I begynnelsen vil ideen om at en videregående grad vil gi deg verre enn tidligere, høres ut i motsetning til alt vi har hørt.

Tross alt er det nok av data å gå rundt som beviser den ekstra fortjenestekraften til de som har en høyskoleeksamen.

For eksempel, ifølge Nasjonalt senter for utdanningsstatistikk, i 2008, ble unge voksne (25-34 år) som var ansatt på heltid, mottatt følgende medianinntekt:

 • Ingen videregående diplom eller tilsvarende: $ 23 500
 • videregående skole diplom: $ 30.000 (28% mer enn de uten diplom)
 • assosierte grad: $ 36.000 (20% mer enn de med videregående diplom)
 • bachelorgrad: $ 46 000 (28% mer enn de med en medarbeidere)
 • mastergrad eller høyere: $ 55 000 (20% mer enn de med en bachelor)

I mars i år rapporterte Bureau of Labor Statistics data om arbeidsledighetsstatistikk etter utdanningsnivå:

 • Ingen videregående diplom: 13,7%
 • videregående diplom: 9,5%
 • assosierte grad: 7,4%
 • bachelorgrad: 4,4%

Virker ganske klart kuttet. Jo mer avansert utdanningen din er, jo mer du gjør. Du er glad, høyere utdanning er glad, arbeidsgivere er glade, alle er glade. Jippi!

Vi vil overse de lønnsomme, underjordiske fastfood-arbeidstakere med bachelorgrader som fikk jobben over sine videregående opplærings fenomen for videregående skole for nå.

The Student Debt Cocktail

Gjennomsnittene gir en ganske klar konklusjon: En utdanning resulterer i høyere inntekt og lavere arbeidsledighet.

Men i økende grad betaler det ikke for alle.

Vurder at studentgjeld var høyere enn kredittkortgjeld for første gang noensinne i 2010, og sannsynligvis vil passere $ 1 billioner i år (5 ganger det var bare 10 år siden).

Vurder også at i henhold til Samfunnet for menneskelig ressursforvaltning, gjør 60 prosent av arbeidsgiverne en kredittsjekk som et middel til screening kandidater.

Og sunn fornuft ville diktere at de som er arbeidsledige, er mye mer sannsynlig å ha dårlig kreditt enn de som ikke er.

Alle disse faktorene blandes sammen for å presentere en giftig situasjon der en ny kandidat eller nysledig arbeidstaker med høyder av studentgjeld og dårlig kreditt kan bli nektet jobbtilbud og ende opp med en enda dypere helhet. En som de kanskje ikke kan grave ut i årevis, selv tiår.

Gjeld tredemølle

For de som er heldige nok til å finne en jobb etter å ha fått en avansert grad - håper du bedre at du kan beholde det.

Hypotetisk ville en bachelor-holdingsarbeider tjene medianen $ 46.000 som ønsket å gå til en førsteklasses handelshøyskole for å få en MBA (til koster rundt $ 80.000 i den lave enden), forutsatt to års inntekt og legge til $ 80.000 i student lån pluss uansett kredittkort gjeld de påløpte mens ikke tjene en inntekt.

La oss anta et totalt inntektstap på $ 200 000, på den konservative enden.

At investeringen kan lønne seg i det lange løp, men til hvilken pris? Hvis det tar 10, 15 eller 20 år med økt inntekt for å bryte seg ut fra det inntektstapet og gjelden, er det mange år med økt press og stress bare for å komme tilbake til firkantet. Jo mer gjeld man tar på, desto raskere føler de at de må løpe for ikke å bli svelget av den.

Med andre ord kommer den ekstra inntekterstyrken ikke uten en ekstra kostnad.

Videregående opplæring krysser en farlig linje der kostnadene blir for mye av et negativt for de som ønsker å oppnå det - selv om det lønner seg i det lange løp.

Hva kan du gjøre for å unngå denne studiestøttefeltet?

Målet mitt er ikke å snakke noen som vurderer å få en avansert grad av å gjøre det. Gjennomsnittene snakker for seg selv. Mitt mål her er å bare vurdere de korte og langsiktige farene som er involvert i å bygge for mye studentgjeld og gjøre alt du kan for å minimere disse farene før de blir virkelighet.

Det finnes andre veier enn nullinntekt, kredittkortavhengig, gjeld tredemølle syklus som mange blindingly aksepterer som den eneste måten. For eksempel kan du:

 1. Søk om økonomisk støtte.
 2. Tøm kredittkortene dine mens du er i skolen. Finn en måte å unngå ny gjeld.
 3. Budsjettplan som om du var ansatt og ikke student. For mange er å være en student en legitim grunn til å ha på gjeld. Ikke la det være.
 4. Arbeid en fleksibel deltidsjobb for å betale eksisterende gjeld og forhindre periodisering av nye gjeld.
 5. Ikke gå tilbake til skolen før du kan betale den fullstendig.
 6. Se om arbeidsgiveren din vil hjelpe deg med å betale for en del av skolen, eller finn en som gjør det.
 7. Gå inn i et felt som betaler like mye for dyktige forbunders gradstakere som bachelor (dvs. sykepleie og andre medisinske yrker).
 8. Ryd opp dine kredittrapporter - du får tre gratis årlige gjennom annualcreditreport.com. Overvåk også kredittpoengene dine gratis før du bestiller gjennom Credit Karma eller andre steder mens du søker om en jobb for å sikre at det ikke er grunnen til at du blir skrudd ned.
 9. Se på utdanningen din som en investering. Hva kan gi deg den beste avkastningen på investering til laveste pris?

Det kan kreve litt arbeid for å gjøre disse tingene. Men ikke så mye arbeid som å grave deg ut av et 20-årig hul.

Kommentarer På Nettstedet: