Jeg er forelsket i Moose, min 12 år gamle SUV. Der sa jeg det! Når du er forelsket i noe, uansett hvor gammel, ut av form, sakte eller dum, vil du elske det betingelsesløst til dagen den dør. Elg er som min overvektige sønn, som spiser for mye, men får meg til å peke B uten problemer.

Og for at du ikke tror at Moose er en stor forurenser, ikke så, da han passerte vår strenge Smog Test hvert år uten å feile. Dessuten kjøpte jeg ham brukt, noe som betyr at jeg er mer miljøvennlig enn nye bilkjøpere som ikke klarte å ødelegge sine gamle biler. Jeg har ikke lagt til bilpopulasjonen!

I "Bekjempelse av bilkjøpavhengigheten min, "Jeg markerer tre ting alle må gjøre for å slutte splurging på ting som mister verdi og ødelegger deres personlige økonomi. Tross alt har handlingen med å kjøpe for mye bil betydelig skadet mange menneskers økonomiske levebrød. Husk alltid 1 / 10nde regel for bilkjøp hvor du bør vurdere å bruke ikke mer enn 1 / 10th årlig bruttoinntekt på en bil.

1) navn på bilen din Anthropomorphism er en kraftig, kraftig ting. Så snart du kaller bilen din, gir du den en personlighet og en sjel. Med en personlighet og en sjel kan du ikke lenger bare misbruke den som en ragged dukke. Min lastebils navn er Moose. Jeg elsker Moose. Han er kjekk, pålitelig og veldig lojal. Gitt at han er en del av familien nå, har jeg bestemt meg for å holde ham så lenge det er fornuftig. På et tidspunkt forstår jeg at jeg skal selge eller donere Moose siden han blir 12 år gammel. Men på dette punktet er jeg glad for å kjøpe ham nye bremser, rotorer, batterier og bytte væsker.

2) Gå til forhandleren og berus deg selv. Moose's private partisalgsverdi er ca $ 3.600 fra $ 8.500 for fem år siden. Når du går til en forhandler, begynner du å sette pris på hva du har. For øvrig stoppet jeg av Mercedes Benz-forhandleren for moro på vei hjem fra golf. Jeg test kjørte en velutstyrt $ 47.000 ut døren 2012 C250 coupe. Jeg elsket den nye bilen lukt og stasjonen var spennende. Dette var ikke engang den høyeste versjonen da C350-kupeen hadde 100 hestekrefter og kostet $ 5000 mer. Når det var på tide å forhandle, forkjøpte selgeren Moose ved å gi ham en verdihandel på bare $ 1,114! Det var ingen måte denne C250-kupeen var verdt 45X mer enn min elskede Moose! Jeg nektet hans tone og forlot smilende.

Hvis du ikke er overbevist om hvor dumt det er å kjøpe en ny bil når en bruktbil kan gjøre helt greit, ta en titt på dette bildet nøye. Analyser det og bløt alle dataene inn. Se på månedlige utbetalinger etter en $ 4000 forskuddsbetaling. Vær oppmerksom på Trade Allowance på $ 1,114 for Moose og netto salgspris på $ 46.497,98 etter skatt. Latterlig og fornærmende!

3) Besøk en garasje salg eller kast din egen. En av de mest ydmykende opplevelsene er de-cluttering og minimering av dine ting gjennom et garasjesalg. At golfklubben du brukte $ 120 på, kan bare få $ 10 nå. Den vesken du døde for å ha for $ 350 nå, er verdt bare $ 20 dollar. Listen går videre og videre på ting du brukte mye mer enn du burde. Når du begynner å gå på garasjesalg eller til Goodwill, vil du finne så mange gode kjøp som du sjelden vil bruke hele eller salgspris igjen!

NOGEN ELSKET ATT SEGTE DEALEN

I de syv årene jeg har eid Moose, har jeg blitt trukket over av politiet tre ganger. En gikk kanskje 50 i en 35 mph-sone, en annen kom ikke til et komplett stopp når man tok en rett ved stoppet, og en annen kjørte for fort gjennom et gult lys (men politimannen sa at det var et rødt lys).

I hvert enkelt tilfelle ble jeg slått av med bare en vennlig advarsel. Jeg kan tildele min lykke til min høflige tale, eller godt utseende, men på en eller annen måte tviler jeg på det. Grunnen til at jeg ble sluppet uten hundrevis av dollar i billetter er på grunn av Moose. Elg ser bare treg ut. Ikke bare det, han ser ærlig og trygg ut.

Når en politi tilbyr, ser Moose, selv om han er fart, ser han ikke ut som om han har fart. Øynene hans vil se på den svarte på den svarte 911 Porsche Carrera S som går samme 10-15 mph over hastighetsgrensen i stedet og gi ham en billett! Politifolk ser på 12 år gamle Moose og tenker, Du er ikke verdt for mye gammel gutt. Du trenger ikke å slå en billett når det er biler på veien som koster 25X din pris!

Det er mye mer tilfredsstillende for politiet å fange og billett de rike. Når du kjører en gammel bil, vil de vise barmhjertighet. Den eneste måten rike folk kan komme seg ut av trafikkbillettene, er å betale tusenvis av dollar for å sponsere 11-99 grunnlaget for fallne offiserer og få grenseplaten. En god sak hvis du har penger.

NOGET FÅR LET GÅ TRE TIDER MED BARE ADVARSLER

Jeg har kommet til å innse at jeg ikke er heldig når det gjelder billetter. Jeg har bare Moose. Selv en varm filmstjerne som Jessica Alba ville nok ikke kunne komme seg unna med tre advarsler på rad. Nei. Men, Moose kan. Som et resultat vil jeg aldri selge Moose for en annen bil. Jeg nekter å jukse på ham, gitt hvor lojal han har vært for meg.

Bare hvis elg har noen uopprettelig skade, eller det må løses til en pris som koster mer enn hele verdien, skal jeg legge ham til hvile og donere ham til veldedighet. Jeg skylder deg så mye elg!

ANDRE GRUNN Å ALDRI KJØPE EN ANNEN BIL IGJEN

* Bildeling. Stigningen av bildelingsfirmaer som ZipCar og GetAround hjelper kunder med å låne biler etter behov, og redusere eierkostnaden.

* Helse. Jeg prøver å sykle eller gå eller buss før du kjører. Det er lett å slutte å trene så mye når du har en dagjobb. Å trene til jobb er en fin måte å holde seg aktiv på.

* Billetter. Med budsjettproblemer over hele landet, er billettpolisene ute i kraft! Billettpriser har steget med over 100% her i San Francisco i løpet av 10 år, og vil ikke stoppe. Ingenting er verre enn å få en $ 70 billett når du kunne ha tatt bussen for $ 2.

* Unngå helvete. DMV er en av de verste stedene på jorden for å besøke. Fra de lange linjene til gebyrene til de sprø frister. Hver gang du kjøper en ny bruktbil, må du registrere bilen og betale skatt til DMV.

* Frihet. Når du kan ta offentlig transport, kan du fortsette å gå. Du trenger aldri å bekymre deg for å gå tilbake for å hente bilen. Det er noe ekstremt frigjørende om mitt månedlige busspass, selv om det ikke vil imponere damene.

ANBEFALINGER

Senk dine forsikringskostnader: Sjekk ut Esurance online. De har noen av de beste planene med de laveste prisene rundt på grunn av deres lavere overheadkostnader. Det er verdt å bruke et øyeblikk å fylle ut et tilbud for å se om du kan spare penger. Bilforsikring er en av de største løpende utgiftene for bileiere. Esurance har gode sjåførrabatter, og flere produktrabatter også.

Relatert innlegg: Den 1 / 10nde regelen for bilkjøp som alle bør følge

Oppdatert for 2017 og utover

Kommentarer På Nettstedet: