Forrige uke var ganske opptatt. Jeg reiste til tre byer og så 10 forskjellige klienter med en av mine eldre kolleger, Jim. Jim, aka Superstar, er 45 år gammel, har sin doktorgrad i økonomi, og kunne trolig pensjonere nå hvis han vil.

Jim er en stor høyttaler som engasjerer sine kunder med innsiktige anekdoter. Ved 5 fot 5 inches høy, står Jim mer trygt enn hans statur ville foreslå. Med en stab på 30 personer som serverer sine hverdagslige ønsker, må Jim aldri bekymre seg for å ikke komme seg. Han er en grundig mann med spesielle krav, noe som fører oss til vårt lille eventyr.

MR. FORMANN

Det var det andre til siste møte i turen, og vi var begge ganske sliten. Dette møtet var imidlertid det viktigste. Vi så den største personen hos den største klienten, og vi måtte gjøre et godt førsteinntrykk.

Formannen er en eldre herre med et nådig smil og et varmt håndtrykk. Vi utveksler hilsener og sitter i sitt godt slitte kontor og ser på de ikoniske bildene av ham med kjente industrileder. Jeg kunne ha svoret det var enda et bilde av ham som skakte hendene med Nixon.

Effektivt ber Herr formann oss å oppgi vår sak. Jim starter og sier, "I mine 15 år som dekker land X, har jeg aldri vært så bearish enn jeg er akkurat nå. " Ikke en dårlig startlinje, men som observatør, la jeg merke til at Mr.-formann ser bort litt med et smil. Her er Jim, fortelle kunden hvor negativ han er i et bestemt land basert på Jims karrierehistorie, når kundens egen karrierehistorie er lengre enn Jims levetid!

Møtet gikk bra til slutt, og Jim og jeg hadde en ettermiddagsspiss. Jeg nevnte Jim om hans "15 års karriere" quip og han innså at Mr. Chairman må trodde han var bare et barn, gitt vår klient 50 års karriere. Jim lovet å kalibrere sin intro annerledes neste gang.

Yoshinoya'S

På dette punktet er vi sultende og Jim spør meg hva som er til lunsj. Jeg nevnte vi bestilte smørbrød til vårt neste møte, så ikke bekymre deg. Jim reagerer på meg "Smørbrød igjen? Jeg har vært på veien de siste to ukene, og jeg kan bare ikke spise en annen gummi kyllingsandwich! "

Med lightening tenkning jeg eier, skjønner jeg hvorfor ikke bruke de 50 minuttene vi har i mellom møter for å prøve noe godt. Av en eller annen grunn, California japansk hurtigmatkjede "Yoshinoya"ringte til meg, og vi gikk over gaten. Etter noen Mr. Pibbs brus, varme salater på plastplater, og saltboller med biff, gikk vi til neste møte.

I vi gikk, og der så vi et spredt av de mest gourmetmørbrødene vi noensinne hadde sett. Vi snakker de flotteste BLTs, teriyaki biff-subs, og flerelags italienere. Jim vender seg til meg og sier, "Hvis jeg visste at du skulle ta meg til Yoshiwhatever, ville jeg gjerne bare passert og spist her!" Vi lo, og jeg fortalte ham bare om å gå med ansiktet hans med mer mat og slutte å klage.

Alt er RELATIV, STOPP ØNSKER MER

Jim er en kraftig og velstående mann på firmaet mitt, men i forhold til vår klient er Jim lykkelig enig i at han bare er vannet gutten. Å ha smørbrød til lunsj for femte gang på rad, høres ubehagelig ut, men i forhold til saltskålene på Yoshinoya er disse smørbrødene sikkert så velsmakende.

Vi lever i det rikeste landet i verden, og likevel, hvordan kommer det så mye økonomisk misnøye blant kollektive individer? Årsaken er det uendelige ønske om å ønske mer. Det vil alltid være noen rikere enn deg. Hvorfor er du alltid knyttet deg til den yngste VD i din bedrift? I stedet, hvorfor ikke bare relatere nedover, eller sidelengs? Bedre ennå, slutte å knytte.

Nøkkelen er å bare kutte ting og være fornøyd med det du har. Gleden av materielle ting er så ufullstendig, slutte å kaste bort pengene dine på søppel. Hvis du kutter ut disse begjærene, vil du aldri bekymre deg for å bruke mer enn du gjør. Med tiden vil din formue overgå dine villeste forventninger!

Relaterte innlegg:

"Kontrollere trang til å spenge"

"The Dumpster of Treasure"

"Survey Says: Få 1,300 på din SAT og en 3.9 GP & du er satt for livet!

lesere, tror du det er mulig å slutte å sammenligne med folk som har mer? Er det en uoverkommelig oppgave å være fornøyd med det vi har?

Keigu,

"Skiver gjennom pengens mysterier"

Følg oss på Twitter @FinancialSamurai og abonner på vår RSS-feed.

Kommentarer På Nettstedet: