Her er en personlig økonomi 101 må-spesielle: Fristen for IRA-bidrag for et kalenderår er skattefristen for det året. Og du kan til og med sette opp og finansiere en IRA, for et kalenderår, frem til det årets skattefrist.

Hvorfor er dette viktig å vite?

Utover det åpenbare at det gir deg mer tid til å spare opp og gjøre et pensjonsbidrag i utgangspunktet, er det betydelige potensielle skattefordeler som du bør være oppmerksom på.

Når du slår på slutten av et kalenderår, er du ekstremt begrenset i handlingene du kan ta for å redusere skatteforpliktelsen for det skatteåret. Bidrag til en IRA er et stort unntak.

IRA-bidrag er ofte fradragsberettigede (basert på inntekt - flere detaljer nedenfor). I tillegg til å gi betydelige skattebesparelser, kan det i enkelte tilfeller redusere din skattepliktige inntekt påvirke din berettigelse til visse inntektsbaserte rettighetsprogrammer. Ditt bidrag kan til og med være berettiget til Savens Kreditt, som er en statsfinansiert skattekreditt som samsvarer med en prosentandel av pensjonsytelsen, opptil 50%.

IRA-bidrag er også "over linjen", noe som betyr at du kan kreve et fradrag selv om du ikke spesifiserer skattene dine og tar standardfradraget i stedet. Eventuelt bidrag vil redusere din justerte bruttoinntekt på dollar per dollar basis.

Tradisjonelle IRAs, Roth IRA og SEP IRA er alle berettiget til bidrag for det foregående året opp gjennom skattefristen, men det er noen ting å være oppmerksom på:

  • Roth IRA-bidrag er ikke fradragsberettigede, så de hjelper ikke hvis du leter etter en siste øyeblikks skattebesparende strategi.
  • Tradisjonelle og Roth IRA har inflasjonsjusterte bidragsgrenser og et ekstra innhente bidrag for de som er 50 år og over.
  • Ikke alle er kvalifisert til å trekke tradisjonelle IRA-bidrag eller gjøre direkte Roth IRA-bidrag - det er IRA-inntektsgrenser som endres årlig at du må være oppmerksom på om du og / eller din ektefelle også har en arbeidsgiverbasert plan, for eksempel en 401K .
  • SEP IRA har maksimalt bidrag som er 20% av din netto sysselsettingsinntekt.

Også, enkle IRA bidrag, fordi de er arbeidsgiver-sponset, må gjøres innen slutten av kalenderåret, mye som 401K og 403B.

Merk: HSA-innskuddsfristen er også på skattefristen!

Hvordan lage en IRA-bidrag for det foregående år

For å gjøre et IRA-bidrag for det foregående året, velger du ganske enkelt hvilket år du vil bruke bidraget til i din meglerkonto (her er et skjermbilde fra min Vanguard-konto).

Som du kan se, er det enda mulig (med Vanguard, i det minste) å gjøre et IRA-bidrag for begge årene samtidig.

Hvis du ikke visste at alt dette var noe, ikke føler deg dårlig, er du ikke alene. Bare 33% av amerikanerne har en IRA, og mye mindre enn det som bidrar årlig til en.

For mer informasjon, se koblingene i denne artikkelen eller IRS-publikasjon 590A for tradisjonell og Roth IRAs og IRS-publikasjon 560 på SEP IRAs.

Har du et siste øyeblikk ira-bidragssuksesshistorie? Vennligst del i kommentarene!

Kommentarer På Nettstedet: