En av de relativt nyere forsikringsproduktene som treffer markedet, er "boliglånsforsikring".

Hvis du har kjøpt et hjem de siste årene, har du sannsynligvis blitt tilbudt muligheten til å kjøpe en policy.

Og hvis du har fryktet konsekvensene av sukker pappa eller mamma kjel over (eller du er sukker pappa eller sukker mamma og har bekymring for andre), kan tilbudet ha tatt oppmerksomheten din.

I dette innlegget vil jeg dekke hva boliglånsforsikring er, hvordan det sammenlignes med PMI, og om du skal kjøpe det eller sparke det til fortauet.

Hva er Mortgage Life Insurance?

Alle forsikringsprodukter imøtekommer vår frykt for å miste noe: en bil, vår helse, våre hjem eller til og med livet til noen du er økonomisk avhengig av.

Utsiktene til å ha boliglån på over hundre tusen dollar kan være en forståelig kilde til frykt for noen som er avhengige av en annen til å betale for det boliglånet.

Hjem boliglån forsikring er markedsført som et middel for å redusere den frykten. På den dagen at et boliglånsforsikringsselskap skulle dø, vil den resterende balansen på boliglånet bli betalt gjennom politikken.

I sjeldne tilfeller vil boliglånsforsikringen også dekke forsikringstakeren før dødsfallet, dersom en ekstrem ulykke eller terminal sykdom skulle oppstå.

Boliglånsforsikring Vs. Private Mortgage Insurance (PMI)

Privat kredittforsikring, eller PMI, er svært forskjellig fra boliglånsforsikring, selv om du er ansvarlig for å betale premiene på begge.

PMI dekker din utlåner, ikke deg, dersom du har standard på boliglånet ditt. Det er også noen ganger referert til som "utlåner boliglån forsikring", eller LMI, men det er også avslørende for boliglånsinnehaveren (som det er en komplett ripoff som du betaler for å dekke dine utlåners ass).

PMI kan unngås helt (og du bør gjøre alt for å gjøre det) ved å betale ned minst 20% av prisen på hjemmet når du tar ut boliglånet. Hvis du ikke kan gjøre det, er PMI ikke et valg. Du må enten betale det eller få et andre piggybacklån.

Forsikringsselskapsforsikring, derimot, er helt valgfritt. Det skal beskytte deg og dine kjære og ikke banken. Ironisk nok beskytter den i siste instans banken allikevel, da de ikke ville måtte avskjære og ta eierskap av hjemmet i tilfelle dødsfall.

Gjør boliglånsforsikring mening?

Boligforsikring er ikke en nødvendighet. Ikke nær det.

Faktisk er det en dårlig ide for de fleste. Her er 3 grunner til hvorfor:

1. Dens verdi avtar med tiden

I motsetning til livsforsikringer, faller verdien av et boliglånsforsikringspolicy over tid. Du betaler likevel det samme månedlige beløpet, siden du betaler ned boliglånsbalansen hver måned, vil verdien du eller en elsket mottar fra forsikringstakers død, bare være gjenværende saldo på boliglånet. Etter hvert som tiden går og den gjenværende balansen avtar, vil fordelen ved død også avta.

2. Det kan bare brukes på et boliglån

Boliglånsforsikring har et enestående formål: å betale for boliglån dersom forsikringstakeren dør. Av den grunn er det ikke så fleksibelt som livsforsikring, som betaler din velsigner slik at de kan gjøre det som gir mest mening økonomisk på den tiden.

Det vil ikke alltid gjøre det mest fornuftig å bruke en forsikringsavfall til å betale et boliglån. For eksempel, hvis en benefactor har kredittkortgjeld, betaler de 15% mens deres boliglånsrente bare er 3%, ville det være mest fornuftig å betale den høyeste rentebæringen først mens du fortsetter å gjøre boliglånsbetalinger.

3. Det er vanligvis dyrere enn Term Life Insurance

Med mindre du har en eksisterende medisinsk tilstand, er livsforsikring i tjueårene og trettiårene (når de fleste går inn i hjemmet) ekstremt billige. Det er mulig å få $ 250 000 i dekning for $ 10-15 per måned.

Boliglånsforsikring pleier å være dyrere - rundt $ 70- $ 100 for samme mengde dekning. Plus, det avtar med tiden!

Gjør det noen gang mening å kjøpe boliglånsforsikring?

Den eneste situasjonen jeg kan tenke på hvor det kan være fornuftig å betale for boliglånsforsikring, vil skyldes en alvorlig eksisterende medisinsk tilstand som resulterte i ekstremt høye livsforsikringspremier eller manglende evne til å få livsforsikring i det hele tatt.

Boliglånsforsikringspolicyene er enklere å søke på og pleier ikke å innebære en medisinsk bakgrunnskontroll. Du må imidlertid lese all fintrykk for å sikre at det ikke er språk som diskvalifiserer deg fra å motta nytte hvis det foreligger en kjent eksisterende tilstand.

PMI og boliglånsforsikring bør unngås for enhver pris ellers, fordi livsforsikring er billigere, mer fleksibel og ikke reduseres over tid.

Boliglånsforsikring virker som et forsikringsprodukt utviklet av banker for å utnytte frykt og ukjenthet med fordelene ved livsforsikring, mer enn noe annet.

Kommentarer På Nettstedet: