Når tenker du på Canada, hva synes du? Jeg synes flott ski i Whistler, hockey, lønnsløv, gratis helsetjenester, kaldt vær, Hong Kong-kjøper opp Vancouver, fransk Quebec, McGill University og Blackberry-enheter. Sjelden kommer bilder av ekstravaganse og rikdom opp.

Så det er med stor overraskelse å finne ut at våre brødre og søstre i nord er ROCKING i finansfronten med en gjennomsnittlig husholdningsverdi på $ 400.151 ved utgangen av 2012, og nær $ 450 000 i 2017! Vancouverites (West Coast Representative) har den høyeste nettoverdien til alle kanadiere på rundt $ 662 600 i fjor. Rapporten ble utført av konsulent- og forskningsfirma Environics Analytics, og viser også at den amerikanske gjennomsnittlige husholdningenes nettoverdi forsinkes på bare 381 086 dollar.

Det er riktige folk. Til tross for oppfatningen om at Amerika er muligheten, faller vi bak med selv The Associated Press sier at 4 av 5 amerikanere er i fare for å leve i fattigdom eller nær fattigdom på et eller annet tidspunkt i våre liv. Det er ganske nyskapende nyheter gitt hvor hardt vi jobber.

Jeg har argumentert for hvorfor sosialisme kunne være et middel til en lysere fremtid for mye forakt av leserne overalt. Men med disse siste dataene om kanadisk husholdningsverdi kombinert med forskningen jeg utførte i det sosialistiske Europa, er det tydelig at kapitalismen ikke er det eneste middel til rikdom.

La oss forsøke å overleve hvorfor kanadiere er så rike

* Fast eiendom blomstrer. Den gjennomsnittlige hjemmeprisen på 378.000 dollar i Canada er 62% høyere enn den gjennomsnittlige amerikanske hjemmeprisen på 233.000 dollar. Tabellen nedenfor sier enten at canadiske boligpriser er i fare for en korreksjon, eller at amerikanske boligpriser er sterkt undervurdert. Det er nok en sannhet til begge deler. $ 378 000 tilsvarer 94,5% av dagens gjennomsnittlige husholdningenes kanadiske nettoverdi, noe som betyr at gjennomsnittlig husholdningsverdi er i fare for skarpe bevegelser i begge retninger. Andre studier viser at 60-65% av eiendelene er knyttet til fast eiendom. Uansett er alt over 50% ganske risikabelt etter en viss alder.

* Sosial sikkerhetsnett. Når du har gratis helsevesen, sterke fagforeninger og dyp støtte til de arbeidsledige, er du mer sannsynlig å være mindre stresset og gjøre en bedre jobb på jobben eller på din virksomhet. Vi har snakket om å utvide arbeidsledighetstjenestene til 5 års Shock & Awe Yeah-programmet for å oppmuntre amerikanerne til å ta mer risiko og gå for ære. Når det verste som kan skje er fem års arbeidsledighet når du bor hjemme, kan livet ikke være så ille.

* Gjeld i et oksemarked. Kanadiske husholdningenes gjeld løper omtrent 160% av disponibel inntekt, en av de høyeste i verden. Gjelden er stort sett boliglånsgjeld som har gått opp på en relativt jevn måte i godt over et tiår.

* Mindre befolkning. Med en befolkning på bare 34 millioner i Canada, er det mye lettere for sentralregeringen å styre og ta vare på sitt folk. Low Income Cutoff (LICO) er rundt 10% i Canada sammenlignet med rundt 16% av amerikanerne som lever i fattigdom i 2012 ifølge US Census Bureau.

* Lavere militærutgifter. Når du har Amerika som nabo, trenger du ikke å bruke så mye på F-35 fighter jetfly for å beskytte landet ditt. USA vil scramble sine jetfly og slå på ARC Net på kort tid. Når du ikke er verdens politi, men i alle andre lands virksomhet, er heller ikke militærutgift heller viktig. Canada bruker omtrent 20 milliarder dollar i året på militæret sammenlignet med 860 milliarder dollar i året i USA. Amerikanerne sier at de er kanadiere når de reiser til noen land av en grunn. Det lønner seg å være mer fredelig.

* Mer åpen innvandringspolitikk.Ifølge den kanadiske regjeringen var 21% av befolkningen utenlandsk født i 2011, den høyeste andelen blant alle G8-land. Canada er et hotspot for innvandring fordi de har store arbeidermangel i gjestfrihet og dyktige næringer. Med Vancouver som den nærmeste nordamerikanske internasjonale flyplassen til Asia, er Vancouver i stand til å oppnå velstående asiatisk trafikk som bringer med seg sterke sparepenger. I USA setter vi gjerder, overfører diskriminerende lover, utfører handelsembargoer og snakker negativt om kineserne. Vi ser også ikke ut til å bli bra med franskmennene.

* Naturlige ressurser. Når du har olje, mineraler og gull, hva mer trenger du? Canada er ressursrik, noe som gir en uendelig rikdomskilde. Det er denne enorme debatten om Keystone Pipeline-prosjektet som vil sende råolje og bitumen helt ned til raffinaderiene i Texas. Store penger. Stor avhengighet. Seks tall jobber florerer! Det er som om Saudis styrer verden bare fordi de har så mye olje. Det er hyggelig å arve stor rikdom.

* Litt høyere skattesatser på lavere inntektsnivåer. Den øverste føderale skattesatsen i USA er nå 39,6% på engangsinntekt på over $ 400 000 og par inntekter på over $ 450 000 i året. Bare i fjor i 2012 var den høyeste føderale skattesatsen 36%. Den øverste canadiske "Federal" skattesatsen er 29% av skattepliktig inntekt over bare 135.054 dollar. Den nærmeste braketten vi har, er en 28% skattesats på skattepliktig inntekt over $ 87.850 og opp til $ 183.250. Kanadiere betaler også provinsielle skattesatser på 10% -16,7% på inntekter så lite som $ 67,000 +. Til sammenligning betaler California inntekt mellom $ 46 766 og $ 1 million på 9,3%, og California er en av de høyeste skatte-statene.Ved å ha en lavere inntektsterskel og litt høyere skatt betyr dette at flere mennesker bidrar til å sikre et sunnere system. Det er ingen konstant droning på om hvordan halvparten av amerikanerne ikke betaler noen føderale skatter. Oh, og kanadiere har heller ikke eiendomsskatt.

KONKLUSJON

Til tross for lange arbeidstimer, enorm mulighet og oppfinnelse så mye av det vi bruker hver dag (iPhone, Android Phone, iPad, Chromebook, Intel-prosessor, Nike sko, Google, Yahoo, YouTube, AirBnB, Pandora osv.) Amerikanerne er ikke rikeste i Nord-Amerika. Kanadiere er kong og dronning takket være deres ekstraordinært sterke boligmarkedet og sosialt styringssystem. Med sterkere styring kommer bedre forvaltede finansinstitusjoner. Et bredere skattenett bidrar også til å sikre at et land er mer forent.

Selv om det kan være vanskelig å nevne en håndfull kanadiske milliardærer, er det ikke så ille i det hele tatt at du har en husholdningsinntekt på $ 400 000 i midten av 30-tallet til begynnelsen av 40-tallet, og hvis du ikke har svært gode suksesshistorier, spesielt hvis helsevesenet ditt er dekket når du går på pensjon. Hvis gjennomsnittlig $ 400 000 husholdning kan fortsette å arbeide de neste 20 årene, er det en god sjanse for at mange av dem vil bli millionærer.

Amerikanerne kan se frem til mer kanadisk Amerika, gitt omfordeling av rikdom og den stadig voksende størrelsen på regjeringen. Amerikanerne bør tenke to ganger om å jobbe så hardt og ta så mye karriere og finansiell risiko når det gjelder å starte en bedrift. Selv om det er risiko for å eie fast eiendom, er det klart at eiendomsmegling i det lange løp har hjulpet flere mennesker til å bli velstående enn ikke.

Relaterte innlegg:

Gjennomsnittlig nettoværdi for den over gjennomsnittlige personen

Den gjennomsnittlige nettoverdien for det over gjennomsnittet gifteparet

Hvor mye burde folk ha lagret i sine 401 (k) på ulike tidspunkter?

VELGT BUILDING REKOMMENDASJON

Administrer økonomien din på ett sted: En av de beste måtene å bli økonomisk selvstendige og beskytte deg selv, er å få et håndtak på din økonomi ved å registrere deg hos Personal Capital. De er en gratis online plattform som samler alle dine finansielle kontoer på ett sted slik at du kan se hvor du kan optimalisere pengene dine. Før personlig kapital måtte jeg logge inn i åtte forskjellige systemer for å spore 25 + forskjellskontoer (megling, flere banker, 401K, osv.) For å administrere min økonomi på et Excel-regneark. Nå kan jeg bare logge inn på Personal Capital for å se hvordan alle mine kontoer gjør, inkludert min nettoverdi. Jeg kan også se hvor mye jeg bruker og sparer hver måned gjennom deres kontantstrømverktøy.

Etter at du har koblet alle kontoene dine, bruker du kalkulatoren for pensjonsplanlegging som trekker dine virkelige data for å gi deg så rent en beregning av din økonomiske fremtid som mulig ved hjelp av Monte Carlo-simuleringsalgoritmer. Kontroller definitivt for å se hvordan økonomien din er i ferd med å forme som den er ledig. Jeg har brukt Personal Capital siden 2012 og har sett min nettoverdi skyrocket i løpet av denne tiden takket være bedre pengehåndtering.

Oppdatert for 2017 og utover. Eiendomsprisene i Vancouver og Toronto begynner endelig å utjevne og avta da prisene ikke blir overkommelige. Regjeringen innfører også utenlandske skatter som har bremset etterspørselen.

Kommentarer På Nettstedet: