I forrige uke sendte 3 forskjellige venner meg en link til det som tilsynelatende har blitt en viral artikkel: The Secret Shame of Middle-Class Americans. Artikkelen ble skrevet av Neal Gabler, en mann som på alle rimelige kontoer har hatt en vellykket karriere som en prisbelønt publisert forfatter, journalist, tv-forfatter, lærer og foreleser. Artikkelen kom med en øyekrypende underhode,

"Nesten halvparten av amerikanerne ville ha problemer med å finne 400 dollar for å betale for en nødsituasjon. Jeg er en av dem. "

Den staten kan ringe kjent, som jeg fremhevet det i fjor i en kommentar til betydningen av et nødsparingsfond.

Da jeg leste Mr. Gablers personlige konto, fant jeg meg selv å ha svært blandede følelser og følte seg tvunget til å kritisere artikkelen her.

Mr Gabler er tydeligvis en mann og far som ønsker det beste for familien sin, som er beundringsverdig. Men der ligger gni. Det som Mr. Gabler har bestemt seg for, er best for familien hans, lyder som en livslang oppgave å "holde tritt med Joneses". Hans families økonomiske blunders omfatter blant annet følgende:

  1. Avanserte grader i film og kultur.

  2. Å velge å være en forfatter (en jobb med svært inkonsekvent inntekt) og bor i New York City - en av de høyeste kostnadene for levende byer i landet.
  3. Kjøper et hus i Hamptons (smh).
  4. Nekter å senke prisen på et hus og betale to boliglån samtidig.
  5. Racking opp kredittkort og annen betydelig gjeld.
  6. Dårlig skatteplanlegging med store bokforskudd og ingen skattebeskyttede pensjonsordninger.
  7. Mortgaging hans 401K for datterens bryllup (jeg vet at gjennomsnittlig bryllupskostnad er latterlig, men WTF?).
  8. Hans kone avsluttet jobben sin til å bli hjemme (og aldri gå tilbake til jobb, på hans forespørsel, selv når barna flyttet).
  9. Å insistere på at hans barn går til de beste privatskolene og deretter to av de dyreste utenlandsuniversitetene i landet (i Stanford og Emory), og stoler på foreldrene sine for å betale opplæring.

Enhver av disse beslutningene alene bør krever betydelige nedslag i andre områder, men det skjedde ikke. Økonomisk sett bør livet være en serie av ELLER valg. Hvor ting blir farlig økonomisk, er når du ser på det som en serie av OG tilleggene. Mr. Gabler er en AND mann.

Jeg vil ikke utsette Gablers for å ha 2 barn i utgangspunktet, men det var også et valg som krever betydelig endring i forbruksvaner.

Mr. Gabler snakker om noen av de ofrene han har gjort de siste årene - ikke mer kredittkort, veldig sparsom bespisning, kjøring av en 1997 Toyota Avalon med 160.000 miles på den etc. - men ofre på de små tingene mens konsekvent royally f ' å kutte opp de store greiene, kutter det bare ikke. Han eier offentlig opp til familiens feil, men hevder at han ikke visste noe bedre og bare forventet at hans inntekt ville vokse til nivåer som ville ta vare på alt. Det har ikke (merk: data viser at inntekt ikke vokser etter alder 35 år). Han prøver også å avlede mye skyld i økonomien og sosiale normer:

"Mange mellomstore lønnstakere er ofre for økonomien, og kanskje av det store, glødende, uimotståelige amerikanske løftet som har blitt trommelt inn i hodene våre siden fødselen: Bare jobber hardt, og du kan ha alt."

Jeg tror at middelklassen lider (hovedsakelig på grunn av makroøkonomiske trender og bedriftspraksis), men Mr. Gablers personlige konto tjener for det meste som en redegjørelse for hva som skjer når det er et komplett fravær av personlig ansvar og en rettferdig holdning som du kan (og burde) kunne ha alt. Mr. Gabler kan ha gjort en mellomklasse inntekt, men på alle mulige måter forsøkt å leve en økonomisk elite livsstil. Han er ikke alene. Dette er hva som skjer når folk blindt arbeider sin ekteskap for inntekt, men ikke investere i personlig økonomi i det hele tatt, og utøve ubarmhjertig selvtillit. Med Gablers, det absolutt boggles mitt sinn at to veldig intelligente og godt utdannede personer (nå i midten av 60-tallet) fortsatte å gjenta disse store økonomiske blunders og hevdet å ikke vite noe bedre.

Du (leseren), derimot, kan ikke lenger kreve samme uvitenhet. 😉

Kommentarer På Nettstedet:

Nyttig Informasjon Oct 01 2020