Jeg tror ikke vi har en studentgjeldskris så mye som en rettskris. Det pleide å være en tid da du betalte tilbake din gjeld med interesse, ble gjort med ære. Det ville ikke være noen klager, men enkel takknemlighet for noen eller noen organisasjon villig til å ta en risiko på deg.

I dag virker det som om det er en voksende bevegelse av folk som tror at det burde være gjeldsgjennelse bare fordi. Bare fordi hva? Seriøst, vennligst fortell meg eller skriv et gjestepost som forklarer hvorfor du har rett til gratis penger.

Å være en gjeldsvelger demonstrerer dårlig karakter. Hvis du ikke er villig til å skrubbe toaletter, kjøre bil, stå opp klokka 5:00 for å jobbe ekstra timer, eller vri burgere for å betale din gjeld eller gå ut av en dårlig økonomisk situasjon, så skal du skylde verden for dine problemer til du dør.

Hvor dårlig vil du ha finansiell frihet?

Her er en kommentar fra Gjennomsnittlig studielån ved rekordhøyde post Jeg vil at du skal lese.

Jeg dro til en privat høyskole og fikk en BS og MS i engineering som forlot meg i $ 88K av studentlån gjeld ved eksamen. Dette ville vært mer, men jeg jobbet med flere jobber i hele college for å ha råd til prislisten på $ 40K / år. Som noen andre har sagt, har FASFA virkelig skrudd over familien min fordi den verdsatt huset sitt på en vanvittig beløp, selv om de hadde et betydelig boliglån. Jeg er ganske sikker på at det også så på foreldrenes pensjonskonto som eiendeler som kunne likvideres, men det var ikke et alternativ.

Uansett, etter at jeg hadde gått ut med $ 88K i gjeld, fortsatte jeg å jobbe 2, 3, 4 og til og med 5 jobber om gangen for å tjene så mye penger som mulig. Min første virkelige jobb startet på 50K, men har steget til litt over 100K om seks år. Selv om jeg lager disse pengene nå, jobber jeg fortsatt med hustles for å tjene ekstra penger, og kan lett gjøre ekstra $ 2-300 i uka med minimal arbeid hjemmefra, hovedsakelig gjennom nettsteder som fiverr, crowdsource og andre freelancing-plattformer. Noen ganger hjelper jeg fremdeles på en venns venterbord og kan lage $ 2-300 på en natt!

På toppen av dette gikk jeg også tilbake til skolen mens jeg gjorde alt dette arbeidet og fikk en profesjonell grad i et ikke-relatert felt som skal tillate meg å åpne opp min egen virksomhet på siden. Jeg håper at dette vil koste meg rundt $ 10 000 ekstra hvert år.

Det som egentlig resonerer med meg, er hvor få mennesker er villige til å sette seg i tiden, og å lage smarte livsvalg slik at de kan nå økonomisk uavhengighet. Med alt dette arbeidet var jeg i stand til å betale ut min $ 88k i lån og finansiere en profesjonell grad uten å ta ut noen nye.

Jeg kjøpte også et hus og har en veldig rimelig / håndterlig boliglånsbetaling. Jeg sparer omtrent 20% av min inntekt for pensjonering når du teller arbeidsgiverkampen. Og jeg kan fortsatt gå ut for fine middager, gå til sportsarrangementer, gå på en uke eller to ferie hvert år, gå til show, ha hyggelige klær for arbeid og uformelle arrangementer, kjøre en anstendig bil og ha råd til forbedringsprosjekter på huset mitt.

Hver gang jeg hører noen sobhistorie om folk som sitter fast i gjeld fra studielån, hører jeg også historier om hvordan de sliter penger på ubrukelige ønsker, gå på ekstravagante ferier de ikke har råd til, spis ute på fancy restauranter for hvert måltid, og sov i hver sjanse de får De forteller aldri oss at de jobber med en annen jobb, eller hvordan de prøver å spare på noe. I stedet rekker de opp kredittkortgjeld på toppen av studielånets gjeld, klager over det, og tenker ikke på fremtiden i det hele tatt.

Vi trenger virkelig folk på college og nyutdannede å være mer ansvarlige for sine egne beslutninger. Jeg tror det er der løsningen begynner.

Ved å jobbe flere jobber gjennom college, flere jobber etter høyskole, venter tabeller mens han lager $ 100K på sin dagjobb seks år senere, og flittig sparer 20% av sin inntekt, er det klart at denne kommentaren ønsker å komme videre. Han er ikke noen som klager på hvorfor han ikke kan komme videre mens han jobber mindre enn 40 timer i uken.

Jeg har fremhevet Sean Coopers historie om hvordan han satte sitt liv i ventetiden i tre år, slik at han kunne betale sin boliglån tidlig. Ingen sex. Ingen god mat. Ingen fancy bil. Ingen reise. Ingen hovedhus bor. Masse ekstra freelance arbeid. Og nå, ingen boliglån gjeld. Sean ville komme videre, så han gjorde det. Er du villig til å gjøre de samme ofrene for å betale av gjelden din?

Fordelene med økonomisk frihet er raskere enn overveier løst utgifter i dag. Jeg kunne vise deg bilder av hvor fantastisk livet er når du har absolutt frihet, men det ville bare irritere deg eller få deg til å føle deg dårlig. Derfor er alt jeg kan gjøre bare fortsett å skrive og dele noen eksempler på å gjøre det som trengs.

Setter inn 20 flere timer i uken for å betale ned gjeld og ta kontroll over livet hennes

Én mer eksempel på hustle

I innlegget, Larks vs Night Owls, var en annen grunn jeg bestemte meg for å kjøre for Uber mellom 5 am-7am, å få sin slutten på $ 750 bonus etter 20 turer. Du ser, Uber kjørte en spesiell siste desember hvor henvisere ville få en $ 750 bonus hvis de registrerte en ny driver (fra $ 300 vanligvis), og den nye sjåføren vil også få en $ 200 bonus for en samlet bonus på totalt $ 950.

Basert på min 400 + turopplevelse, visste jeg at jeg kunne gjøre 3-4 turer en time. Med andre ord, etter 6 timers arbeid, kunne jeg fange en $ 950 bonus + ~ $ 200 i priser for totalt $ 1,150.Det er en timepris på $ 192, mens du også kan gjøre forskning på tidlige fugler for innlegget mitt. En $ 192 timepris er lik $ 33,280 per måned, og $ 400 000 i året hvis opprettholdt i 40 timer i uken. Ikke dårlig, hvis du utnytter de ulike mulighetene. Så mange mennesker gjør mye mer penger enn noen kjenner gjennom sideløsninger.

Det som er interessant er at jeg ga min henvisningskode til tre venner, og ingen av dem plaget seg med å registrere seg for å tjene ekstra penger, selv om jeg fortalte dem at jeg ville dele opptjeningen. Alle har gode biler (VW GTI, BMW 535i og Porsche Cayenne), men ingen av dem har råd til et medianpriset enkeltfamiliehus i San Francisco. Deres forhold mellom bil og bil for å måle finanspolitisk ansvar er ikke så bra!

De tismer og stønner om boligkostnaden, og en av dem vil heller la tre av hans doble spillere vente i 45 minutter fordi han ikke ville betale $ 3,25 per time for parkering! Personen som tok imot min henvisningskode var min forretningspartner. Og hun var smart å få meg til å kjøre for henne mens hun samlet henne $ 200 bonus for bare å være.

Jeg har kommet til den konklusjonen at for mange mennesker er enten for stolte av å tjene ekstra penger, for lat eller bare ikke ha penger til å lage DNA i dem for å komme økonomisk framover. Med mindre du har noen fysisk eller psykisk sykdom eller kommer fra en ødelagt familie, er det vanskelig å unntatt så mange unnskyldninger når det er så mye mulighet nå.

Husk dette: Det tar krefter å se soloppgangen.

IKKE IKKE INGEN

Vennligst ikke klage når andre kjøper fine ting, pensjonere tidlig, reise utenlands, og bo i fabelaktige steder. Sjansene er høye de tjente det. De holder seg på toppen av sin nettoverdi og arbeider mot en finansiell plan. Hver eneste målprøve satte massevis av ofre. Hvis du vil være fri, legg inn det ekstra arbeidet i dag, og hver dag til du kommer dit! Hvis ikke, antar du at du kan klandre meg eller Obama. Men skylden vil ikke få deg hvor som helst.

Start din egen virksomhet / nettside: Hvis du føler at du ikke får betalt det du er verdt og ønsker å øke inntektene dine, start din egen bedrift online på siden! Det pleide å koste en formue og mange ansatte for å starte virksomheten din. Nå kan du starte det for nesten ingenting med et vertsfirma som Bluehost for under $ 4 / month, og de vil gi deg et gratis domene for et år å starte opp.

Merk deg selv online, koble deg til likesinnede mennesker, finn nye konsultgigeringer, og potensielt tjene en god inntekt online en dag ved å selge produktet eller anbefale andre gode produkter. Ikke en dag går forbi hvor jeg ikke er takknemlig for starten i 2009. Her er min trinnvise veiledning for hvordan du starter din egen nettside som min på under 30 minutter.

Her er et reelt eksempel på hvor mye du kan lage blogging fra en bloggervenn. Vær din egen sjef!

Kommentarer På Nettstedet: