Leiemarkedet fortsetter er sterkt, men begynner langsomt å avkjøles i 2018 og videre, da prisene har steget langt forbi inntektsveksten. Jeg oppførte min eiendom på Craigslist og i to dager fikk jeg 36 alvorlige henvendelser. Jeg oppførte ikke hensiktsmessig adressen fordi jeg ønsket å luke ut blikket og de som ikke leser og følger instruksjonene. Jeg ville heller ikke ha noen psyko-drapere. Som et resultat av etterspørselen bestemte jeg meg for å ha et ekstra åpent hus på lørdag, i stedet for bare søndag.

Overraskende, 10 av 10 interesserte som sa at de skulle komme lørdag kom. Verden er full av flakere, og jeg ventet at minst 30% av dem ikke skulle dukke opp. Kanskje pingviner kan fly.

Leiemarkedet er svært konkurransedyktig takket være antall firmaer som Twitter, Zynga og Google som flytter inn i San Francisco. Folk er fortsatt redd for å kjøpe og noen er sannsynligvis ikke i stand til å kvalifisere seg for lån gitt strengere utlånsstandarder. Jeg er bekymret for bærekraften til dette leiemarkedet, men for nå skal utleiere dra nytte av å heve prisene.

For de leietakere der ute som fortsetter å gå glipp av, her er noen tanker fra en utleiers perspektiv på hva som fungerte, og hva hevdet røde flagg under åpent hus.

STRATEGIER FOR leietakere Under et varmt utleiemarked

* Ikke ta kjæresten din eller kjæresten hvis de ikke kommer til å være på leieavtalen. Det var to ett år ut, mannlige MBA-studenter som lager omtrent $ 290 000 i kombinert inntekt. En av karene brakte kjæresten sin. Selv om de to gutta var hyggelige, var alt jeg kunne tenke på, kjæresten som bodde over, og stedet var opptatt av tre personer i stedet for to. Da jeg spurte dem videre, innrømmet kjæresten til slutt at kjæresten hans besøker i 2 måneder flere ganger i året fra Europa, og at hun vil bli hos ham til slutten av november. De gutta får ikke leiligheten.

* Spør om du kan ta av deg skoene dine. Ved å spørre utleier / eier / agent om du kan ta av deg skoene før du går inn, viser det eierens respekt. Det viser også at du bryr deg om renslighet, som bør oversettes til omsorg for alt annet i leiligheten. Hvis eieren sier "ikke trenger" for å ta av deg skoene, er det opp til deg. Det viser bare god høflighet som du har spurt.

* Smil mye. Det siste jeg vil gjøre er å leie min plass til noen som ser deprimert og gretten. Denne ene kvinnen så ut som om hun var konstant pisset av på noe. Det er ikke noen jeg vil takle i dette langsiktige forholdet. Smiler er gratis! Gjør det mer!

* Følg anvisninger. Av en eller annen grunn er det mange moroner der ute som ikke følger retninger. Hvis du sender meg en e-post og spør når åpent hus er, når det er fet i annonsen, vil du ikke bli vurdert. Hvis du spør om det er parkering, når det står så rett da og der, vil du ikke bli vurdert. Tilbring så mye tid som mulig å lese annonsen og se deg rundt før du stiller dårlige spørsmål.

* Kom med alle dokumentene dine tilberedt i en manila-konvolutt eller mappe. Å ha alt papirarbeidet ditt før du kommer, viser at du er organisert og seriøs om stedet. Ta med et bilde også, slik at utleier kan huske hvem du er. Du trenger ikke å gi papirarbeid til utleier, hvis du bestemmer deg etter det åpne huset du ikke er interessert i. Du vil imponere utleier enormt, fordi så mange mennesker ikke gjør dette. Inkluder i papirarbeidet din kreditt score rapport, arbeidsverifisering, et førerkort, CV, og minst en bankkonto som viser at du ikke er brutt.

* Gjør litt forskning på eieren og eiendommen. Du bør injisere noen fellesitet i diskusjonen med eieren / agenten. Hvis du vet at eieren / agenten gikk til UCLA og åpent hus er lørdag, bør du vite hvem UCLA spiller mot i fotball. Du vil ikke komme over som skumle. Du trenger bare å ta opp et emne der du tror at eieren / agenten vil snakke om å diskutere. Bygg det obligasjonen.

* Diskuter langsiktige planer. Jo mer synlighet du kan gi eieren, desto mer vil han sette pris på det. Hvis du kan fortelle ham at du planlegger å bo i 4 år, er det musikk i ørene hans. Eiere ønsker ikke omsetning, så noe mindre enn 2 år er en avslag. Flytting er en smerte i rumpa, og å finne den ideelle nye leietaker er også veldig smertefullt. Minimere deres smerte, fordi utleiere allerede tenker på neste leietaker.

* Gjør minst 40X månedlig leie per år. Hvis leien er $ 2000 i måneden, har du best gjort minst $ 80 000 i året. Ellers lever du det opp mer enn du har råd til. Jeg skyter generelt for leietakere som gjør 80X månedlig leie for å sikre at de vil kunne betjene komfortabelt. Ved 80X månedlig leie kunne man bli saddled med betydelig gjeld, og fortsatt komme ut OK.

* Vis minst 10X den månedlige leien i kontantbesparelser. Igjen, hvis du ikke har minst $ 20.000 i flytende kontantbesparelser for en utleie på $ 2000 / måned, må du senke standardene dine. Hver utleier tenker på hva som ville skje hvis du plutselig mister hovedkilden til inntekt. Utleiere må være sikre på at du har nok eiendeler til å dekke hele årskontrakten din før han begynner å tenke på å fylle ut utkastingsskjemaer. Hvis det er mulig, skyte for 20X månedlig leiedekning.

* Ikke kom helt fra starten. Med hvert eneste åpent hus jeg har vært vert, kommer 70% av de interesserte i begynnelsen. Som et resultat vil du ikke få så mye lufttid som du burde med utleier. I stedet tenk å komme i midten av tidsrammen. Kommer på slutten anbefales ikke heller siden utleier vil trolig være sliten da å snakke med alle.

* Følg opp via e-post. Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig det er å følge opp via e-post, takke utleier for hosting, og gjenta hvorfor du tror du er perfekt for stedet og elsker det. Alt en utleier ønsker er noen som vil ta vare på eiendommen deres som om de eide den selv. Utleiere ønsker egentlig bare en leietaker som er spent på å være der.

KONKLUSJON

Leieprisene er nede fra toppene i mange byer

Alt en utleier ønsker er noen som alltid skal betale sin leie i tide, være selvforsynt, bo i minst to år, og elsker å bo der så mye som utleier elsker å ha deg der.

Det er et konkurransedyktig leiemarked der ute for de som bor i større byer. Sørg for at du har all din økonomi i orden og vis din entusiasme hvis du virkelig vil ha stedet. X-faktoren handler egentlig om oppfølging og holdning.

Hvis du ser på diagrammet over, vil du legge merke til at leien flater eller faller på mange markeder. Du har råd til å være pickier nå, men de mest etterspurtsmarkeder og eiendommer vil alltid ha flere interesserte parter. Følg mitt råd og lykke til!

Ressursbygging Anbefaling

Handle rundt for et boliglån: LendingTree lar deg sammenligne tilbud fra flere banker fra deres store nettverk av långivere for å finne det beste tilbudet for deg. Hvis du ønsker å kjøpe et nytt hjem, få en HELOC, eller refinansiere ditt eksisterende boliglån, bør du vurdere å bruke LendingTree for å få flere tilbudssammenligninger om noen minutter. Når bankene konkurrerer, vinner du.

* Invester i eiendommer crowdsourcing muligheter: Hvis du ikke har nedbetaling til å kjøpe en eiendom eller ikke vil binde likviditeten i fysisk fast eiendom, ta en titt på RealtyShares, en av de største eiendomsmeglingfirmaene i dag. Fast eiendom er en nøkkelkomponent i en diversifisert portefølje. Fast eiendom crowdsourcing lar deg også være mer fleksibel i eiendomsinvesteringene ved å investere utover hvor du bor for å få best mulig avkastning. Registrer deg og ta en titt på alle bolig- og kommersielle investeringsmuligheter rundt i landet Realtyshares har å tilby. Det er gratis å se og oppdage. Jeg har personlig investert over $ 800 000 på plattformen for å dra nytte av lavere eiendomsverdivurderinger i hjerteområdet med 3-5X høyere netto utbytter.

En streng screening sikrer at bare de beste operatørene gjør det på RealtyShares-plattformen.

Oppdatert for 2018 og utover.

Kommentarer På Nettstedet: