Q. I finansiell rådgivning som gjør deg rik, anbefaler du å spare 10% av bruttoinntektene for pensjonering. Hvis arbeidsgiveren din samsvarer med 3% av bidragene dine, bør du fortsatt bidra med 10% til totalt 13%, eller skal den samlede totalen bare være 10%?

A. Noen pensjonsordninger på arbeidsplassen legger en fortidsplan på arbeidsgiveravstemming. Det betyr at du må være ansatt i en viss periode før du eier 100% av selskapets samsvarende midler og deres inntjening. Hvis du forlater før du er fullt berørt, mister du hele eller en del av dem.

Av denne grunn anbefaler jeg å spille det trygt og bidra med 10% av hver lønnsslipp til pensjonsplanen, uansett hvilken kamp du mottar. Etter at du er hjemmehørende, kan du alltid revurdere pensjonsoppsparingen din ved hjelp av en pensjonskalkulator. Det er den beste måten å vite om du legger til side nok hver måned for å oppnå dine økonomiske mål og nyte pensjonering av drømmene dine!

Flere artikler du kanskje liker: Hva er en IRA Rollover? 7 dager til sunnere personlige økonomi Hva er en enkel IRA eller 401 (k) pensjonsplan? En sjekkliste for å måle din økonomiske suksess

Pensjon Forover foto fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Kommentarer På Nettstedet: