Partner Center Finn en megler

Har du noen gang inngått en handel der du trodde at du har forberedt for hvert scenario bare å bli blindet av en uforutsette hendelse? Hvis du har, så har du, min venn, blitt rammet av markedene!

Ikke bekymre deg! Selv de mest erfarne og erfarne handelsmennene fryser når de møter uforutsette hendelser. Faktisk er det nesten dagligdagse å få "ambushed" av markedene. Hva skiller en vinner fra en taper imidlertid, er hvordan en handelsmann reagerer på de uforutsette hendelsene.

Å studere tidligere prishandlinger og diagrammønstre kan bare gå så langt for å forberede deg på overraskelser. Når du møter en begivenhet som du ikke har møtt før eller ikke hadde forventet, er det viktig at du tenker raskt på dine føtter og tar beregnede beslutninger, spesielt når du har penger på linjen.

Du vil absolutt ikke trene tankene dine for å reagere på frykt og sjokk hvis du bare ser på diagrammer. Det er som å si at du kan lage mat, bare fordi du leser oppskriften! For at du skal bli vant til å svare på uventede hendelser, forventer du først dem.

Kampsportstudenter gjør det vanligvis bra i stansing, sparking og blokkering av øvelser mens de er i klassen. I møte med et faktisk angrep fryser mange av studentene seg og kan ikke reagere tilsvarende. Som et resultat blir noen fortsatt skadet til tross for deres kunnskap om selvforsvar.

Uforutsette hendelser kan skje like lett i handel. La oss si at du har skrevet inn dine bestillinger like før en økonomisk rapport utgis. Plutselig er rapporten lekket noen få minutter tidligere, og prishandlingen blir gal nok til å utløse dine bestillinger. Siden du ikke hadde forutsett og planlagt for dette scenariet, vet du ikke hvordan du skal reagere, og du har ingen anelse om hvordan du skal håndtere din handel.

Hvis det er noe vanlig i disse to eksemplene, er det faktum at frykt har en tendens til å forstyrre sin normale beslutningsprosess. I begge tilfeller var elementene av overraskelse, fart og vold til stede og krempet skikkelig vurdering og planlegging.

Som min favoritt handelspsykolog nevnte Dr. Brett Steenbarger i boken Enhancing Trader Performance: "Det vi ikke ser for oss, kan vi ikke forberede oss på." Hvis du ikke tar hensyn til markedsoverraskelser når du trener eller planlegger handel , du kan bare ende opp med å ha en mental blokk og frysing når man finner sted.

Selvfølgelig er det ikke mulig å forutse hvert enkelt markedsscenario og bestemme hvordan du skal handle i hvert enkelt tilfelle, men det ville ikke skade for å prøve ditt beste for å gjøre det. Bortsett fra det, foreslår amerikanske fighterpilot og militærstrateg John R. Boyd å operere i motstanderen til motstanderen din ved å bruke OODA (observasjons, orientering, beslutning, handling) tilnærming. Du kan bruke dette til handel ved å prøve å finne ut hvordan mobber av handelsfolk kan reagere på hva som skjer før du bestemmer ditt neste handlingsforløp.

På slutten av dagen handler det om skadekontroll. Visst, markedet kom opp med noe som kunne skade din handel, men tenk alltid alltid på hvordan du kan håndtere din risiko. Hvis du ikke klarer å finne ut hva som kjører i markeder, bare kutte tapene dine eller hoppe skipet i stedet for å krysse fingrene og håp om at handelen fortsatt vil gå.

Kommentarer På Nettstedet: