Våren 2012 hengte jeg opp sverdet mitt etter å ha jobbet i økonomi siden 1999. Det var faktisk en hikke den siste arbeidsdagen, en fredag. Da jeg e-postet noen personlige filer fra arbeidskontoen min til min personlige konto (bilder, skattedokumenter osv.), Sendte jeg per e-post en fem år gammel klientfil som ble fanget av overholdelse. Jeg ble advart om at dette var et brudd på selskapspolitikken, og at jeg ville høre fra dem om eventuelle konsekvenser neste uke. Jeg unnskyldte meg for feilen og ventet nervøst om skjebnen til avgangskontrollen min.

For å fjerne mine bekymringer gikk jeg faktisk til en gratis Hastings School of Law samfunnstjeneste hendelsen der lov studenter og professorer hjalp de med juridiske spørsmål. De skjedde bare for å være vert for arrangementet på det jeg trodde var den første gratis helgen i resten av livet mitt. Det var flott å se skolen gi tilbake til bokstavelig talt hundrevis av mennesker med spørsmål om skilsmisse, sysselsetting, ulykker, tyveri, tillit og mer.

Spørsmålet mitt til en professor og en lovstudent var ganske enkelt "Kan firmaet ta bort avtalen om avgangskontrakt på grunn av en femårig bedriftsfil som jeg utilsiktet sendte til meg selv?"Finansielle selskaper er notorisk strenge om at tidligere ansatte overfører sensitive klientdokumenter som med fordel kan brukes mot sin gamle arbeidsgiver dersom de blir med i en konkurrent. Jeg fortalte firmaet mitt at jeg trakk helt fra finansieringsbransjen, men hvordan kunne de vite at jeg virkelig sa sannheten? I vår virksomhet går få mennesker frivillig bort fra slike lønnsslipp.

Etter å få trøstende råd som sier at jeg burde ha det bra, lovte jeg den dagen å aldri gå tilbake til jobb i økonomi hvis jeg fortsatt kunne få min avgang og utsatt kompensasjon. Min nye leder var fra New York City den dagen og ble allerede busting mine baller for hendelsen. Jeg gikk et skritt videre og lovte å aldri gå tilbake til å jobbe for noen. Hundretusener av dollar var på spill og jeg var bekymret.

HR ringte meg følgende tirsdag og fortalte meg at alt var fint i slutten. De var enige om at klientfilen var irrelevant gitt at den var fem år gammel, og aksepterte min e-post unnskyldning for feilen. Når jeg fikk min avgangskontroll flere uker senere, følte jeg at jeg hadde lurket vunnet lotteriet. I stedet for å bruke alt, satte jeg meg på det som om jeg ville noe økonomisk fallfall. Ved sommeren 2012 hadde markedet tatt litt dykk og jeg investerte endelig hele beløpet på aksjemarkedet for å få det til å forsvinne. Jeg ønsket å bli sulten og late som jeg ikke fikk noe.

Til tross for løftet kunne jeg ikke bli pensjonert

I nesten to år tilbrakte jeg flere timer om dagen på nettet, spilte tennis tidlig på ettermiddagen, hang ut med folkene jeg elsker, og tilbringer 12 uker i året i utlandet. Det var fantastisk å se Stockholm, Helsingfors, St. Petersburg, Mallorca, London, Paris, Amsterdam, Malta, Brugge, Zürich og mer. Tilbringe tid med familie i to til fem uker om gangen i Honolulu var også fantastisk. Jeg var i beste form av livet mitt.

Tiden brukt på å betale avbetalt. Trafikk og omsetning doblet i 2012, og doblet deretter igjen i 2013. Jeg behøvde ikke leve den sparsomme livsstilen jeg hadde forventet med min da $ 80.000 i året passiv inntekt. Ting var gode fordi jeg hadde nok penger + hele tiden i verden.

Men mot slutten av 2013 begynte jeg virkelig å bli litt lei av livsstilen. En arbeidsløs venn jeg ville slå kortrom med middag kunne ikke forstå situasjonen min. Han sa at han aldri ville bli kjedelig hvis han var i skoene mine. Men han har aldri vært i skoene mine, så han har ingen anelse! Mine nærmeste venner alle måtte jobbe på heltidsjobber, og det var bare et par ledige folk jeg egentlig ønsket å henge med som var tilgjengelige for å gå på tilfeldige opplevelser i siste øyeblikk. Tilfeldige opplevelser har en tendens til å koste penger.

Da kontakten min fra Personal Capital ringte høsten 2013, spurte meg om jeg var interessert i å ta opp en sosial media / innholdsansvarlig jobb, var jeg veldig hesitant i begynnelsen. Jeg gikk faktisk ned for å intervjue Bill Harris, konsernsjef i løpet av sommeren, men tenkte aldri mye om å faktisk gå tilbake til arbeid på den tiden, selv på deltid. Jeg har diskutert frem og tilbake med kjære til vi endelig kom opp med en behagelig løsning for å jobbe 25 timer i uken, med bare to dager i uken i gjennomsnitt på kontoret.

Et år med rådgivning har gått, og jeg har lært mye om oppstartsverdenen, finansielle teknologiselskaper og digital markedsføring. To bøttelisteobjekter med arbeid ved oppstart og omdirigering til en ny rolle utenfor økonomien ble krysset av. Det som er interessant er at folk i internett / tech land faktisk e-poster meg tilbake nå, mens det tidligere var svarene få og langt mellom. Jeg antar at næringen er en slags klubb. Men nå lurer jeg på, hva mer holder fremtiden?

La meg gi en ærlig vurdering av hvorfor jeg ikke kunne bli pensjonert og hvorfor jeg ikke tror noen tidlig pensjonist vil aldri kunne bli fullt pensjonert. Når du har lest årsakene, bør du spørre deg selv om all besparelse, stress og risikovurdering er verdt det. Kanskje en 40 årig karriere er en mye bedre måte å gå.

Hvorfor det er så vanskelig å bli pensjonert

1) Du er vant til år med overdreven stimulering. For å pensjonere tidlig må du lagre aggressivt, ta mange beregnede risikoer, og sannsynligvis jobbe rumpa av mer enn den gjennomsnittlige personen. Du trenger ikke å være smartere, du må bare være mer produktiv enn den neste personen med samme tid.

Jeg visste fra den aller første måneden på jobben etter college at jeg ikke kunne jobbe i tre tiår som foreldrene mine gjorde. Som et resultat sparte jeg 50% av min etter skattinntekt hvert år i 13 år, investerte aggressivt 70% av pengene mine (30% var i risikofri CDer bare hvis jeg blåste meg selv opp) og utviklet en leiebolig portefølje.

Når du jobber 60 timer i uken, tilbringer en time med handel på markeder, en time eller to leser forskningsrapporter, administrerer eiendommer i helgene, og bruker ytterligere 20 + timer på nettet, begynner du å bli vant til all aktivitet du må gjøre. Nedskifting til en 4-5 timers arbeidsdag føles som om du ikke gjør noe i det hele tatt. Du prøver selvfølgelig å fylle de andre 10 timene av dagen med noe å gjøre.

2) Du vil hele tiden lære nye ting. Etter mitt tiende år i aksjeselskapet kjente jeg 85% av det som var å vite. Det var de samme gamle tingene igjen og igjen, gitt at markedene er sykliske, og det er ikke en mengde nye selskaper som går offentlig hvert år som betyr noe. Jeg har oppdaget at arbeidet slutter å bli morsomt for meg etter at det ikke er mye igjen å lære. Etter at du lærer det meste av det du trenger å vite, blir arbeidet repeterende til det punktet du ikke kan ta det lenger. En av de merkeligste og kanskje verste følelsene er den deprimerende følelsen av å måtte jobbe for penger, ikke ute av kjærlighet for det du gjør.

Etter to års vekst på, viste jeg meg selv at det er en sammenheng med hardt arbeid og fremgang i den elektroniske verden. En bok om frihet ble skrevet, siden ble hentet av flere store medieorganisasjoner, og du, samfunnet blomstret. Jeg utfordrer meg selv med å lage monolog podcaster nå, men jeg er ikke sikker på om det kommer til å bli min ting. Jeg gir 12 episoder en tur, og deretter bestemmer derfra.

Jeg ønsket å lære om digital markedsføring og hvordan oppstartskulturen skiller seg fra tradisjonell bedriftskultur. På den ene enden er det et helt hjemmelaget område som tilbringer nesten ingenting å bli gjenkjent. I den andre enden er det mange selskaper som har hevet millioner av dollar som bruker slik finansiering for å øke merkevarebevisstheten gjennom reklameutgifter. Min erfaring i et Silicon Valley-selskap er ikke veldig forskjellig fra min erfaring på mitt gamle firma i økonomi fordi jeg var sjefen for min egen virksomhet i et satellittkontor. Jeg skjønte bare hvor mye frihet jeg virkelig hadde på min gamle jobb av 11 år etter at jeg begynte å konsultere.

3) Det er et ønske om orden og retning. Når du ikke har noen til å rapportere til, begynner du å ta friheten din for gitt etter en stund. Sleeping mister sin glede når du kan sove i hver eneste dag. Frihet føles ikke så fri når ingen ser på deg. Dager begynner å sløre sammen når det ikke er konkrete daglige mål.

Mitt enkle mål er å alltid være lykkelig. er faktisk hemmelighet en blogg om å oppnå lykke. Men å være lykkelig er litt for amorf. Så jeg utfordret meg til å gjøre X mengde inntekter i tre år på nettet. Det var et godt mål som holdt meg fokusert, men jeg blåste forbi inntektsmålet etter det andre året.

Så jeg søkte å bli med en organisasjon som hadde sine egne mål jeg trodde på. Jeg hadde ikke noe imot å fortelle hva jeg skulle gjøre fordi jeg ble fortalt hva jeg skal gjøre, gir struktur. Dessuten visste jeg at jeg alltid hadde muligheten til å slutte hvis jeg ikke likte strukturen, noe som er en av de mest fantastiske følelsene noensinne.

4) Du elsker sikkerhetspenger gir. Tidlige pensjonister ser sannsynligvis pengene sine mye mer forsiktig ut enn den gjennomsnittlige personen. Det er ikke uvanlig at en tidlig pensjonist sjekker bankkontoen flere ganger om dagen. Det er ikke en brainer for tidligere pensjonister å utnytte så mange gratis verktøy som de kan for å bidra til å spore sin nettoverdi, redusere utgifter og styre kontantstrømmen. Tidlige pensjonister elsker penger fordi de anerkjenner penger kjøper frihet.

Å gå fra en fin jevn lønnssjekk hver to uker i 13 år til ingenting var et sjokk for systemet mitt de første par månedene. Men jeg ble vant til mangel på kontantstrøm etter den tredje måneden. Det er sant at vi lett tilpasser seg våre økonomiske forhold, så vær ikke bekymret hvis du føler at du ikke vil få nok til å leve en komfortabel pensjon.

Til tross for veksten av mine onlineinntekter og passive inntektsstrømmer, følte jeg fremdeles at jeg manglet en annen finansiell buffer for å føle meg helt trygg. En endring i en Google-algoritme, og det kan være en 75% hit på min onlineinntekter i mange år. Jeg innså at jeg elsker å motta en jevn lønnssjekk i posten hver eneste måned, selv om den aldri blir brukt.

5) Du begynner å utnytte kraften til å gjøre hva du vil. Hver eneste tidlig pensjonist jeg har snakket med, har lurt på hvordan det ville være om de hadde en annen karriere. Flere jeg vet har gått tilbake til skolen for å få en grad i noe de en gang elsket, men fant upraktiske å lære av et pengespill / overlevelsesperspektiv. Mange forfølge langt mindre lukrative karrierer, men potensielt mer givende karrierer som gir mer spenning. For moro, spør deg selv hva du ville gjøre hvis du var en milliardær.

Jeg har hatt en tøff tid å komme ut av tankegangen at det jeg gjør, skal ha det høyeste avkastningen mulig for min tid og krefter.Det var et stort skritt for meg å ta rådgivningsjobben fordi lønnen er mye mindre enn det jeg pleide å gjøre, derfor er det veldig viktig for meg å stadig lære noe nytt på jobben. Øyeblikket jeg føler at jeg har sluttet å lære, er det øyeblikket jeg begynner å vurdere å gjøre noe annet.

Tidlig pensjonering blir et utfordrende spill

Hvis du klarer å pensjonere tidlig, som under 40 tidlig, satser jeg deg på en biffmiddag på det fineste biffhuset i verden at du ikke vil bli pensjonert i mer enn tre år. Jeg gjorde en herlig innsats for å ikke komme tilbake til arbeidsstyrken etter nesten to år, men som en fløyelsaktig sjokoladekake som sitter foran meg, kunne jeg ikke motstå feste ansiktet mitt med glede!

Jeg tror å forsøke å pensjonere tidlig og leve uten lønn for en lengre periode, er som å prøve å slå en million nettoverdi; de er midlertidige utfordringer som en gang møttes, er gjemt bort for å gjøre plass til neste utfordring. Fremgang er mitt ordsdefinisjon av lykke. Hvis du kan få fremgang i karrieren din, økonomi, familie, åndelighet og kjærlighetsliv, uansett hvor du starter, vil du alltid være glad.

Nå som det er 2018 og vi har en ettårig smårolling, har jeg også innsett at det er større press for å sørge for familien din enn noensinne. Når det er en hjelpeløs liten til å støtte, er det naturlige instinktet å prøve å tjene og spare mer penger for å støtte en familie. Når det er sagt, har jeg vært heldig nok til å bygge nok passiv inntekt før han ble født, så jeg stresser ikke for mye. Alt jeg skulle ønske jeg kunne kjøpe med pengene mine, er energi nå. Hvem visste å ta vare på en baby / småbarn 24/7 var dette anstrengende!

Relatert innlegg: Den mørke siden til tidlig pensjonering

Ressursbygging Anbefaling

Spor din rikdom gratis: For å optimalisere økonomien må du først spore din økonomi. Jeg anbefaler å registrere deg for personlige kapitler gratis finansielle verktøy, slik at du kan spore din nettoverdi, analysere investeringsporteføljene dine for høye avgifter, og drive din økonomi gjennom deres fantastiske pensjonsplanlegging kalkulator. De som er på toppen av sin økonomi, bygger mye større formue på lengre sikt enn de som ikke gjør det. Jeg har brukt Personal Capital siden 2012. Det er den beste gratis økonomiske appen der ute for å administrere pengene dine.

Er du på riktig pensjonssti?

Oppdatert for 2018 og utover.

Kommentarer På Nettstedet: