Er noe mer spennende enn utsiktene for å leie ditt eget sted? Å bli begeistret er en ting som gjør det til en økonomisk realitet er en annen. Før du leser oppføringer, spør deg selv: "Hvor mye leie har jeg råd til?" Hvis du ikke vet svaret, er det et flott sted å starte. Når det gjelder å finne det rette hjemmet, vil skille fra virkeligheten gjøre hele forskjellen.

5 tips for å bestemme hvor mye du kan betale for

 • Gjør litt budsjettering.

  Dette er vanskelig, fordi alles budsjett er annerledes, og det er mange forskjellige budsjetteringsmetoder. For å forenkle, foreslår Kelley Long of Financial Finesse at du prøver det som kalles 50/30/20 Rule. I et nøtteskall sier Long, "50 prosent av inntektene dine skal gå mot faste kostnader og behov som leie, transport, verktøy og dagligvarer, 30 prosent mot ønsker å spise ute, underholdning, shopping og Netflix / SoulCycle / Uber / Spotify / Instacart avgifter og 20 prosent mot dine mål, som å betale ned gjeld og spare for fremtiden. "

 • Hold nummeret 30 øverst i tankene dine.

  Hvorfor hjelper dette deg med å svare på spørsmålet "Hvor mye husleie har jeg råd til?" Fordi den generelle anbefalingen er at boligutgifter ikke skal overstige 30 prosent av bruttoinntektene dine. Så, for eksempel, hvis du lager $ 60 000 per år, bør leie og forsikring ikke overstige $ 18 000 eller $ 1500 per måned.

  Ifølge Ryan Coon, administrerende direktør for Rentulations, er det mulig å innlemme 40 prosentregelen. Under denne tilnærmingen, "spør leie skal ikke være mer enn 40 prosent av leietakerens månedlige inntekt, minus alle andre månedlige regninger som verktøy betalinger, leietakere forsikring og lån."

  Når det er sagt, er det en annen faktor å vurdere: markedsnorm hvor du bor. Hvis du for eksempel er i et etterspurt marked som New York, Los Angeles eller hvor som helst i nærheten av Google-hovedkvarteret, kan du finne at leien langt overstiger både regler på 30 og 40. Dette betyr at din potensielle utleier vil trolig forvente at leietakere å bevise sin inntekt (enkelt eller kombinert) er 40 til 50 ganger den månedlige leien.

 • Hold backup ressurser ut av ligningen.

  Du kan ha noen kontoer som kan tjene som billetten din til å ri, eller i så fall leie din drømplass, men ikke ta agn. Det er en no-brainer at du ikke skal dyppe inn i pensjonsfondet ditt, men noen mennesker kan bli fristet til å hente penger fra sparekontoer og nødkontoer. Motstå det. Når du begynner å tømme disse midlene for å dekke leie, vil du være uten et sikkerhetsnett på kort tid.

  Du bør også unngå å bruke kredittkort eller ta ut personlige lån for å dekke dine utgifter. På samme måte, hvis du finner deg selv lading dagligvarer for å kunne betale din leie i tide, kan det være på tide å revurdere ditt boareal.

 • Hold deg realistisk om utgiftene dine.

  Det er lett å bli blendet av et vakkert rom med de nyeste fasilitetene, og tenk det hvis du strekker deg økonomisk bare litt, Du kan få endene til å møtes. Når du spør "Hvor mye leie har jeg råd til?" Faller ikke for denne fellen! Lang sier at hun gjorde feilen ved å rettferdiggjøre et sted hun ikke hadde råd til ved å tenke på at hun til slutt ville få bilen til å betale seg, og da kunne de sette pengene på leien. "Det jeg burde gjort var leid et billigere sted og begynte deretter å sette pengene som hadde gått til min bilbetaling mot nedbetaling på et hus," sa hun. "Jeg ville ha hatt råd til å kjøpe mye før i livet hvis jeg bare hadde ofret et par år på et billigere sted."

 • Husk: Et boareal vil trolig kreve innredning.

  Ingenting er tristere enn en vakker leilighet innredet med en luftmadrass og et salongbord av melkekasser. Hva god er en romslig utsikt hvis det ikke er noe å sitte og nyte det, ikke sant?

  Det kan virke lett å løse et møblerings dilemma ved å plunke ned plast og lade kostnadene for å utsette prislappene. Men dette kan få deg til mye varmt vann hvis du prøver å betale ut disse utgiftene, noe som gjør det vanskelig å dekke din leie. I stedet for å kjøpe ting du ikke har råd til, kan du sjekke de lokale meldingsbrettene for å se om andre kan selge eller gi bort gjenstander du kan snag og repurpose.

 • Vet hva utleien din forventer.

  Det er utrolig hva å spørre noen få spørsmål kan gjøre. Ikke vær redd for å pepper utleier, leasingagent eller megler om hva deres forventninger til inntektsleieforholdet ditt, om noen kan cosign med deg, og om du har lov til å få romkamerater til å avtale leiekostnader. Hvis deres forventninger er annerledes enn markedsnormer eller standardregler, sparer du mye tid ved å hoppe over steder som budsjettet ditt ikke passer bra for.

  Vil du vite mer om hvor mye leie du skal betale hver måned? Sjekk ut våre Leie eller Kjøp og Rimelig Kalkulator verktøy.

Kommentarer På Nettstedet: