Dette er det første innlegget i Summer of Savings-serien. For uke # 1 fokuserer vi på å spare penger på mat / dagligvarer og matlaging som en kategori.

Og det er en stor en.

Ifølge den nyeste BLS-statistikken bruker amerikanerne i gjennomsnitt $ 6 458 på mat per år (per forbrukerenhet eller husholdning).

Bryter det ned lenger:

  • $ 3,838 er for "hjemme", aka dagligvarer
  • $ 2,620 er for "ut av hjemmet", aka restauranter

Mat er der med transport, og kjempes for den nest høyeste utgiftskategorien, på tvers av alle inntektsnivåer. Undersøk denne tabellen nøye:

PunktFørst (Lavest) 20%Andre 20%Tredje 20%Fjerde 20%Femte (Høyeste) 20%
bolig40.7%37.3%34%32.4%30.5%
Mat15.5%14.2%13.2%12.9%11.1%
Transport15%17.0%18.7%17.9%16.1%
Helsevesen7.9%9.7%8.9%8.4%6.9%
Forsikring og pensjon2.1%4.8%7.8%11.2%15.6%

Min kone og jeg er komfortabelt under disse nivåene for mat / dagligvarer, og hvert måltid vi spiser er en høyverdig, for det meste økologisk, sunn fest.

Hvordan gjør vi det?

Det er et hemmelig våpen. Det er et hemmelig våpen som enten har vært et poeng med frustrasjon eller omfavnelse for milliarder mennesker over tusen år.

Hvis du omfavner det og bruker det effektivt, vil det helt endre livet ditt til det bedre og tillate deg å spare tusen årlig på mat og dagligvarer.

Det heter "matlaging".

Å bli en god kokk og utnyttelse av matlagingskrefter kan være verdt hundretusenvis av dollar over livet.

Først vil matlaging tillate deg å spare alvorlige penger ved å eliminere behovet for å spise ute på restauranter. Jeg kommer ikke engang til å dekke spare penger på restauranter, fordi spisestue ute er en taper kamp.

Kan bare eliminere allure med å spise ute, akkurat nå. Du kan få høyere kvalitet, sunnere, bedre mat, med mer ingredienskontroll, alt fra bekvemmeligheten til ditt hjem, på kortere tid, ved matlaging. Ingen kostnad eller tid bortkastet på jakt etter en parkeringsplass. Ingen kostnad for kjøring til hvor du vil gå. Ingen venter i kø eller ved bord. Og ingen kostnader for tipping. Convenience er virkelig i øyets øye. Og et tilberedt måltid vil være en brøkdel av prisen.

Umiddelbart vil du kutte den $ 2.620 av de "utestedene" matkostnadene, og erstatte den med bare om lag 1/4 av prisen i ekstra dagligvarer.

Det er en annen måte at du sparer penger ved å lære å lage mat: Du vil flytte fra behandlet til uforbehandlet dagligvarekjøp, som dekker de andre $ 3.838 i matkostnader.

Ubehandlet mat er ikke bare mye sunnere (lavere salt, lavere sukker, lavere tilsetningsstoffer), men de er mye billigere. Når noe er behandlet / ferdigpakket, blir kostnaden lagt til via den antatte "value add" til kunden. Jeg har funnet et ubearbeidet måltid til å være omtrent 50% av prisen på et ferdigpakket måltid.

Så hvis du kan lage mat fra grunnen, vinner du på alle måter.

Lære å lage mat:

Den gode nyheten er at det ikke finnes noe annet emne i historien om planeten som har så mye tilgjengelig, billig, pedagogisk innhold tilgjengelig enn matlaging.

Fra YouTube-videoer, til tusenvis av kokebøker som er tilgjengelige gratis fra biblioteket ditt, til tusenvis av oppskriftswebsider, hjelp fra venner og matlagingskurser på lokale samfunnsskoler og restauranter - det er mange ressurser for å komme i gang.

Men du vet sikkert dette.

Det du sannsynligvis mangler er:

en. motivasjonen (forhåpentligvis den første delen av dette innlegget dekker det), og

b. tilliten til å hoppe inn og holde fast i den

Når det gjelder b., Sier jeg dette: Ingen er født med medfødt matlaging.

Matlaging er som alle lærte ferdigheter. Jo mer tid du legger inn og jo mer du eksperimentere, jo bedre får du.

De fleste av de første hundre måltidene eller slik at min kone og jeg tilberedes var middelmådige. Det var noe bra der inne. Og litt forferdelig.

Men over tid, som du eksperimentere, blir du bedre. De fleste måltider går fra gjennomsnitt til godt. Og mange går fra bra til gode. Ingen kjenner din smak bedre enn du gjør. Over tid får du også raskere og lærer å lage svært smakfulle måltider i korte mengder tid. Når du gjør det? Spise ute er en ettertanke. Det virker som en kostbar ulempe for et dårligere produkt.

I løpet av de kommende dagene skal vi gjøre noen oppskriftsdeling, men for nå lar vi deg fokusere på det grunnleggende.

Når det gjelder å ha de riktige verktøyene og lære noen grunnleggende ferdigheter, kan vi begynne med dette:

  1. Få de riktige verktøyene: Få en god mellomstor rustfritt stål eller støpejernspanne (her er en god), en full-tang rustfritt stålkokkens kniv (som denne), skjærebrett, målekopper og en plast- eller trerørskje ikke rispannen). Odds er, du har sannsynligvis alle disse tingene allerede. Og selv om du ikke har noen av de ovennevnte, bør $ 60 eller mindre være alt du trenger å investere, noe som er billigere enn ett måltid på en fancy restaurant. Eventuelle andre produkter / redskaper er saus.
  2. Få de riktige krydder: Det viktigste er salt, pepper, eddik, sitron / lime, kanel, chili pulver og hvitløk. Mine favorittretter har endret seg gjennom årene, men jeg kommer alltid tilbake til disse nøkkelen krydder.
  3. Start matlaging: Du vet allerede hva mat du liker. Gå nå og finn noen oppskrifter. Lag en dagligvareliste. Få elementene, og start.

Gjennom årene har jeg flyttet mer og mer fra forhåndsplanlagte oppskrifter for å bare vinge den. Jo mer du lager mat, jo mer blir du komfortabel med å prøve nye ting. Og din smak endres over tid. Du blir kjedelig med grunnleggende ting og kommer opp med stadig mer eksperimentelle retter.

Det er gøy.

Det er praktisk.

Det er givende.

Det er en god samtale starter.

Det er sunnere.

Det er en tidsbesparende.

Og det vil spare deg mye penger på mat og dagligvarer gjennom årene. Lær det og omfavn det.

I løpet av de kommende dagene vil vi dekke noen billige matvarer og billige måltidoppskrifter for å få alle glade for å lage mat mer.

Spar penger på mat og dagligvarer med matlaging Diskusjon:

  • Hvordan lærte du å lage mat? Hvor lenge tok det deg til å treffe det trygge søte stedet?
  • Hvilke ingredienser, verktøy, ressurser anbefaler du for amatørkokk?
  • Hvilke barrierer hindrer deg i å lage mat?

Kommentarer På Nettstedet: