Intervju bidratt av Cody McKibben

Barbara Stanny er en kraftig høyttaler som har viet seg til å transformere kvinners forhold til penger. Hun er forfatter av fem bøker om personlig økonomi og kvinner i virksomheten, og jobber med en sjette! Barbara er datteren til den sene entreprenøren og filantropen Richard A. Bloch, som grunnla grunnlaget for H & R Block med sin bror Henry i 1953. Men hennes erfaring med hennes far og økonomiske tragedie med mannen hennes førte henne til å gjøre det til sitt oppdrag å styrke kvinner økonomisk. Hun har siden intervjuet hundrevis av kvinner som lager over seks figurer, lærte utallige kunder hvordan de skulle komme seg ut av økonomisk byrde, og hun snakket nylig på WomenLead 2007-konferansen! Barbara er full av mye økonomisk erfaring og visdom. I intervjuet som følger, deler hun noen få gode prinsipper - i detalj - og hvordan du kan søke dem på ditt eget økonomiske liv. Hennes svar er sikker på at både inspirere deg og overraske deg.

Fortell oss om deg selv og din bakgrunn for å begynne. Jeg er nysgjerrig på hvordan din far Richard påvirket din økonomiske utdannelse som vokser opp?

Jeg vokste opp velstående, datteren til R av H & R Block. Min far (som et produkt av sin generasjon) trodde virkelig at å lage og administrere penger var en manns jobb. Det eneste økonomiske rådet han noensinne ga meg var "ikke bekymre deg."

Nå er du noen som har viet mye av livet ditt til å gi kvinner økonomisk støtte. Du har sagt at finansiell opplysning krever langt mer enn bare å hente noen få fakta her og der og kjøpe noen få aksjer. Fortell oss om de psykologiske utfordringene som eksisterer for kvinner for å nå økonomisk kompetanse.

Jeg er overbevist om at årsaken til at det store flertallet av kvinner ikke beskytter seg økonomisk, selv om de vet det bedre, er fordi Prince Charming Syndrome er levende og godt. Prince Charming trenger ikke å være en mann ... det kan være alt du tror vil redde deg ... lotteriet er et populært eksempel. For at kvinner skal komme forbi deres passivitet og uvitenhet rundt penger (de kan gjøre litt, men ikke spare / investere nesten nok), må de takle sine følelsesmessige blokker, begrensende tro, irrasjonell frykt og tidlige beslutninger de gjorde om seg selv og penger.

Din reise fra økonomisk avhengighet til uavhengighet var en definerende transformasjon for deg. Hvordan kom det til?

Det kom fordi mannen min var en tvangsmann som mistet en formue av pengene mine. Etter vår skilsmisse fikk jeg skatte regninger for over en million dollar for tilbake skatt han ikke betalte, ulovlige avtaler han fikk oss inn. Jeg hadde ikke millioner dollar. Min mann hadde forlatt landet. Min far ville ikke låne meg pengene. Jeg hadde tre unge døtre ... Jeg skulle ikke heve dem på gata. Det var øyeblikket jeg visste at jeg måtte bli smart om penger. Jeg ante ikke hvordan jeg skulle gjøre det, men et mirakel skjedde. Som journalist ble jeg ansatt for et freelance skriveprosjekt for å intervjue kvinner som var kloge om penger. Disse intervjuene endret livet mitt.

Ikke sant. Til Secrets of Six Figure Women, du intervjuet over 150 kvinner som tjener mellom $ 100K og $ 7 millioner i året. Hvilke leksjoner tok du av den erfaringen?

Jeg var en klassisk underearner. Men jeg begynte å tjene seks figurer før jeg selv ferdig med å skrive boken. De tre største leksjonene var hvor kritisk det er å:

  1. Få fortjeneste motiv;
  2. Virkelig verdsette deg selv;
  3. Vær villig til å være ubehagelig, å gjøre det du ikke vil gjøre.

Hvilke ting har disse høyinntektene til felles, og hvordan kan kvinnelige lesere av IWillTeachYouToBeRich bruke disse tingene i sitt eget liv for å se deres inntjeningsøkning?

Jeg så nøyaktig de samme strategiene dukker opp i hver og en av High Earners historier. For syv år siden begynte jeg å lære et verksted basert på det jeg lærte av de kvinnene. Min tredje bok, Overvinne Underearning: en 5 trinns plan for et rikere liv, er basert på over 200 intervjuer med kvinner (og menn) som hadde vært gjennom mine verksteder og så en betydelig økning i inntektene sine. Trinnene er:

  1. Fortell sannheten om hva som ikke virker i ditt liv, selv om du ikke har en løsning i sikte;
  2. Forplikte seg til å tjene penger;
  3. Strek, ved å gjøre det du er redd for å gjøre;
  4. Omgir deg med støttende mennesker, og fjern naysayers fra livet ditt;
  5. Respekter og verdsetter penger ved å ta vare på det. Hvordan? Ved å følge de 4 reglene: Bruk mindre, Spar mer, Invester klokt, og Gi generøst ... i den rekkefølgen!

For din nye bok Finne en finansiell rådgiver du kan stole på, sier du at pengestyring kan være overveldende og hvordan noen mennesker ikke har tid, kunnskap eller ferdigheter til å gjøre det selv. Forklar dine tanker om dette. Tror du de fleste kan (eller burde) være bemyndiget til å styre sin egen økonomi, eller anbefaler du en litt mer hands-off tilnærming for noen enkeltpersoner?

Min største overraskelse da vi intervjuet økonomisk vellykkede kvinner var hvor få av dem faktisk var velstående. I hele min forskning har jeg funnet ut at kvinner med høyeste nettoverdi ikke nødvendigvis var de som gjorde mest (eller arvet).De var de som jobbet (minst på et tidspunkt) med finansielle rådgivere ... og de fleste hadde et team av fagfolk de konsulterte (dvs. eiendomsadvokat, revisor, investeringsrådgiver, finansplanlegger, etc.).

Du bidro også nylig til Breaking Through: Komme forbi de faste punktene i livet ditt, og du jobbet sammen med flere fantastiske kvinnelige forfattere, ledere og rollemodeller. Fortell oss om bare noen få av dem og hva du har lært.

Gjennombrudd er en antologi. Jeg kontaktet over 60 profesjonelle kvinner med dette spørsmålet: Hvordan har du kommet forbi de faste punktene i livet ditt, eller hvordan har du hjulpet andre? Jeg var så imponert over deres svar ... og jeg lærte at 1) faste punkter er uunngåelige, 2) faste punkter må respekteres i stedet for motstand, og 3) faste punkter har en hensikt ... de tvinger deg faktisk til å vokse. Ofte ligger bare forbi det faste punktet et betydelig gjennombrudd.

Noen siste tanker du vil dele?

Jeg trodde alltid at hele poenget med økonomisk suksess var å ha mer penger i banken og bedre sikkerhet for fremtiden. Og det er faktisk viktig. Men det jeg lærte av kvinnene jeg intervjuet, var det ikke bare hvor mye penger de hadde ... det var det de gjorde med pengene sine når de følte seg økonomisk trygg og bemyndiget. De brukte pengene sine til å gjøre en forskjell i livet til de de elsket, i årsaker de følte seg lidenskapelig om. Å ha en innvirkning, begynte jeg å se, var den ultimate belønningen for å skape rikdom. Filantropi er der ekte moro og makt ligger!

Jeg vil takke Barbara så mye for å dele noe av hennes svært verdifulle tid med oss, og for de mange ideene som vi kan søke på våre egne liv. Lær mer om Barbara Stanny og hennes bøker, workshops og coaching på BarbaraStanny.com, og hold øye med hennes neste bok, Kvinner, rikdom og makt.

Cody McKibben er en ledende blogger, webdesigner og karriereinstigator i California. Han skriver regelmessig på THRILLINGheroics.com.

Kommentarer På Nettstedet: