Hvis du har egenkapitalinntekt, er SEP IRAs et godt kjøretøy for turboopplasting av pensjonsoppsparing, samtidig som du reduserer skatteforpliktelsen.

Den eneste ulempen til SEP IRA er at de ikke er mest intuitive. Men ikke la det frata deg - å bli kjent med noen grunnleggende går langt.

Når du gir et bidrag til en SEP IRA som du klarer, har du muligheten til å bidra som en arbeidsgiver eller en person. Det ba om en 20somethingfinance leser til å spørre meg om følgende spørsmål.

"Når jeg bidro til min SEP IRA, la jeg merke til muligheten til å bidra som en arbeidsgiver og en person. Det forlot meg lurer på, bør du bidra som en arbeidsgiver eller en person til en SEP IRA? "

Dette er litt vanskelig!

Bidra til en SEP IRA som en Arbeidsgiver Versus Individuell

Se skjermbildet fra min Vanguard-konto her for å se nøyaktig hva leseren snakker om.

På overflaten er dette forvirrende (og IRS dekker ikke dette godt på deres nettsted), men det korte svaret på spørsmålet er, Du kan bidra til en SEP IRA både som en arbeidsgiver og en person (med noen advarsler).

Som selvstendig næringsdrivende (det vil si en entreprenør, fullt selvstendig næringsdrivende eller noen som tjener en sidegevinst), tenk på en SEP IRA som en tradisjonell IRA med den ekstra muligheten til å bidra med ekstra midler som "arbeidsgiver" av deg selv . Når du forstår det, blir det enklere.

Hvis du bidrar som en "arbeidsgiver", med selvstendig næringsinntekt, kan du bidra med mindre av:

  • 25% av selvstendig næringsdrivende kompensasjon, eller
  • $ 54 000 (2017) eller $ 55 000 (2018)

Jeg vil ikke gå inn i alle detaljene i dette innlegget, men skattefradragsbeløpet er mindre enn 25% (maksimum 20%) og krever litt beregning. Jeg har en liste over SEP IRA kalkulatorer her, eller sjekk ut IRS IRS Publication 560 hvis du vil vite mer.

Hvis du bidrar som en "individ", de standard maksimale IRA-bidragene kombinert for alle dine tradisjonelle, Roth- og SEP-IRA-er er dekket til $ 5 500 i (2017 og 2018).

Det er fornuftig å gjøre hele "arbeidsgiver" -bidraget før selv vurderer det separate "individuelle" bidraget. Men det er ingenting som hindrer deg fra å bidra til en SEP IRA både som en "arbeidsgiver" og en "individ" - du vil bare sørge for at, som en tradisjonell IRA, er du under IRA inntektsgrenser for å kunne trekke bidrag for det "individuelle" bidraget, siden teknisk en SEP IRA er en arbeidsgiveravtale (tilsvarende 401K, 403B, etc.).

Kombinert, dette kan legge opp til mye pensjonssparing og skattefradrag.

Hvis du har en SEP IRA (eller er interessert i en), vil du kanskje også se på Solo 401K, da de kan tilby enda mer pensjon og skattebesparelser.

Også, hvis du har en SEP IRA som drives av en annen arbeidsgiver enn deg selv, kan du ikke bidra som en "ansatt" som du kan med en 401K, for eksempel. Men hvis planen tillater det, kan du bidra som en "individ", som du ville gjennom en tradisjonell IRA.

Merk: IRA-bidragsfristen er skattefristen for det kalenderåret!

Kommentarer På Nettstedet: