Leietakene mine vet ikke dette, men jeg liker å komme over å henge. Jeg jobber sammen i huset mitt fra kl. 06.00 til 10.00 hver morgen, så det er en glede når ekte mennesker kommer ut for å se om jeg kan se på et problem. Mens jeg er der, gleder jeg meg til å se hvordan de gjør det.

En 26-årig leietaker sa at han bare hatet sin jobb, ikke kunne stå sin micromanager, og ønsket å være fri. Vel, hva vet du! Samme her da jeg var din alderskammerat. Måneder senere avsluttet han faktisk jobben sin for å bli en dyphavsfisker oppe i Alaska. Noen ønsker å gå med? Jeg fikk tilkoblingen.

Jo nærmere forholdet jeg kan utvikle med leietakere, desto mindre sannsynlig vil de skru meg over. Ikke alle leietakere vil bare tilbringe tid med sine utleiere på en lørdag morgen? Selvfølgelig ikke! Jeg er litt gal på den måten fordi jeg alltid leter etter en historie å avdekke for å dele med dere alle. Det er som å være en undersøkende reporter, eller Chip, fra The Cable Guy.

Foruten å vite hvordan jeg kan fikse ting selv, er det en stor grunn til at jeg alltid er ute for å besøke mine utleie. Jeg føler meg dårlig å bruke så lite tid på å tenke på mine utleieeiendommer i forhold til deres verdi. Ja, jeg drepte meg selv da jeg var yngre for privilegiet å ta litt risiko. Men når du kommer på høyre side av inflasjonen blir byggevirksomhet lettere i det lange løp.

Leieeiendom utgjør rundt 30% av min nettoverdi (40% hvis du inkluderer min primære bolig), men jeg glemmer ofte at jeg selv har utleieeiendommer fordi det ikke er behov for oppmerksomhet det meste av tiden. Først når jeg får en lejekontroll eller en tekst for å fikse en lekkasje oppvaskmaskinventil, skjønner jeg: "Oh yeah! Jeg fikk meg noen utleie. Søt!"

Net Worth Optimization Øvelse

Jeg vil at alle skal liste ut sine eiendeler fra de mest verdifulle som en prosentandel av nettoverdien til minst verdifulle. Gi nå en prosentandel av tiden du bruker til å tenke, vedlikeholde eller bli smart om aktivaklassen per uke, måned eller år. Til slutt, ta den tiden du bruker på hver aktivaklasse og trekk prosenten av den totale nettoverdien. Uansett hvor du er kort, bør du vurdere å bruke mer tid på denne aktivaklassen.

Her er et eksempel på min nettoverdioptimaliseringsøvelse, med tilhørende tanker.

Fast eiendom (30% kort): Fast eiendom er en stor del av min nettoverdi siden eiendomsmegling er aktivaklassen jeg var mest fokusert på å akkumulere i min 20s og 30s. Gitt takknemlighet siden nedgangen og beslutningen om å kjøpe en fixer i 2014, er den totale vekten på en øvre grense for komfortabelhet. Kommer opp 30% kort er et stort spredning som trenger innsnevring, spesielt siden vi er så langt inn i utvinningen.

Jeg planlegger å bruke mer tid på å tenke på hvordan jeg bedre kan håndtere risikoen min i løpet av en nedgang, samtidig som jeg diversifiserer mine eiendomsbeholdninger til billigere, høyere utbytter i hjerteområdet gjennom eiendomsmegling. Så langt har jeg regelmessig nedbetalt den høyeste renten på boliglån samtidig som jeg bygger opp en kontantskudd. Prisene svekkes i SF, og jeg vil være forberedt på å kjøpe en annen eiendom før en annen større børsnotering.

Internett-bedrift (30% over): Jeg bruker mesteparten av tiden på nettbransjen fordi det er mest moro og har mest oppside. Hvis jeg ikke trodde på upside potensialet, ville jeg senke tiden brukt nærmere 30%. Imidlertid er blogging den beste virksomheten i verden med høy korrelasjon med innsats og belønning. Hvilken annen bedrift er det som koster så lite å kjøre, kan gjøres hvor som helst i verden, og krever ikke at du må selge noe? Jeg tror sterkt på at innsatsen vil gi større avkastning hvert år enn alle andre aktivaklasser.

Offentlige aksjer (6% over): Jeg bruker mer tid på å tenke på offentlige aksjer fordi jeg ikke er bullish på aksjer. S & P 500 er dyrt, og jeg er tvilsom at Trump vil kunne levere på alle sine løfter om helsetjenester og skattereformer. Derfor har jeg vært opptatt med å forsiktig redusere eksponeringen, selv om aksjene er en liten prosentandel av min nettoverdi (~ 12%). Akkurat nå har jeg en ~ 48% vekting i aksjer i min offentlige investeringsportefølje.

Offentlig renteinntekter (likestilling): Jeg gikk fra å bruke 0% av tiden min på renter med 0% eksponering for å bruke 10% av tiden min og ha 10% av min nettoverdi i renter siden 2016 presidentvalget. Jeg elsker bare å kunne returnere et høyt sannsynlig 4% - 6% bruttoavkastning til forfall siden mitt nettoverdi vekstmål er bare 4% i året. Å tjene et høyere avkastning sammenlignet med mine boliglån er en fantastisk arbitrage jeg er villig til å spille så lenge som mulig. Hver uke leter jeg etter nye California kommunale obligasjoner å kjøpe. Relatert: Saken for kjøpobligasjoner

En av flere aksje- / obligasjonsallokeringsmodeller. Klikk for å se mer.

Private investeringer (4% kort): Etter å ha brukt mye tid på å undersøke hver private equity eller private fond investering før investeringen, pleier jeg å glemme alt om dem til det er kvartalsvis ytelsesoppdatering. Siden jeg ikke kan gjøre noe med midlene på grunn av en 5-10 års låsing, bruker jeg tiden på ting som jeg kan kontrollere, som hovedsakelig er min nettbaserte virksomhet. Jeg bør nok bruke litt mer tid på å tenke på nye private investeringer fordi de passer mitt ønske om å beskytte meg selv.

CDer (2% kort): Jeg pleide å elske CDer gitt at de betalte 4% +, 7 + år siden. Nå betaler de beste CD-ene bare ~ 2,5%. De bør gå høyere etter hvert som rentene stiger, men de er ikke så skatteeffektive som kommunale obligasjoner, som allerede gir høyere priser. Jeg bruker mer tid på å tenke på hvordan å omfordele kapital når CDene mine utløper. Relatert: CD Investeringsalternativer

En av flere netto-tildelingsmodeller. Klikk for å se mer.

Forsøk aldri dine mest verdifulle eiendeler

Du trenger ikke å finne paritet med verdien av dine eiendeler og tiden brukt på hvert aktivum. Du trenger bare å forsikre deg om at ressursfordelingen din er risikobestemt. Hvis du har en aktivaklasse som dominerer din nettoverdi, så er det en god ide å bruke mer tid på å bli smart om hva som skjer, spesielt siden tider er så gode. Når tiden blir dårlig, kan det være for sent.

Jeg er en stor forutsetning for å spore nettoverdien din på grunn av forsømmelse. Når vi har et barn å heve, eldre foreldre å ta vare på, en jobb å lide gjennom, en bedrift å løpe, eller en verden å se, er det lett å miste oversikten over velen. En gang i kvartalet går du gjennom utøvelsen av å analysere din nettoverdi og tid brukt med hver aktivaklasse. Du kan ikke ende opp med å handle, men i hvert fall blir du mer oppmerksom på hva du har.

Relatert: Gjennomsnittlig nettovergang for den over gjennomsnittet personen

Ressursbygging Anbefaling

Administrer pengene dine på ett sted: Registrer deg for Personal Capital, webens # 1 gratis rikdom styringsverktøy for å få et bedre håndtak på din økonomi. I tillegg til bedre pengeovervåkning kan du kjøre dine investeringer gjennom deres prisbelønte Investment Checkup-verktøy for å se nøyaktig hvor mye du betaler i avgifter. Jeg betalte $ 1700 i året i avgifter jeg hadde ingen anelse om at jeg betalte.

Etter at du har koblet alle kontoene dine, bruker du kalkulatoren for pensjonsplanlegging som trekker dine virkelige data for å gi deg så rent en beregning av din økonomiske fremtid som mulig ved hjelp av Monte Carlo-simuleringsalgoritmer. Kontroller definitivt for å se hvordan økonomien din er i ferd med å forme som den er ledig. Jeg har brukt Personal Capital siden 2012 og har sett min nettoverdi skyrocket i løpet av denne tiden takket være bedre pengehåndtering.

Kommentarer På Nettstedet: