Partner Center Finn en megler

Nylig har jeg surfet gjennom BabyPips.com-fora, og jeg kom over en tråd som diskuterte handelspsykologi og dens betydning for en handelsmenns suksess.

Hovedspørsmålet som forumbruker pip_slayer1 spør, er dette: Er handelspsykologi overvurdert?

I denne gamle manns ydmyke mening er det ikke, og jeg er enig med dem som tror at handelspsykologi er det som setter konsekvent lønnsomme handelsmenn bortsett fra resten. Jeg tror at en persons evne til å håndtere og overvinne stressende situasjoner, som å oppleve en drawdown, ha en tapende posisjon og styre sin grådighet, spiller en sentral rolle i å bestemme en traders suksess.

Hvis du ikke er psykologisk forberedt på å håndtere stresset som kommer med handel, er sjansen at uansett hvor god strategien din er, vil du ikke kunne utføre den ordentlig og vil mest sannsynlig se kontoen din dyp i rødt.

Som mikhail86 bringer opp, ta en titt på Turtle Traders eksperimentet som drives av Richard Dennis og Bill Eckhardt. En gruppe handelsmenn ble lært nøyaktig samme system, med samme eksakte risikostyringsretningslinjer og prinsipper. Noen var veldig vellykkede, mens andre flommet.

Forskjellen? Handelspsykologi.

Noen av "skilpaddene" klarte ikke å håndtere systemets nedtegninger, eller lukkede handlingene tidlig og klarte ikke å maksimere de beste handelsoppsettene.

Dette ligner veldig på å overlevere nøklene til en F1-bil til en studentdriver, og forventer at han skal skære racerbanen som han er Michael Schumacher. Selv med en superladet bil, ville studentdriveren trolig miste et løp til Hucks ødelagte Honda Fit, da han mangler mental styrke for å håndtere høye hastigheter og skarpe svinger.

Samtidig kan vi ikke overse betydningen av handelsstrategi. Du kan være den mest disiplinerte og følelsesløse handelsmannen der ute, kunne holde fast i planen og la følelser stå på døren, men du vil nok nok ende opp i det røde hvis strategien du følger med en T er dårlig og ikke lønnsomt i det lange løp.

Nøkkelen er å finne den rette balansen mellom handelspsykologi og strategi.

Handelspsykologi kan kanskje ikke slå et tapt system til en lønnsom, men det kan utstyre deg med de riktige verktøyene for å utvikle et lønnsomt system. Å ha den rette tankegangen kan gi deg verdifull innsikt for å finjustere din handelsstrategi for å få bedre resultater. Faktisk kan ha riktig handelspsykologi føre til en bedre handelsstrategi.

På samme måte kan man også si mye om de positive effektene en vellykket strategi kan ha på handelspsykologi. Det kan hende du finner det som holder fast i planen, og det er mye lettere å forvitre deg når du handler et testet og bevist system.

Bunnlinjen er dette: For å bli en vellykket handelsmann, trenger du både riktig tankegang (handelspsykologi) og rette verktøy (handelsstrategi). Uten en, er du bundet til å mislykkes.


Kommentarer På Nettstedet:

Nyttig Informasjon May 23 2019