Jeg hater å bryte den til deg. Men noen må.

Du kommer ikke til å høre det fra foreldrene dine, din arbeidsgiver eller din ektefelle. Og nyhetsmediene vil heller fokusere på mer trivielle saker.

Det er noe du sikkert har kjent hele tiden. Men du har presset det ut av tankene. En av disse dagene skulle du komme rundt for å håndtere det.

Klar?

En komfortabel pensjonering for massene er død.

For mye gjeld. For lite besparelser. Og ingen sikkerhetskopieringsnett.

Dette var ikke alltid tilfelle. Hvis du ser tilbake over de siste få generasjonene, ville du tro at en kusket pensjon var en gitt fødselsrett. Hyppige arv fra en generasjon av savner som braved den store depresjonen. Cushy pensjon for alle. Velfinansiert trygd. Og kan ikke miste investeringsavkastning. Hva kan gå galt?

Dagens virkelighet er:

1. Pensjoner er alle men døde. Og det som er igjen er under et all-ut angrep fra både privat og offentlig sektor.

2. Arv? Et stort flertall av oss vil aldri se en. Boomers har vært økonomisk uaktsom. Heldigvis vil trygd og pensjon (som ikke kan overføres til barn) redde dagen for dem.

3. Sosial sikkerhet: kan ikke forsvinne helt - men den er underfinansiert og trusselen om kutt er reell. Du ville være klokt å se på Sosial sikkerhet som et tilbakebetalt tilskudd vs. et primært middel til næring.

4. Og bare hvis du hadde noe håp om at det allmektige markedet ville tillate deg å begynne å spare og investere tungt i 50-årene dine for å gjøre en sen push, vitne de siste 15 årene av patetiske rollercoaster investeringsavkastning i den ufeilbare S & P 500-indeksen :

Det har vært mindre enn en 2% årlig avkastning fra 1999-toppen til den siste toppen. Det følger ikke en gang med inflasjonen, og etter at markedet har mer enn doblet seg de siste fire årene. Hvis du investerer på følelser, som de fleste gjør, er sjansene at du er i negativt returområde fordi du ikke kunne modige dypene lenge nok til å nyte oppgangene. Tiden er feil, med en sen start, og du er ute av lykke.

5. Å, og på grunn av moderne medisiners underverk holder kroppene våre (og noen ganger sinn) levende lenger enn noen gang før.

Hvis disse fem tingene ikke er nok bevis for at "pensjonsalder" har endret seg for gen X og Y, er det en faktor i knusende student, bolig, forbruker og helsemessige gjeld som tidligere generasjoner aldri skjønte.

Hva betyr alt dette?

Pensjon er alt på deg - og utenom blind, ukontrollert flaks, er det egentlig ingen annen måte å gå om det. Det blir ingen helt å svelge inn og redde dagen, i denne historien. Du er nødt til å lagre en shitload av dine egne penger hvis du noen gang håper å pensjonere. Jo lenger du venter på å komme i gang, desto mindre sannsynlig vil det skje. Og nei - en 5% (nasjonal gjennomsnitt), 10% eller 20% personlig besparelseshastighet kommer ikke til å komme deg dit.

Nå, før du går, hopper du av en 10-etasjers bygning (klippen vil trolig være billigere, du kan spare på parkering) - dette betyr ikke at du må innrømme en skjebne som inkluderer arbeid til døden - med mindre du vil.

Denne historien kan ha en god slutt. Og hvis du er smart om det, er tidlig økonomisk uavhengighet og til og med total pensjon fortsatt mulig.

Hvordan?

Vi tjener mer penger enn noen gang før. Samtidig sparer vi mer penger enn alle tidligere.

Det gir mye plass for hacking for de som gjør en anstendig inntekt, som er villige til å kutte ned på frivoløse ting og tjenester.

Ikke alle historier har lykkelige avslutninger. Men det betyr ikke at din kan ikke være en av dem.

Spørsmålet du må stille deg selv er: hvilken skjebne vil jeg få for min økonomiske fremtid og pensjon?

Du kan fortsatt ha en komfortabel økonomisk fremtid og pensjon. Men du må jobbe for det, spar mer enn du trodde var mulig, og ingen skal hjelpe. Vil du velge det?

Betrakt det som et ekte liv "Velg ditt eget eventyr".

Kommentarer På Nettstedet: