Samle rundt for en historie om en historisk hacienda med en mystisk Hollywood-historie.

Hvis veggene kunne snakke. Imbued i hver kvadrat tomme av denne $ 3.448 millioner historiske adobe eiendom i Rancho Santa Fe, CA, er hemmelighetene til sin mest berømte tidligere bosatt, skjerm sirene-slått-eiendomsmegul Corinne Griffith. Født i Texas i 1894 dominerte den ravinerhårde skjønnheten kassekontoret i 1920-tallets stillefilm-epoke, da hun fikk kallenavnet "orkidédame på skjermen."

Men her er det ting der blir veldig interessant: I 1966, mens hun var i ferd med å skille sin fjerde ektemann, den 45 år gamle Broadway-stjernen Danny Scholl, svarte Griffith under ed at hun ikke var, faktisk, Corinne Griffith, og at stjernen hadde dødd 30-noen år før. I stedet var hun den "avdøde" starlet sin egen yngre søster, 20 år hennes junior.

Årsaken til den (påståtte) charade? Enkelt: Skuespillernes formue var på spill. Fordi ifølge Scholl hadde Griffith løyet om sin alder før de gikk inn i deres seks uker lange ekteskap; hun antok å være 20 år yngre enn hennes faktiske alder på 71 år. Scholl ville ha lyst til, og han ville ha tilbakebetaling. Få trodde Griffiths vitnesbyrd, men hennes historie var nok til å overbevise dommeren: Han regjerte seg i skuespillerens tjeneste og forlot inntektene hennes intakt. Ved hennes død i 1979 forlot hun en eiendom på 150 millioner dollar - og en kunstnerisk arv som omfatter oppbyggingen av denne oppdragsstilen adobe hacienda i San Diego County.

Griffiths overgang til talkies var en ujevn en, og hennes filmkarriere snart fizzled. Fade den ledende damen da til usynlighet? Ikke helt. I stedet gjenoppfunnet Griffith seg som en dyktig forfatter og kunstner, og hun viste oppmerksomhet mot eiendomsinvesteringer (kunnskapsrike i det).

Blant hennes mer dårlige investeringer var kjøp av en byblokk i sentrum av Rancho Santa Fe, som hun ombygget for kommersiell bruk i løpet av 1930-tallet; Dette var rundt samme tid da skuespilleren begynte å bygge denne eiendommen på 7,212 kvadratmeter, høyt i åsene utenfor byen.

Hjemmet ble bygget fra to 1900-tallet spanske oppdrag fra Taos og Las Cruces, NM, som Griffith hadde demontert og sendt via flatbuss jernbane til hennes byggeplass, og deretter omkonfigurert til sine spesifikasjoner. Byggingen ble ferdigstilt tidlig på 1940-tallet.

Hjemmet beholder mange av de arkitektoniske egenskapene som er originale til oppdragene, som f.eks. Viga- og latillakloftene, de håndlagde tregulvene og de håndlagde tregulvene. Et av oppdragets originale klokkeslett er suspendert over gårdens inngangsport.

Vibrerende fargerike møbler samarbeider med spesialdesignet belysning, håndgjennede treverk, og eksotiske samleobjekter i å skape hjemets karakteristiske stil.

Slør linjen mellom innendørs og ut, fransk dører fra gulv til tak fører fra den romslige stuen til en av mange utendørsarealer som binder hjemmet. Uteplassene og verandaene på baksiden av boligen gir fantastisk utsikt over de omkringliggende fjellene og dalen nedenfor.

Det er fem soverom i hovedhuset, pluss tre ekstra soverom i gårdens frittliggende gjestgiveri. Her er hovedhuset sitt hovedsoverom, som har en tilpasset adobe peis - en av syv vedfyrte peiser i hele eiendommen.

Samtidig rustikk og moderne, det koselige kjøkkenet i kjøkkenkrok er komplementert av utsatt murstein og malt fliser. Kjøkkenet ligger ved siden av en glassvegget spisestue.

Innfelt vinduer flanker en peis i den formelle spisesalen.

Deling av panoramautsikt over fjellene nytes fra nesten alle rom i hovedhuset, og tilbyr to-etasjes gjestehus - bygget av en senere eier - tre soverom, 2. 5 bad og et fullt utstyrt kjøkken.

Fet pops med farge og innbydende verandaer legger til klagen til gjestehuset, som ekko hovedhuset i sin estetiske.

Skli gjennom frodig tropisk løvverk, fører en meandering stein gangvei til et fortryllende grottestil basseng og et naturlig rock spa, komplett med en babbling foss.

Sjekk ut bildgalleriet og eiendomsmegling for dette hjemmet: 5407 Linea Del Cielo, Rancho Santa Fe, CA 92067. (Finn andre boliger til salgs i Rancho Santa Fe, CA.)

Kommentarer På Nettstedet: