Et nødfond gir deg en økonomisk pute for uventede utgifter.

Hva ville skje hvis bilen din blir samlet i et krasj?

Eller du eller en elsket blir syk eller skadet?

Eller blir du sparket fra jobben din?

Ok, jeg vil slutte å prøve å gi deg et angstangrep. Poenget er at du må ha penger til å sørge for de øyeblikkene.

Folk ofte ikke faktor i uventede kjøp i sin økonomiske plan. Ingen forventer aldri at bilen skal bryte ned eller for å bli alvorlig syk.

De fleste amerikanere ville ikke kunne dekke en $ 500 overraskelsesutgift. Så hvis du er en av fire på ti folk som gjøre ha et nødfonds, du er foran de fleste mennesker, og du er bedre posisjonert for uventede kjøp.

Hvis du ikke har penger, ikke bekymre deg. Du har kommet til rett sted. Jeg skal gi deg et system for å opprette et nødfond passivt OG Vis deg når du skal bruke pengene.

 • Hva er et nødfond?
  • Overraskende utgifter
  • Tap av inntekt
 • Hvordan starte et nødfond
  • Trinn 1: Finn ut hvor mye du trenger
  • Trinn 2: Åpne en konto
  • Trinn 3: Automatiser systemet
  • Trinn 4: Tjen mer for en nødsituasjon

Hva er et nødfond?

Et nødfonds er penger spart for eventuelle uventede utgifter. Selve beløpet varierer fra person til person - men det skal inneholde nok penger for tre til seks måneders levekostnader.

Enda viktigere, det gir deg tryggheten i å vite at du har en hekk mot de verste økonomiske katastrofer, og lar deg være mer aggressiv i andre deler av livet ditt (for eksempel å investere, starte en sidestrøm).

Det er to situasjoner hvor du vil være glad for at du har nødfonden:

 1. Overraskende utgifter
 2. Tap av inntekt

La oss gå gjennom hverandre for å se hvordan de kan se ut.

Uventede utgifter

Visste du at 10% av amerikanerne tok en "motgangstab" fra deres 401k i 2015?

Det betyr at de måtte trekke penger fra pensjonsfondet, pådra seg en heftig straff for det, og redusere pensjonsplanene sine fordi de ikke hadde penger til nødsituasjoner.

Tenk på det: 10% av amerikanerne måtte sette av pensjonsmål fordi de ikke hadde et nødfond. Din 401k og andre pensjonskonto bør være penger lagret for din økonomiske fremtid - ikke å bli brukt til uventede utgifter som:

 • Medisinske regninger
 • Finansiell / identitetstyveri
 • Bil reparasjoner
 • Hjem reparasjoner
 • Økonomi krasjer

La oss være ærlige: Du kan ikke alltid velge om du skal dyppe inn i ting som kredittkort eller din pensjon i nødsituasjoner - og det er greit! Som det kloke ordtaket går: Shit skjer.

MEN du kan forutse det uventede ved å starte et nødfond i dag. Å gjøre det vil myke virkningen av store økonomiske kriser du kan støte på.

Tap av inntekt

Ingen planlegger å miste jobbene sine, men det skjer. Hvis det skjer med deg, må du kunne støtte deg selv og dine kjære.

Derfor anbefaler jeg at du har tre til seks måneders levekostnader i banken for disse situasjonene.

Den gjennomsnittlige lengden på arbeidsledigheten i USA er bare litt over fem måneder (pr Bureau of Labor Statistics). Jeg har seks måneder med penger for denne grunnen. Jeg vet. Jeg vet. Jeg er administrerende direktør i et privatfinansfirma, hvordan kan noe gå galt? * banker på tre *

Disse pengene gir meg trygghet fordi jeg vet at jeg kan klare presset hvis jeg noen gang trenger å bruke den.

Hvordan starte et nødfond

Å sette penger mot et nødfond er et AWESOME mål å ha. Men la oss være ærlige, det kan ta en stund, avhengig av hvor mye du kan legge bort hver måned.

For eksempel, hvis utgiftene dine er $ 1000 i måneden, og du kan bare sette bort $ 50 i måneden mot nødfonden din, kommer det til å ta deg ti år å spare nok til å ha seks måneder i banken.

Det er en ting jeg vil at du skal vite: Det er greit! 57% av amerikanerne har mindre enn $ 1000 i sin sparekonto. Det betyr at hvis du lagrer noe i det hele tatt, setter du deg i en bedre økonomisk stilling enn det store flertallet av mennesker.

Ditt nødfond vil ta lang tid å bygge. Derfor skal jeg vise deg hvordan du bygger ditt nødfond og tjene mer penger slik at du kan fullføre målet ditt før. Det er fire trinn å komme dit.

Trinn 1: Finn ut hvor mye du trenger

Først må vi vite hvor mye du trenger i nødfondet ditt.

For å gjøre det må du legge opp tre til seks måneders verdi av:

 • Utility regninger (internett, vann, strøm, etc.)
 • Leie
 • Bil / hjem betaling
 • Mat / dagligvarer
 • Samme det

I utgangspunktet skal du ha en eventuell levekostnad som du har. Legg dem alle sammen og du vil ha en ujevn anslag på hvor mye du trenger. Det er greit hvis det ikke er perfekt. En ballparkfigur vil fungere.

Her er et raskt bord som viser deg hvor mye du trenger basert på potensielle utgifter:

MÅNEDLIGE UTGIFTER

NØDFOND (3 - 6 MÅNEDER)

$500

$1,500 – $3,000

$1,000

$3,000 – $6,000

$2,000

$6,000 – $12,000

$3,000

$9,000 – $18,000

$4,000

$12,000 – $24,000

$5,000

$15,000 – $30,000

Gjennomsnittlige årlige utgifter for amerikanere totalt $57,311 - eller rundt $ 4776 i måneden. Så det betyr at du bør spare rundt $ 14,328 til $ 28,656.

Tips: Hvis målet ditt var å spare opp $ 14,328, og du satt bort $ 500 i måneden mot målet ditt, ville det ta over to år å komme dit. Som jeg sa, dette kommer til å ta en stund - men jeg skal vise deg hvordan du kan begynne å spare lett med et flott system.

Når det kommer tid til å bruke nødfondet ditt, vil du sannsynligvis bli nødt til å gjøre noen ofre, spesielt hvis du nettopp mistet jobben din.

Dette betyr at du kanskje må avbryte ting som kabel, Netflix, Uber / Lyft rides, treningsmedlemskap, og den gjentatte reservasjonen på din favoritt kaviar stekt kylling sted.

"Men Ramit! Det går helt mot din Rich Life-filosofi! Hvorfor skulle jeg ikke kunne kjøpe en latte med min nødfond? "

Hør, det er ingenting som hindrer deg fra å bruke dine nødpenger mens du lever den livsstilen du vil ha. Du må bare faktor det inn i dine besparelser mål.

På slutten av dagen er dette ditt nødfond. Du kan sette så lite eller så mye i det du vil. Bare vet at disse pengene er der for å få deg gjennom noen av de tøffeste økonomiske katastrofer i livet ditt.

Kanskje du er innhold som lever på 70% av din nåværende utgift. Kanskje ikke mindre enn 100% er akseptabelt. Enten fungerer, bare legg bort pengene dine tilsvarende. Når disse øyeblikkene skjer, kan offeret meget vel bli nødvendig.

Når du vet hvor mye du grovt trenger for å få deg gjennom tre til seks måneder, er det på tide å åpne en konto hvor pengene dine vil leve.

Trinn 2: Åpne en konto

Det er to steder du kan sette ditt nødfond:

 • En sjekkkonto
 • En sparekonto

Det er fordeler og ulemper for hver. Hvis pengene dine er i en kontrollkonto, kan det være lettere tilgjengelig når det oppstår krisesituasjoner. Det kan imidlertid også være mye lettere å dyppe inn i beredskapsfondet for ikke-nødsituasjoner på grunn av din begrensede viljestyrke.

Det kan hende du foretrekker å sette nødfondet ditt i en avkastningskonto med høy avkastning. Der kan det trygt sitte til din regnfulle dag (og regjeringen vil forsikre dine penger opp til $250,000).

Ett forslag: Finn en bank som lar deg også ha en undersparingskonto.

Dette er en konto du åpner sammen med dine vanlige sparekontoer / kontoer som kan brukes til bestemte utgifter. Sjansen er at banken din allerede gjør dette. Hvis banken din ikke gjør det, er det greit! Du trenger bare å finne en som gjør det.

Her er noen gode forslag til banker som tilbyr gode sparekontoer (med delbesparelser):

 • Capital One 360 ​​/ ING Direct (Dette er den jeg bruker)
 • Ally Bank
 • Barclays Online
 • Oppdag Online Savings

Din bank kan til og med tillate deg å gi kontoen a kallenavn. Dette gjør at dine sparekontoer gjenspeiler dine besparelsesmål.

Sjekk ut alle de forskjellige delsparekontoene jeg hadde på min gamle sparekonto.

ING Direct er nå Capital One 360. BTW det bryllupet kommer til å være satt i god bruk.

Her er en titt på noen delsparekontoer jeg har nå:

ING byttet til Capital One 360, og jeg brukte pengene jeg sparte for å kjøpe en forlovelsesring

Så opprett en og kaller den "Emergency Fund." Når du har din konto, er det på tide å begynne å sette bort penger ved hjelp av et automatisert system.

Trinn 3: Automatiser ditt nødfond

Automatisert økonomi er den ultimate kur for å aldri vite hvor mye du har i din brukerkonto og hvor mye du kan bruke.

Når du mottar din lønnsslipp, blir pengene dine trukket til nøyaktig hvor det skal gå.

Sjekk ut videoen min nedenfor for å lære hvordan du setter opp det i dag.

Jeg anbefaler at du automatiserer kontoene dine slik at du sender rundt 5% av inntekten til nødfonden.

Å vite hvor mye du legger i hver måned, gir deg også mulighet til å vite nøyaktig når du vil slå målet ditt - slik at du kan hvile lett og vite at din personlige økonomimaskin jobber for deg.

Det harde beløpet kan endres som deg få reiser, endre jobb, eller komme inn Ekstra penger. Det er greit! Det viktigste er at du sparer selv om det er et lite beløp.

Trinn 4: Tjen mer for en nødsituasjon

Å tjene penger til nødfondet ditt, tar tid. Hvor lang tid det tar, avhenger helt av hvor mye du tjener og hvor mye du vil legge bort.

Hvis du vil legge bort mer og knuse dine besparelsesmål tidligere, er det en fin måte å gjøre det på: Tjene mer penger.

Derfor har teamet mitt og jeg jobbet hardt for å lage en veiledning som hjelper deg med å tjene mer i dag:

Den ultimate guiden til å tjene penger

I den har jeg tatt med mine beste strategier for å:

 • Opprett flere inntektsstrømmer slik at du alltid har en konsistent inntektskilde.
 • Start din egen virksomhet og unnslippe 9-til-5 for godt.
 • Øk inntektene dine med tusenvis av dollar om året gjennom sidehustler som freelancing.

Last ned en GRATIS kopi av Ultimate Guide i dag ved å skrive inn ditt navn og e-post nedenfor - og begynn å tjene mer for nødhjelpskassen din i dag.

Kommentarer På Nettstedet: