Merk: Dette handler ikke bare om å komme inn på college. Du kan bruke feilforventning for å få en drømjobb eller komme inn i nesten hvilken som helst eksklusiv organisasjon.

"Velkommen til klassen 2014!"

Det er ingen følelse ganske som å få adgang til drømmekolen din. Ingen kjøp, ingen ferie, ingen andre prestasjoner kan konkurrere med det.

Men det er enda mer imponerende når du allerede er blitt avvist ... og du slår avslaget til opptak neste år. Dette er ekstraordinært sjeldent.

I dag, en detaljert casestudie om hvordan en ung mann ved navn Max Marmer slått avslag på opptak - og hvordan du selv kan bruke disse teknikkene.

Du lærer:

  • Hvordan Max kom inn i Stanford etter å ha blitt avvist året før ... og hvordan et blogginnlegg hjalp (inkludert den faktiske notatet fra admissionsoffisienten)
  • Hvordan din automatiske ego-beskyttende beskyttelse hindrer deg i å forsøke å overvinne feil ... og hvordan du skal snarvei dem
  • Slik søker du Craigslist Penis Effecten for å være mer bemerkelsesverdig enn konkurrenten din

Kom med som jeg viser deg hvordan folk flest er så vant til å mislykkes at de vil gjøre nesten alt for å unngå det - og hvordan kan du ved å forstå dette, nesten nesten alle på vei til dine mål.

* * *

Eksempler på feilforventning

For noen uker siden skrev jeg om hvordan jeg brukte "Feilforventning" for å komme inn i Stanford i 2000.

La oss se på 2 kommentarer som "Jeg skal lære deg å være rike" lesere igjen av hvordan de har klart feil i stedet for å være redd for det.

"Jeg startet en ny jobb sommeren 2009, og da årsrapporten rullet rundt, bestemte jeg meg for å spørre om mer av en økning enn gjennomsnittet 2-3%. Jeg forventet at sjefen min kunne si nei fordi jeg var så ny, og i tilfelle det skjedde, Jeg bestemte meg på forhånd om at jeg skulle be om å kunne jobbe hjemmefra en dag i uken (veldig verdifull for meg når det gjelder fleksibilitet og til og med noen kostnadsbesparelser). Jeg skulle også be om godkjenning for 100% studiegodtgjørelse mot en mastergrad i mitt felt. Jeg har en crappy raise, men jeg fikk de andre tingene jeg ba om. "- Jessica

"Takk for dette innlegget. Jeg jobber i utdanning (lærer), og jeg har alltid ønsket å jobbe i læreplanen, men det er ikke en stilling åpen og jeg vet ikke om det vil være en stilling åpen i nær fremtid. Jeg skulle jobbe hardt på skolen og forhåpentligvis ville en stilling åpne og jeg ville søke om det - men nå tror jeg jeg vil komme med forslag til stillingen som skal åpnes og hvorfor det er så viktig for skolen - samt å løse noen problemer (som du nevnte i et annet innlegg) i stedet for å fokusere på de mindre ting. Og Lag planer for når forslaget mitt blir avvist (det vil) og prøv, prøv igjen. Det er bedre enn å sitte på hendene og håpe. Takk lærer

Skjønnheten i denne ideen er at du kan bruke den til å oppnå noe godt, som å få jobben du alltid har ønsket, komme inn på en topp universitetsskole, eller til og med nettverk med noen du alltid har ønsket å møte.

Nøkkelen er å behandle avvisning som et normalt skritt i prosessen. Forvent det og ta deretter tiltak for å holde prosessen fremover i stedet for å stå ut fordi du føler deg synd.

Det er noen ting du kan gjøre for å knuse ting til din fordel.

For eksempel påpekte jeg at du må være veldig god på hva du gjør. Hvis du ønsker å komme inn i en topp høgskole eller jobb, kan du ikke bare være gjennomsnittlig. Hvorfor ville en veldig selektiv institusjon ønske deg? Du må gjøre bemerkelsesverdige ting ... men hvis du har lest om Craigslist Penis Effecten din vet du at det er bemerkelsesverdig, er ikke så vanskelig (i hvert fall i forhold til de fleste forferdelige personer).

Sjekk ut hvordan Max Marmer brukte Failure Expectation teknikken da han ble avvist fra Stanford for å tjene seg et akseptbrev brev et år senere.

* * *

[Skriv inn Maxs historie]

Sommeren før mitt seniorår, mens jeg var på et internship i Silicon Valley, skjønte jeg at jeg ikke kunne forlate Bay Area for college. Da bestemte jeg meg for to ting:

1) At Stanford var det beste stedet for meg.

2) At jeg skulle ta et gap år før jeg begynte på college.

Jeg skjønte også at det var veldig vanskelig å komme inn i Stanford, og denne planen ga meg muligheten til å søke om gangen hvis jeg ikke kom i første gang.

[Merk fra Ramit: Legg merke til hvordan avslag ble bygget rett inn i denne tidslinjen, slik at det ikke ville hindre ham i å utføre sin plan]

I løpet av de neste månedene jeg søkte på 2 skoler: Stanford (tidlig opptak) og Berkeley.

Jeg ble utsatt for tidlig opptak fra Stanford inn i det vanlige bassenget og ble deretter avvist. Jeg ble akseptert i Berkeley, men for vårsemesteret ikke høsten.

[Merk fra Ramit: På dette tidspunktet kunne han ha snakket om hvordan livet var urettferdig, eller rasjonalisert hans avvisning ("jeg ville aldri gå dit der alligevel ..."), men han fulgte bare sin feilforventningsplan for å håndtere og håndtere feil. ]

Jeg skrev et blogginnlegg om å bli avvist og min erfaring med høgskoleopptak. Jeg aksepterte Berkley som backup.

Så tok jeg gapet som jeg hadde planlagt og fortsatte å forfølge mine entreprenørinteresser.Jeg ble akseptert i en 30-personers innovasjonsleir i Berlin, så jeg dro utenlands i 6 uker.

Jeg hadde re-applied til Stanford igjen, tidlig opptak, mens i leiren og fikk mitt aksept brev i uken jeg kom tilbake til USA. På mottaksbrevet sa innrømmelsesoffisøren at når søknaden min var opp til vurdering i komiteen, fant de blogginnlegget jeg skrev i fjor om å bli avvist, og at det svingte komiteen. Jeg trakk seg fra Berkeley og gikk aldri på campus som en offisiell student.

Klikk for å se større bilde

Her er det håndskrevne notatet fra komiteen sier:

"Så imponert som vi var av utholdenhet og prestasjoner i løpet av ditt gapår, det som virkelig svekket komiteen, var bloggen din i april, du viste reell modenhet og motstandskraft. Velkommen til klassen 2014! "

* * *

Analyse: Hvordan kan du bruke dette til å dominere?

Sett deg i tankene til opptaksmedarbeiderne. Du avviser noen. Hva forventer du at de skal gjøre?

99.999 %% av folk vil slanke seg, aldri bli hørt fra igjen.

En veldig liten gruppe mennesker vil fortsette og fortsette å gjøre ekstraordinære ting - og fortelle folk om det - slik at de kan nå sine mål.

Å komme inn i Stanford er ikke engang poenget. Når du har noen som Max som fortsetter å gjøre interessante ting, vet du at han vil fortsette å oppnå uvanlige resultater.

Da jeg søkte på over 65 stipendier for college, hadde jeg ikke tenkt på å få dem alle - jeg planla på å miste de fleste av dem. Og faktisk gjorde jeg det. Likevel vant jeg nok stipend til å dekke over $ 100.000 av grunnskole og høyere utdanning på Stanford.

Du vil legge merke til at Max ikke gjorde noe virkelig fantastisk. Han fortsatte ganske enkelt med å gjøre ting som interesserte ham ... ting som var utenfor banket banen, men morsomt for ham. Det du begynner å se er at alle kan gjøre disse tingene - men deres egen psykologi holder dem tilbake. Når de avvises, gjennomgår de en rask dissonansreduksjon ("jeg har aldri ønsket å gå dit uansett") og de trekker seg tilbake til en forutsigbar konservativ sti.

I tider med tvetydighet er vi ekstremt utsatt for sosiale tegn. Det er derfor når du går til en fancy restaurant du aldri har vært på, ser du til verten for å se hvordan man oppfører seg. Og dette er grunnen til at de fleste, ved sin første alvorlige fiasko, trekker seg tilbake til et enda mer konservativt skall ved å ta en standard college-tilnærming.

Dette er et ekstremt subtilt punkt.

Å komme inn i Stanford er sjelden. Å komme inn i Stanford etter å ha blitt avvist er bemerkelsesverdig. Men å ha den psykologiske kontrollen og perspektivet til å fortsette å gjøre interessante ting - selv etter å ha blitt avvist - er virkelig ekstraordinært.

Denne casestudien handler ikke om å komme inn i Stanford. Det handler om å administrere dine egne følelser og psykologi for å fokusere på målet ditt, selv etter å ha blitt avvist punktvis. Dine mål kan endres, men ingenting - ikke feil, ikke dine skeptiske foreldre, ikke mangel på penger - vil stoppe deg.

Bare du kan.

For å få mer spesifikke teknikker og casestudier på hustling din vei til suksess, registrer deg for mitt gratis nyhetsbrev.

Kommentarer På Nettstedet: