Hvis du har et stort antall kredittkort, som jeg har, mottok du sannsynligvis en sperring av nye smarte kort i posten de siste månedene. Og hvis du er som meg, lurte du sannsynligvis også på at "wtf er oppe med alle disse chipkortene og hvordan har de fordeler med meg?".

Er du, er jeg, er det noen plutselig mer fantastisk (eller i det minste bedre som forbrukere) med lommebøker som er fulle av mikrochip-teknologi?

Jeg gjorde litt graving. Her er hva jeg fant ...

Hva er Smart Chip Cards?

Smart-chipkort har hatt mange forskjellige navn - chipkort, EMV-kort, mikrochipkort, chipkort, chip og pin-kort, chip og signaturkort og smartkort. De er alle de samme - et bakoverkompatibelt magnetisk stripkort som følger med en fancy ny forbedret sikkerhetsfunksjon for mikrochip for terminaler for kjøp av kjøpere som har muligheten til å lese dem.

Hvordan bruker du et chipkort?

Det avhenger av selgeren og hvilken type kortterminal de bruker. Med skiftet til chipkort, gjør selgere sakte skiftet til chiplesingaktiverte terminaler på salgsstedet. Denne overgangen er ikke billig, og mange handlende (spesielt små bedrifter) er fortsatt bak. Det er anslått at 65% av kortene og 50% av kjøperminaler vil ha blitt oppdatert innen utgangen av 2015.

Slik bruker du et chipkort hvis en kjøpmann har en oppdatert chiplesingsterminal:

  1. Skriv inn chipkortet ditt (chipsiden først, med chip vendt opp) inn i terminalen.
  2. Legg inn kortet og følg instruksjonene for å godkjenne transaksjonen.
  3. Skilt.

Hvordan bruke et chipkort hvis en kjøpmann ikke har en oppdatert chiplesingsterminal:

  1. Bruk chipkortet ditt på samme måte som du brukte tidligere magnetkortkort, ved å sveipe med magnetbåndet.
  2. Følg instruksjonene for å godkjenne transaksjonen.
  3. Skilt.

Slik bruker du et chipkort på nettet eller over telefonen:

Bruk samme inntatte betalingsinformasjon du brukte med tidligere magnetkort.

Så du trenger ikke å bruke en pin med et chipkort?

Mange andre land, som har hatt chipkort for en stund nå, har brukt "chip and PIN" -teknologi med disse nye kortene. Dette betyr at en 4 eller 6-sifret PIN er nødvendig for bruk. I USA kommer de fleste nye kort ikke med nødvendige PIN-nummer, med mindre de brukes til minibanker. Vi starter med den alternative "chip og signatur" -metoden som jeg nettopp har markert for nå.

Til slutt kan kortene våre skifte til chip og PIN, men det vil variere etter utsteder. Mål er den første som gjør denne overgangen.

Hva om jeg reiser til et land som krever bruk av en chip og PIN hos selgere?

Her er litt ironi. PIN-koden du kanskje har aktivert for ATM-bruk, er ikke den samme PIN-koden som kan brukes hos selgere. Et "chip og signatur" -kort kan ikke brukes på den måten. Du må ha et "chip og PIN" -aktivert kort for å kunne bruke kortet hos en kjøpmann som krever det.

Hva er fordelene med chipkort?

I stedet for å bruke en magnetstrimmel, som kan bli skummet av tyver for bruk på et klonet forfalsket kort, oppretter chipkortene en unik engangskode for hver transaksjon. Forfalskede kort kan ikke opprettes, så lenge du bruker chipkortet strengt på terminaler som er i stand til å lese mikrochipet (hvis du sveiper magnetbåndet på et brikkekort - den forbedrede sikkerheten fra brikken er irrelevant).

Det har vært noen høyprofilerte salgshendelser, for eksempel den store Target-kredittkorthack, hvilke chipaktiverte kort og terminaler skal bidra til å unngå.

Imidlertid er bare 37% av falske transaksjoner fra skummetekortforfalskninger. De andre 63% kommer fra andre former for svindel, inkludert 45% fra online-transaksjoner. Og det er fortsatt god ole 'mote kort tyveri (fra en stjålet lommebok eller veske eller på annen måte), hvilke chip kort kan ikke bidra til å beskytte mot.

Fordelen med chipkort er egentlig ikke for deg, det er for kredittkortleverandører som jeg vil forklare senere.

Beskytt Chip Cards mot online eller telefon kredittkort transaksjon svindel?

Dessverre ikke.

Chip-aktiverte kort gjør ingenting for å beskytte transaksjoner som ikke er til stede (CNP), for eksempel online, telefon eller postordre. Svindel på disse typer transaksjoner utgjør nå mer enn halvparten av alle svindelaktige transaksjoner. Chip-kort er også fortsatt åpne for å svindle når de brukes på magnetstripterminaler.

Så mens de nye chipkortene gir en gradvis forbedring i svindelbeskyttelse, løser de ikke kredittkortsvindel helt. Og på noen måter kan de oppfordre svindlere til å skifte mer til nettbasert svindel.

Chip Card Fraud Ansvar

Den virkelige årsaken til at kredittkortleverandører skifter til chipkort, er av ansvarskrav.

Skiftet til chipkort har gjort det mulig for kredittkortleverandører å skifte ansvar for falske svindeltransaksjoner fra dem til selgeren, dersom selgeren ikke har en oppdatert terminal. Teknisk sett, uansett hvilken enhet som har mindre teknologi, er ansvarlig i tilfelle hack (mens bare kortutstederen er ansvarlig for øyeblikket).

Visa, Mastercard, Discover og American Express alle gjorde dette skiftet effektivt 1. oktober 2015 for alle salgstransaksjoner. Det er derfor du fikk sperren av nye chipkort i september (det var ikke et regjeringskrav som mange hadde spekulert).Ansvarsskiftet for ATM og betal-til-pumpe-transaksjonene har ennå ikke tratt i kraft.

Går noen ansvar over til kortbrukere med chipkort?

Nei. Du er generelt ikke ansvarlig for svindelen som er begått på kortet ditt. Fair Bill Billing Act bekrefter beløpet du kan bli belastet for bedrageri, på $ 50. De fleste kredittkortleverandører vil også dekke $ 50, men fordi de vil at du skal fortsette å bruke kortet. Hvis du har et chipkort, bruk denne metoden til å betale. Ikke fortsett å bruke den mindre sikre magnetiske stripesveien, med mindre det er ditt eneste alternativ på handelsmannens terminal.

Du kan ikke være så heldig å ha $ 50 tømt ut med et bankkort, som jeg fant da mitt debetkort ble stjålet og brukt når jeg reiste til utlandet. Det er en av de store grunnene til at jeg anbefaler å gå med kredittkort vs debetkort.

Er det noen ulemper med chipkort?

Hvis du har mottatt et nytt kort i stedet for en gammel som du brukte for automatiske innbetalinger, er det uansett at utløpsdatoen er forlenget, eller at nummeret ditt eller sikkerhetskoden kan ha blitt endret. Dette betyr at du må oppdatere det gamle kortet for at automatiske betalinger skal fortsette, uavbrutt.

Har du løp inn noen andre problemer når du prøver å bruke et nytt chipkort?

Kommentarer På Nettstedet: