En av de viktigste pengene valgene du lager, har ingenting å gjøre med å plukke aksjer eller åpne kontoer ... det handler om hvem du velger å tilbringe resten av livet med, og hvor mye du deler (eller ikke deler) sine synspunkter på penger og leve et rike liv.

Det er en rotete, ubehagelig ting å tenke på og noe folk bare anerkjenner i privat (om selv da) ... så det er det perfekte temaet for IWT.

Derfor spurte jeg min venn Kristin Wong (som skriver om penger til Lifehacker, New York Times, blant annet) for å bringe den ned på jorden ... og dele eksakte spørsmål, skript og psykologi for å ha en produktiv samtale med partneren din.

Hun har en ny bok ut, Få penger: Leve livet du vil, ikke bare livet du kan gi råd til, "Som snakker om disse tingene og mer.

Ta det bort, Kristin.

_

Folk er mer komfortable og snakker om deres kjærlighetsliv enn de er deres økonomiske liv. Og jeg burde vite, jeg har spurt.

For mange år siden arrangerte jeg en kvinne-on-the-street videoserie for MSN kalt "Sex by the Numbers." Det handlet om å slå gatene i Los Angeles og spørre folk om deres relasjoner og kjønn. Du tror det ville være et vanskelig emne for folk å diskutere, men du ville ha feil. Jeg lærte mer om hvor, hvordan, og med hvem folk fikk det på, enn jeg noen gang ville vite.

En personlig økonomi redaktør som fulgte mitt arbeid, likte serien og spurte om jeg ville lage lignende videoer for henne, men sentrert rundt penger i stedet for forhold. "Helvete ja!" Jeg sa, fordi jeg trodde det ville være så mye lettere å snakke med folk om deres økonomi.

Åh, jeg kunne ikke vært mer feil.

Jeg vil spørre fremmede grunnleggende spørsmål - slike enkle spørsmål! Spørsmål som, "Sparer du for pensjon?" De ville se på meg med noe alvorlig sideøye, som jeg prøvde å selge dem Amway.

En fyr i Burbank spurte: "Hvem er du med?"

Folk hater å snakke om penger med omtrent alle, ikke bare noen tilfeldig kvinne på gata, men også folkene de er i et forhold til. For mange par er penger ikke et emne på diskusjonstabellen. Fire av ti giftede mennesker vet ikke engang hvor mye penger deres ektefelle lager! Og 40% av parene snakk ikke engang om penger før de blir gift. Problemet med dette er penger problemer er en stor spådommer for skilsmisse. Det er ikke bare viktig å snakke om penger i forholdet ditt, det er helt avgjørende hvis du vil gi forholdet ditt en kampkans.

Icebreakers å få samtalen startet

Når du vet at forholdet ditt blir alvorlig (eller hvis du allerede er der), må du sette deg ned med partneren din og snakke om din tidligere, nåværende og fremtidige pengesituasjon. Noen ganger skjer disse samtalene organisk: du bestemmer deg for å kaste opp og må nå finne ut hvordan du deler leien, for eksempel. Perfekt tid til å snakke penger!

Det er ikke alltid så lett, skjønt. Noen ganger trenger du en isbryter. Her er noen enkle skript du kan bruke til å hoppe i en penger samtale i ditt eget forhold:

  • For å unngå ubehagelige overraskelser nedover veien: "Før vi snakker om å flytte sammen, bør vi snakke om vår økonomi."
  • For å sikre at din partner ikke føler seg dømt: "Jeg vil gjerne dele min pengesituasjon og mål med deg, og jeg vil gjerne lære om din."
  • For å sikre at du er forpliktet: "Siden vårt forhold går til neste nivå, vil jeg gjerne vite mer om økonomien din, og jeg vil fortelle deg om min."
  • Å sette tonen som pengene er viktig for deg: "Et sikkert økonomisk liv er viktig for meg. La meg fortelle deg hvordan jeg håndterer penger, og du kan fortelle meg hvordan du håndterer økonomi. "
  • Å nærme seg samtalen tilfeldig:"Jeg vet så mye om deg, men jeg vet ikke om ditt økonomiske liv."

Folk kan være veldig defensive om pengene sine og penger er et emne lastet av forlegenhet og dømmekraft, og ingen liker å være flau eller dømt. Ovennevnte skript fungerer bra fordi de ikke er anklagende. Du skinner ikke en lampe i partnerens ansikt og forhører ham. Dette er en toveiskan: du tilbyr også å dele din økonomiske situasjon.

Emner du trenger å diskutere

Når partneren din er ombord med diskusjonen, er det en håndfull viktige emner du trenger å diskutere. Du vil snakke om din økonomiske fortid, nåtid og fremtid.

Din økonomiske fortid: Snakk om gjeld du har slitt med tidligere. Betalte du det? Gikk det til samlinger? Også, hva var familiens økonomiske situasjon som vokste opp? Det virker som overkill, men spør en psykisk helsepersonell, og de vil fortelle deg: Våre barneopplevelser spiller en stor rolle i våre fremtidige vaner. Så det er viktig å forstå partnerens tidlige erfaringer med penger og hvordan de kan forme deres nåværende syn på det.

Prøv disse skriptene:

"Hva er noen av dine tidligste minner om penger? Familien min slitt med penger, gjorde du? "

"Hva med gjeld? Har du noen gang hatt problemer med kredittkort som så mange mennesker gjør? "

Husk: Disse kan være betennende emner, så hold samtalemålet ved å fokusere på det faktum at mange mennesker har forbi penger!

Din økonomiske presentasjon: Snakk om eventuelle økonomiske mål du jobber for nå, eller eventuelle tilbakeslag du kanskje sliter med. Er det noen store utgifter du betaler for for øyeblikket? Snakk om inntektene dine og hvordan du budsjett også.

Prøv disse skriptene:

"Mitt økonomiske mål er [sett inn mål her], hva er ditt?"

«For øyeblikket er min største kamp min studielån [eller noe annet du sliter med], hva er ditt?"

«La oss snakke om hvordan vi budsjetterer og sammenligner notater. Min inntekt er $ 50 000 i året, og utgiftene mine er om lag $ 2000 i måneden. "

Din økonomiske fremtid: Til slutt, del dine mål for fremtiden. Disse trenger ikke bare å være pengespesifikke mål, for eksempel "åpne en pensjonskonto." Snakk om drømmene dine, som om du vil kjøpe hus, heve barn, gå på en episk ferie, uansett. Alle disse tingene koster penger, så økonomi vil uunngåelig være en del av bildet.

Prøv disse skriptene:

"En dag vil jeg gå på pensjon i Costa Rica. Jeg prøver å maksimere min 401 (k) nå for å få det til å skje en dag. Hva er dine mål for fremtiden? "

"Min drøm er å kjøpe et hjem en dag. Akkurat nå betaler jeg studentlånet mitt, og jeg vet ikke om det vil skje når som helst snart, men det er noe jeg undersøker. Hva med deg? Hva er noen ting du vil oppnå i livet? "

Det er litt cheesy, men du kan til og med prøve den gamle, "Hva ville du gjøre med en million dollar?" Spørsmål. Er det corny? På en måte. Men det kan tilby litt interessant Innsikt i hvordan noen håndterer og tenker på penger.

For å gjøre ting enda enklere, bruk denne sjekklisten med spesifikke emner å diskutere.

DIN FINANSIELLE LAST

DIN FINANSIELLE PRESENT

DIN FINANSIELLE FREMTID

🙿 Kredittkort du har åpnet

🙿 Lån du har tatt ut

🙿 Foreclosures, konkurser, gjeld som er avgjort eller belastet

🙿 Hvordan har du jobbet med penger i fortiden

🙿 Hvordan foreldrene dine håndterte penger da du vokste opp

🙿 Utestående gjeld du skylder

🙿 Gjeld du betaler aktivt, inkludert kredittkort, studielån, boliglån

🙿 Renter på disse gjeldene

🙿 Din inntekt eller lønn

🙿 Penge skyldte deg

🙿 Aktive finansielle kontoer

Ditt budsjett

Dine penger personlighet

🙿 gjeldsutbetalingsmål

🙿 Savings mål

🙿 Pensjonsmål

Du må treffe på disse emnene om du snakker om penger for første gang eller i et etablert forhold. For eksempel prøver min mann og jeg å ha en regelmessig diskusjon om penger hver 2. eller 3. måned, for å sikre at vi fortsatt er på samme side, og våre kortsiktige og langsiktige mål ikke har endret seg. Selvfølgelig vil tidligere økonomiske problemer alltid være der, men dine økonomiske nåværende og fremtidige mål kan sikkert utvikle seg, og sannsynligvis vil.

Når du setter deg ned og har samtalen, bruk denne sjekklisten som en retningslinje for ting å snakke om.

Finn pengene dine "script"

I "Få penger, "Jeg intervjuet Dr. Brad Klontz, en finansiell psykolog som identifiserte fire atferdsskript som de fleste av oss følger når det gjelder å styre pengene våre. I psykologi er et "skript" bare et sett med vaner, overbevisninger og meninger du holder. Når det gjelder penger, er de fire skriftene:

Penger unngåelse: Du foretrekker ikke å håndtere penger i det hele tatt. Kanskje du tror det er ikke viktig, det er overfladisk, eller det er grådig. Uansett grunn er penger ikke noe du tenker på.

Pengervaktighet: Du er utrolig våken og oppmerksom på din økonomiske situasjon. Mange penger våkne mennesker er også super sparsomme. De sporer deres utgifter grundig og kan ha det vanskelig å kjøpe ting.

Pengestatus: Pengestatus folk legger stor vekt på den symbolske verdien av penger. De kan være raske til å tro at nettoverdien er likeverdig. For dem er penger et symbol på status.

Penger tilbedelse: Pengedyrkere tror ofte at penger vil løse sine problemer. De jager penger og vurderer sin rolle i enhver beslutning.

Ingen av disse skriptene er iboende gode eller dårlige. Noen av dem kan helt jobbe mot deg eller jobbe helt til din fordel - du må bare vite hvordan du skal håndtere dem. Det er mye enklere å håndtere oppførselen din når du identifiserer den, så sett deg ned med partneren din og prøv å identifisere begge pengene dine skript.

Tenk på hvordan de holder deg tilbake og hvordan du kan bruke dem til din fordel. For eksempel, hvis du tilber penger, kan du være tilbøyelig til å ta en jobb som gjør deg elendig bare fordi den betaler litt mer enn en annen jobb. Du må kanskje revurdere prioritering av din, du vet, lykke. På den annen side kan pengedyrkelse bety at du er villig til å investere penger, mens din pengepolitiske partner hevder det i en lavrente sparekonto. Du kan også ha mer enn ett skript også. Sjansene er at du vil identifisere med en skriptvei mer enn de andre, men du kan være en pengedyrkere og har fortsatt vaner til en pengevaktperson.

Sett deg ned og finn ut hvor du står sammen.Nedenfor er noen spørsmål du kan spørre når du legger inn dine egne pengeskript sammen. Jeg vet, det virker litt dumt, som om du tar en Cosmo-quiz sammen, men jeg lover deg, dette er en øyeåpningsøvelse hvis du tar deg tid til å svare på disse spørsmålene seriøst og grundig.

Hva var det som å vokse opp for deg rundt penger? Hva var din sosioøkonomiske status?

Hva lærte foreldrene dine om penger?

Hva er din største økonomiske frykt? Hva er dine viktigste økonomiske mål?

Da jeg først leste om disse skriptene, skjønte jeg at jeg var en stor pengevaktperson, mens kjæresten min på den tiden (nå mannen) var en komplett penger avoider. Alt gjorde så mye fornuft! Jeg var besatt av frugality; han ville ha en større leilighet uansett kostnaden. Ikke rart at vi bickered.

Folk liker å fortelle deg at hvis du og din partner ikke er på samme side om penger, kommer det ikke til å fungere. Det er ikke nødvendigvis sant. Saken om relasjoner er: problemet du mener er problemet, er aldri det virkelige problemet. Du vet når kjæresten din klager på at du aldri får henne blomster og så du får henne noen blomster og hun liker, "Wow, du får det ikke?" Vel, det gjør du sannsynligvis ikke. Blomster er ikke problemet, det handler om takknemlighet og takknemlighet for henne.

Det er det samme med penger. Det er alltid et større problem, lurking dypere: intimitetsproblemer, mangel på respekt, dårlig kommunikasjon.

Du og din partner vil mest sannsynlig ha forskjellige syn på penger, men det betyr ikke at du er dømt. Hvis du kan kommunisere og respektere hverandres synspunkter, kan du jobbe sammen. Men igjen må du vite hva pengene dine visninger er i utgangspunktet! Så gå videre, sett deg ned, og svar på de tre spørsmålene sammen. Gjenta dem så ofte også, fordi ting forandrer seg. I disse dager er min mann Brian den årvåken.

Med andre ord, å sette en etikett på våre vaner gjør det enkelt å se hvordan vi kan komme i konflikt med penger. Det hjelper oss også til å unngå disse konfliktene i fremtiden.

Hvordan unngå en utblåsning

Ja, ditt forhold kan fungere selv om du og partneren din har polare motsatte ideer om penger. Men det betyr ikke at du aldri vil kjempe om det.

Her er et prospekt: ​​Når du har disse pengene møter (noen eksperter kaller dem "Money Date Night", men ugh, det er så corny, jeg kan ikke bare), få ​​dem offentlig. Sett deg ned over kaffe eller på favorittrestauranten din og snakk om disse tingene. Det er enkelt for en diskusjon om penger å bli en kamp om penger, men når du er i offentlighet, er du mye mer oppmerksom på dette. Tross alt, ingen ønsker å være paret som kommer inn i en kamp om penger på Starbucks eller Buffalo Wild Wings, så du er mer sannsynlig å holde samtalen kult.

Bortsett fra det, her er noen tips for å holde diskusjonen i sjakk:

  • Husk: Det er flere måter å styre eller tenke på penger på. Partneren din stemmer kanskje ikke overens med deg, men det betyr ikke nødvendigvis at han eller hun har feil.
  • Fokuser mindre på å prøve å forklare ting til partneren din og mer på å prøve å forstå dem.Det betyr ikke at du ikke kan snakke, men hvis du begge prioriterer å forstå hverandre, setter du samtalen til suksess.
  • Godta å ta en tid hvis samtalen begynner å bli stygg.
  • Opprettholde øyekontakt.Dette er et enkelt triks vår ekteskapsrådgiver lærte oss for å unngå kamper. Hvis du ikke gjør øyekontakt, sender du en subtil melding om at du er sint, og du bryr deg ikke hva den andre personen har å si. Så prøv å ikke ha disse tunge samtalene i bilen!

Penger er ikke et sexy tema å snakke om. (Og jeg beklager, kaller det "Money Date Night" ikke gjør det bedre.) Partneren din sannsynligvis ikke vil bli slått på når du begynner å snakke om studielånets gjeld du fremdeles betaler. Men hvis du er over hælene for denne personen, og du vil at forholdet ditt skal vare, må penger være en del av samtalen.

_

Kristin Wong er frilansskribent og journalist ved New York Times, New York-magasinet The Science of Us og Lifehacker. Hennes bok, "Få penger: Leve livet du vil, ikke bare livet du kan gi råd til er tilgjengelig nå.

Kommentarer På Nettstedet:

Nyttig Informasjon Oct 01 2020