Leie et hjem med håp om en dag å eie det er mulig, men det er noen advarsler å være klar over.

Hvorfor bare leie? I teorien kan leie-til-eie være bra for leietakere som ønsker å bli villaeiere, men har ikke en forskuddsbetaling. Så hvorfor gjør ikke flere mennesker det? For en ting er rent-til-egne eiendommer ganske vanskelig å finne. De er ikke vanlige, og passer ikke godt inn i typiske eiendomsoppføringer til salgs eller leie. Hvis du finner et hus til leie som er perfekt for deg, er det andre ting du bør vurdere før du forplikter deg. Her er hva du trenger å vite om hvordan rent-til-egne avtaler faktisk fungerer.

Hvordan jobber leie-til-eget arbeid?

En leie-til-egen avtale betyr at en eier har lovet å selge eiendommen til en leietaker til en forutbestemt pris innen en bestemt tidsramme. Vanligvis vil en del av leieutbetalingene gå mot kjøpesummen eller kjøperens sluttkostnader knyttet til transaksjonen. Når kjøperen tegner en leie-til-egen kontrakt, godtar de å leie eiendommen for en viss tid før kjøp av eiendommen når leieavtalen utløper.

To typer rent-til-egne avtaler

Leieavtale med alternativ til kjøp

Klar for noen juridiske ting? Denne typen leieavtale krever at leietaker betaler et "opsjonsgebyr" for retten til å kjøpe en eiendom på et senere tidspunkt. Hvis de utøver dette alternativet, er selgeren pålagt å selge eiendommen til leietaker og anvende opsjonsavgiften til kjøpesummen. Hvis leietaker velger å ikke utøve dette alternativet, mister de opsjonspengene.

Alternativavgift er vanligvis en prosentandel av kjøpesummen (i gjennomsnitt hvor som helst fra 2 til 7 prosent). Hvis en leietaker ikke har penger på hånden, kan det til og med brukes eiendeler, for eksempel en bil, i stedet.

Leieavtale med innkjøpsavtale

Den andre avtalen er en leieavtale pluss en kjøpsavtale. Begge parter er enige om en fast kjøpesum, eller avtale om at kjøpesummen vil bli bestemt med en fremtidig vurdering, samt fremtidig sluttdato. Alt er satt fra begynnelsen.

Martin Orefice, en eiendomsinvestor, mener at denne typen avtale ofte er det beste alternativet. "Jeg bruker dette når jeg jobber med Realtors. De er mer kjent med papirarbeidet og forstår bedre enn å bruke en opsjonskontrakt, sier han. "De oppgitte pengene betraktes som alvorlige penger og kan refunderes i de fleste tilfeller, akkurat som en tradisjonell transaksjon."

Hvordan bør du bestemme mellom en fast pris eller en fremtidig takstpris? Orefice sier det avhenger av markedet. I et stigende marked vil en fast pris tillate deg å ha egenkapital i hjemmet selv før du kjøper. Under alle andre markedsforhold vil en vurdering ved kjøpstidspunktet sikre at du ikke betaler over markedsverdi.

Her er et annet tips: Hvis du har kreditt reparasjonsarbeid som må fylles ut, eller hvis finansieringen fortsatt er et spørsmålstegn, trykk for en sluttdato minst 12 måneder i fremtiden.

Hvor Leiebetalingen din går

Her er de gode nyhetene: Hvis du noen gang har vært opptatt av din månedlige betaling, er penger ned i avløpet, tilbyr leie-til-egen en ekstra fordel i form av leiekreditter. Leiepenger gjelder en prosentandel av din månedlige leie til boligprisen på hjemmet.

Si at prisen på hjemmet er $ 200.000, og utleieren godtar å anvende 30% av din $ 1500 månedlige leiebetaling gjennom hele din toårige leieavtale. Dette vil bringe kjøpesummen ned til $ 189 800.

Du kan bygge egenkapital mens du leier, og utleier har lagt til sikkerhet du vil følge med avtalen.

Håndtering av reparasjoner og vedlikehold

Rent-to-own er mer komplisert enn en tradisjonell leietaker / utleier forhold. Vedlikehold og reparasjoner faller utelukkende på høvdingene til utleier når du leier den vanlige måten. Det er ikke alltid tilfelle med leie-til-eier. Din rent-til-egen-avtale bør tydelig skille hvem som er ansvarlig for hva, men det er vanlig for små reparasjoner og regelmessig vedlikehold å være ansvarlig for leietaker, og store reparasjoner skal forbli i huseierens hender.

Hvem har fordel av leie-til-egen?

Ifølge Jeff Rhode, en langvarig eiendomsmegler investor og eiendomsforvalter, "Den typiske leietakeren som drar nytte av dette er noen som ikke har penger for tiden for en forskuddsbetaling eller uansett grunn ikke er i stand til å skaffe seg finansiering, " han sier. "Rent-to-own kan også være til fordel for selgeren ved at eventuelle potensielle kapitalgevinster blir mest utsatt hvis eiendommen er en investeringseiendom."

Nå som du forstår hvordan leie-til-egne arbeider, er det på tide å støve ut de drømmene om boligeiendom. Med riktig rent-til-egen avtale kan du være en eiendoms eier før du kanskje tror.

Kommentarer På Nettstedet: