Avgifte et av de viktigste rommene i hjemmet ditt og forvandle det til det beroligende retrett det er ment å være.

Vi tilbringer en tredjedel av våre liv i soverommene våre, sover (eller i det minste forsøker å!). Men mens du kanskje vurderer soverommet ditt en pusterom fra resten av verden, kan i virkeligheten skadelige kjemikalier, forurensninger og til og med stråling fra elektroniske enheter lurke.

Men du trenger ikke å gå søvnløs i ditt hjem eller leilighet i Seattle, WA. Heldigvis er det ganske enkelt å rydde ut potensielle giftstoffer og omdanne soverommet ditt til et sunt fristed, uansett om du er en leietaker eller et hus. Finn ut hvordan du sover bedre ved å detoxere soverommet ditt, og du kan forbedre helsen din, trivsel og søvnkvalitet.

1. Demonter de enhetene

Ingenting distraherer deg fra å gå til sengs i en rimelig time som en TV, mobiltelefon eller bærbar datamaskin på soverommet. Og ifølge National Sleep Foundation, gir disse enhetene også nok lys (for ikke å nevne lavnivåstråling) for å lure hjernen din til å tro at det er på tide å våkne, i stedet for å sovne. Så det første skrittet når du lærer hvordan du detoxer, er søvnplassen for å rense rommet ditt alle elektronikk. Ikke villig til å gi opp den TV-en? Trekk ut det og kast et håndkle over det før sengetid. Lad telefonen din på et annet rom, hvis det er mulig, eller gjør et nattbord designet for å skjule strømledninger.

2. Oppgrader din madrass

For å sikre at du ikke puster inn potensielt giftige materialer hver natt, ta en nærmere titt på madrassen din. Mange er laget med polyuretanskum, et petroleumsbasert materiale som avgir flyktige organiske forbindelser (VOC), en av de største kildene til innendørs luftforurensning, ifølge Miljøvernbyrået. VOC kan forårsake åndedrettsproblemer og hudirritasjon, og har selv vært knyttet til kreft og andre sykdommer.

På samme måte har formaldehyd, som vanligvis brukes i madrass lim, vært knyttet til astma, allergier, og lunge, nese og hals kreft. Vurder å bytte til en organisk bomull eller lav-kjemisk, lav-VOC madrass. Hvis madrassen din er mer enn 10 år gammel, kan du kanskje egentlig trenger å oppgradere. Før 2004 - da materialet ble utfaset - ble mange madrasser behandlet med flammehemmere kjent som PBDEer. Forskning har knyttet PBDE eksponering for skjoldbrusk hormonforstyrrelse, hukommelsessvikt og andre negative helseeffekter.

3. Gå lavt eller ikke-VOC

VOC gjemmer seg også i noen typer veggmaling. I tillegg til å skade helsen din, har malingen laget med VOC ofte en så sterk lukt at den dveler i uker, selv etter at den er helt tørket. Neste gang du lager et nytt frakk, velg et lav- eller ikke-VOC-produkt.

4. Handel opp sengen rammen

I markedet for en ny sengramme? Se etter en laget av bærekraftige materialer som resirkulert stål, FSC-sertifisert eller lokalt dyrket tre og vannbaserte lim. Som noen vanlige madrasser, sponplater og fiberboardrammer - og de som er laget med kjemiske lim - kan avgir potensielt toksiske formaldehydgasser.

5. Husk feng shui

Feng shui-eksperter mener at sengeplassering har mye å gjøre med kvaliteten på blikket. Plasser sengen din slik at hodet ikke hviler mot døren, og unngå å legge sengen mot en vegg i tilknytning til badet eller kjøkkenet (sistnevnte antas å påvirke helsen negativt).

6. Lag over nattbordet ditt

Overdreven rot kan gjøre det vanskelig å få tilstrekkelig søvn: Et rom bare føles mer rolig og rolig når det er ryddig. Start ditt rene feie med området nærmest synsfeltet når du ligger: nattbordet ditt. Støv, korrale løse papirer og magasiner, og til slutt, vri alarmen rundt slik at den vender ut og vekk fra sengen. Ser på klokken aldri hjelper når søvnløshet rammer.

7. Bytt til naturlig vaskemiddel

Slipping i en seng laget med ferskt vasket sengetøy er en av livets største små luksuser. Men fordi vi bruker så mange timer mellom arkene, kan harde, altfor duftige vaskemidler øke allergier. Bytt til vaskeprodukter laget av naturlige essensielle oljer og fri for fosfater og syntetiske fargestoffer og dufter (eller lag din egen!). Et annet tips for å holde støvmidd og allergener i sjakk? Bytt putene dine på noen få dager og vasker puter regelmessig.

8. Legg til planter

Planter er ikke-brainer: De lyser øyeblikkelig rom, absorberer forurensninger og forbedrer luftkvaliteten, noe som betyr at du kan få bedre zzz. Selv om du ikke har en grønn tommel, er det mange alternativer for lav vedlikehold. Pro tips: Japansk kongelig bregner, edderkopp planter og aloe vera er blant de mest nyttige plantene for å eliminere VOC og andre toksiner.

9. Kast åpne nyanser

Så snart du våkner, åpne gardinene og la lyset strømme inn. Varm fra solen eliminerer naturlig ekstra fuktighet fra rommet, noe som reduserer risikoen for mugg og soppvekst. I løpet av varmere måneder, åpne vinduer for å la frisk luft sirkulere også.

10. Sett inn en "no-shoes" -regel

Å gå på skitten gater og pesticidbehandlede plener gjør sko til det perfekte kjøretøyet for å spore toksiner inn i hjemmet ditt. Selv om du ikke har en barfotepolitikk for resten av huset, er det en god ide å starte en for soverommet. Gjør det til en regel å la alle sko og tøfler utenfor dørdøren eller i det minste slippe dem av og bære dem til skapet.

Hva har du gjort for å gjøre soverommet ditt mer Zen-lignende? Del med oss ​​i kommentarene!

Kommentarer På Nettstedet: