Jeg ble uteksaminert fra handelsskole i 2006 med omtrent $ 55 000 i studielån. Selv om $ 55.000 er mye å betale, var jeg allerede en "gjeldspeter" da. Hva er en annen $ 55.000 i studielån da jeg allerede var overført til over $ 1 million dollar for å kjøpe mine første eiendommer i 2003 og tidlig i 2005?

Jeg trengte ikke å ta ut studielån, men jeg bestemte meg for å gjøre noe økonomisk arbitrage. Det maksimale beløpet man kunne låne gjennom en Stafford Lån på den tiden var $ 18 500 et skoleår til en rente på 2,75% -4%. Jeg tok ut det maksimale beløpet i begynnelsen av hvert skoleår for å betale for undervisning, mens jeg mottok 100% undervisning og bøker refusjon i slutten av hvert år fra mitt firma for å reinvestere i markedene. 2003-2006 var en tid for utvinning i finansmarkedene, og jeg regnet med at jeg kunne slå en 2,75% -4% årlig avkastning.

Selv om finansnæringen gikk gjennom nedleggelse i løpet av tiden jeg deltok på handelshøgskolen, gjorde S & P 500 ganske bra (2003 + 28%, 2004 + 11%, 2005 + 5%, 2006 + 16%). Selv langsiktige CD-er gir omtrent 4% risikofri. Den ekstra $ 18.500 investert i aksjemarkedene hvert år endte opp med å vokse raskere enn kostnadene for gjeld til et år etter at jeg ble uteksaminert.

Jeg følte meg stolt av meg selv for den økonomiske arbitrage til massakren 2008-2009. Opprinnelig hadde jeg tenkt å fortsette å holde på min 2,75% konsoliderte lån for å reinvestere i markedet. Men da markederne ble rocket, begynte lånene å føle seg som en byrde i stedet for en gave, så jeg skrev en sjekk og betalte alt i stedet. Jeg var altfor fokusert på å gjøre en ekstra $ 3000 - $ 10.000 i året på min arbitrage i stedet for å fokusere på det store bildet av min samlede nettoverdi. Det føles bedre å ha mindre gjeld i krisetider, men i etterkant hadde det vært bedre å sprenge enda mer for å kjøpe flere aksjer!

Gjeld er motsatt av å generere passiv inntekt for økonomisk uavhengighet. Debitorer bidrar til å gjøre andres økonomiske mål til virkelighet mens de graver seg lenger ned i et mørkt hull. Den eneste typen gjeld jeg liker er primær boliglån gjeld gitt det er en god sjanse den underliggende eiendommen vil sette pris på i verdi over en lang periode, og du må leve et sted. Det er aldri en økonomisk avkastning for leie. Videre er skattefordelene med boliglån gjeld under $ 1,1 millioner dollar også en fin bonus å ha.

I denne artikkelen vil jeg gjerne gi et gjeldsramme som vil hjelpe deg med å bli motivert for å komme seg ut av gjeld. Men først, la oss forstå hvorfor.

HVORFOR KOMMER DU TIL SKULDE

1) Grådighet. Vi vil ha ting og vi vil ha ting nå. Hvis vi er ærlige med oss ​​selv, kommer de fleste av oss inn i gjeld fordi vi er uvillige til å jobbe og spare lenge nok til å betale fullt for varen eller opplevelsen. Vi tror at vi fortjener mer enn vi egentlig gjør og derfor forsettlig belaster våre kredittkort opp til gjellene. Selv investorer handler på margin fordi vi ønsker enda større absolutt avkastning til vi blåser oss opp.

Min grådighet: Gikk fra en $ 25.000 posisjon i en gassmasse til en $ 100.000 på margin og endte med å miste om lag 25.000 dollar i seks måneder, det vil si 100% av min første aksjeinvestering!

2) dumhet. Du vil bli overrasket over å lære hvor små debitorer forstår hvordan långivere tjener penger. Renten på kredittkort er gjennomsnittlig med hele 14% sammenlignet med lånekostnader på 3% eller mindre for finansinstitusjoner. Gjeldsbetalinger i de innledende årene er helt alle interesser, så å ta ut et lån og betale det tidlig når du kunne ha betalt penger, er kanskje ikke ideelt. Homebuyers som tok ut negative amortiseringslån forstod ikke fullt ut størrelsen på hvor mye større deres hovedstol og renter kunne vokse.

Min dumhet: Kjøpte en ferie eiendom som krevde et condotel boliglån. Jeg skjønte ikke at condotellån var ansett som høy risiko ved banker, så når finanskrisen slått, stoppet bankene refinansiering av condotellån helt. Som et resultat tørket condotel eiendomsmarkedet opp fordi ingen kunne få et lån. Jeg kunne ikke refinansiere denne eiendommen som andre eiendommer med konvensjonelle boliglån før jeg mottok en gratis låneendring fra BoA nesten fem år senere. Ikke alle boliglån er skapt like, så gjør din forskning!

3) Rettferdighet. Vi ønsker hva våre venner har, selv om våre venner har mye mer penger i banken. Holde opp med Joneses er en epidemi som blir forplantet av sosiale medier. Broke folk bruker penger på ting de ikke trenger å imponere folk de ikke liker. Vår følelse av rettighet når neseblodnivå.

Min rettighet: Tok ut et $ 55.000 billån for å kjøpe en $ 75.000 Mercedes G500 i en alder av 25 fordi jeg fikk en heve og en kampanje. Jeg var stolt over at jeg tok en risiko for å forlate mitt gamle firma i NYC for å komme ut til San Francisco, hvor jeg nesten ikke visste noen. Jeg endte med å selge bilen tilbake til forhandleren et år senere for et tap på $ 19 000 fordi det ikke kunne passe i garasjen til den første eiendommen jeg ønsket å kjøpe!

4) Desperasjon. Dessverre er livet ikke alltid kirsebær og iskrem. Medisinsk nødsituasjon skje som kan blåse gjennom vår økonomi i en nanosekund. Faktisk er helserelaterte grunner den første grunnen til personlig konkurs i USA.Alle trenger å få den riktige mengden rimelig helseforsikring. Vennligst ta en titt på healthcare.gov for hva som bør være rimelig omsorg for de av dere som lager mindre enn $ 50 000 i året og ikke mer enn $ 94 000 i husstandsinntekt. Foruten medisinske nødsituasjoner er det også et voksende problem å miste en jobb og gå uten inntekt for en stund. Heldigvis har vi arbeidsledighetsforsikring og et voksende sikkerhetsnett for statsstøtte. Men jo lenger vi er arbeidsløse, jo vanskeligere er det å finne en jobb.

Min desperasjon: Svarte ut og slo ansiktet mitt på karet fra for mye festing, og splittet grundig opp min overleppe. Heldigvis fikk helseforsikring som dekket alt bortsett fra en $ 25 co-pay ellers nøkkelen rommet regningen ville ha lett koste over $ 500. Jeg har aldri hatt en stor medisinsk krise ennå, men sannsynligheten øker hvert år som går. Jeg har vært arbeidsløs i over 18 måneder, men jeg har planlagt for øyeblikket de siste årene gjennom besparelser, passiv inntekt, onlineinntekt og forhandling av en pakke.

5) Usikkerhet. Det er en sammenheng med usikre mennesker og de som har en stor mengde forbruksgjeld. Vi bruker penger for å få oss til å føle oss bedre fordi vi ikke fullt ut elsker oss selv. Det er ingenting, en liten detaljhandelsterminering vil ikke kurere før detaljhandelsterapi går ut av hånden.

Min usikkerhet: Min $ 75.000 Glendewagen skyldtes delvis en viss usikkerhet som jeg følte at jeg var for ung og uerfaren til å gi økonomisk råd til klienter 5-25 år min eldre. En 20-noe år gammel har ikke gått gjennom nok økonomiske og aksjemarkedssykluser å vite nok til å gi råd. Alt jeg så var 1,5 år med en gal dotcom bull marked og flere års smerte. Den SUV var som en "Jeg har kommet badge." Damn den bilen var så søt.

Konklusjon: Vi kommer inn i gjeld fordi vi er grådige, dumme, rettede, desperate og usikre mennesker! Lyder betyr, men jeg tror vi kan alle være ærlige med oss ​​selv at jeg snakker sannheten. Jeg har nettopp vist deg fem av mine egne eksempler som viser saken. Først til vi kan gjenkjenne våre mangler, kan vi ta konkrete skritt mot å utrydde vår gjeld.

HVORDAN DU FÅR UTGÅENDE DEBT: FEM HOVEDSTRATEGIER

1) Betal gjeld med høyeste rente først. Matematisk gir denne strategien mest mening fordi det vil spare deg mest penger. Hvis du har $ 5000 av revolverende kredittkortgjeld på 15%, må du definitivt betale ned kredittkortet ditt før du betaler ned studielånets gjeld på 6%.

2) Betal den mest irriterende gjelden først. Det er ingen matte involvert med strategi, bare følelse. Du skal drepe gjelden som gjør deg mest sint, mest irritert, eller den mest bekymret. For meg er den mest irriterende gjelden kredittkortgjeld, så jeg betaler den av hver måned. Den nest mest irriterende gjelden var min utdannede skole lån. Jeg hadde ikke billånet lenge nok fordi jeg returnerte bilen tilbake til forhandleren etter et år og tok et bad. Merkelig, ingen av min boliglån gjeld irriterer meg gitt prisene er så lave og de gir et skatteskjold. Så snart boligrenteavdrag går bort, vil jeg være mer tilbøyelig til å akselerere hovedstolene på alle utleieboliger.

3) Betal gjeld fra minste til største. Å betale ned en stor gjeldsbeløp føles ofte som å kaste bort på et fjell; du kan nesten ikke si at du gjør en forskjell. Å betale mindre gjeld, derimot, gir mer synlige framskritt og er matematisk mye lettere å gjøre. Momentum er et kraftig verktøy som vil overbelaste din personlige økonomi. Seieren om å betale en gjeld vil anspore deg til handling for å betale av den neste gjelden og så videre.

4) Bruk antropomorfisme. Antropomorfisme er tilskrivningen av menneskelig form eller andre egenskaper til noe annet enn et menneske. For eksempel, en del av grunnen til at jeg har eid min SUV i åtte år er fordi jeg kalt ham Moose. Moose føles som en del av familien til meg, og siden vi ikke selger familiemedlemmer uansett hvor dårlige de blir, vil jeg fortsette å holde Moose til han blåser opp. På baksiden, vurder å navngi gjelden din etter noen du ikke liker. Gi din gjeld en personlighet som du forakter. Jo mer du misliker din gjeld, desto mer vil du bli kvitt den.

5) Konstant forestille hva livet ditt kan være. Det er SAD at den gjennomsnittlige personen må jobbe 107 dager til å betale sine skatter før du tjener penger for seg selv. Denne statistikken alene gjør at jeg aldri vil jobbe igjen og aggressivt finne måter å lovlig skjule min inntekt på. Hvis du ikke har noen gjeld, er det mye lettere å være ledig. Du trenger ikke å gjøre "tvunget arbeid" lenger. I stedet kan du jobbe med ting du absolutt nyter.

Min favorittstrategi: Betal dine minste gjeld først og konsolidere lånene dine til et større lavrentelån hvis du kan.

VÆR FLEKSIBEL I DIN DEBT PAYOFF STRATEGIER

Ingen av disse gjeldsutbetalingsstrategiene er gjensidig utelukkende. Det perfekte scenariet er hvis din minste gjeld oppkalt etter en ex-lover tar høyeste rente og er også den mest irriterende. Legg til på det faktum at du tenker på gjelden din mens du fortsatt er på kontoret klokka 8.00, og du vil ødelegge denne gjelden på kort tid. Nøkkelen er å velge strategien som fungerer best for deg og holde fokus.

Vurder å bruke forskjellige strategier på forskjellige tidspunkter i din gjeldsutbetalingsreise også. For eksempel har jeg tre boliglån igjen: primær, utleie og ferie / utleie. Jeg er fokusert på å betale ut boliglånet mitt først fordi det er det minste av de tre med en rente på 3,35%.Jeg planlegger å fokusere på motvillig å betale av ferieboligen min med en 30-årig boligrente på 4,25% fordi eiendommen ikke har så mye egenkapital, så hvorfor kaste gode penger etter ikke så stor ressurs. Jeg vil ikke legge ekstra revisor til et primært boliglån hvis renten bare er 2,625%. Så lenge jeg er i 25% føderale skattekonsoll eller høyere, er det mer optimalt å motta skatteskjold og investere min disponible inntekt andre steder.

Under din gjeldsutbetalingsreise må du alltid vurdere din nåværende og kommende likviditetssituasjon. Spør deg selv om du er opptatt av en kampanje, en lønnsøkning eller demotjon. Vurder finansmarkedene. Bake i store kommende utgifter. Å være i cash crunch er ofte ganger verre enn å være i gjeld.

BRUK DEBT TIL DIN FORDEL FOR FINANSIELL UAVHENGELSE

Et stort antall mennesker har brukt gjeld til å berike seg utover deres villeste drømmer. Bare se på innflytelse buyouts (LBOs) på 1980-tallet, for eksempel da KKR overtok RJR Nabisco med gjeld og gjorde en formue når selskapet re-listet. Følg de utallige eiendomsmeglerne fra hele verden som smart tok på seg gjeld for å utvikle storskala eiendomsprosjekter. Dette er grunnen til at jeg oppfordrer alle til å bygge deres investeringsinnhold og bevege seg utover tankegangen til frugality.

Hvis du er en av de millioner av forbrukere som tar på gjeld for å kjøpe ting som er garantert å avskrives, vil du sannsynligvis aldri oppnå økonomisk uavhengighet. Du kan ikke engang forestille seg å bygge passive inntektsstrømmer som forbruksgjeld, holder deg til slaver for samfunnet.

Vurder å forplikte seg til ikke lenger å kjøpe ting du ikke trenger eller bruke penger på erfaringer du ikke fortjener ennå. Tenk bare på alle mennesker eller institusjoner som blir rik på ryggen din. Hver gjeld jeg har betalt av, fikk meg til å føle seg lykkeligere og mer fri på grunn av fremgang. Jeg er sikker på at du vil føle på samme måte også. Ta tilbake din frihet og begynn å tenke som en utlåner i stedet for en låner.

Her er to anonyme avstemninger for å delta i å se hvor du står når det gjelder forbruksgjeld, total gjeld og totale eiendeler i forhold til andre lesere. Spørsmålene får deg til å tenke på hele ditt økonomiske bilde og hvor du vil være. Jeg vet at det har hjulpet meg med å rekalibrere min økonomi litt i dag.

REKOMMENDASJONER FOR Å BUILD WEALTH

* Refinansiere studielånene dine: SoFi er et av de ledende nye finansielle teknologiselskapene i Silicon Valley, som ikke bare vurderer kredittpoengene dine og inntekts- og gjeldsforhold, men ser også på kvaliteten på utdanningen og kvaliteten på arbeidsinstitusjonen din. Hvis du har rett ut av skolen, har du mye oppover, men kanskje ser økonomien ikke så bra ut i øyeblikket. Det er der SoFi virkelig kan tilby lavere priser fordi banker og statlige långivere ikke kan se på enkeltpersoner helhetlig. Sjekk SoFi ut for en lavere rente.

* Handle rundt for et boliglån: LendingTree tilbyr noen av de laveste refinansieringsrenten i dag fordi de har et stort nettverk av långivere for å trekke fra. Hvis du ønsker å kjøpe et nytt hjem, få en HELOC, eller refinansiere ditt eksisterende boliglån, bør du vurdere å bruke LendingTree for å få flere tilbudssammenligninger om noen minutter. Når bankene konkurrerer, vinner du.

* Administrer økonomien din på ett sted: En av de beste måtene å bli økonomisk selvstendige og beskytte deg selv, er å få et håndtak på din økonomi ved å registrere deg hos Personal Capital. De er en gratis online plattform som samler alle dine finansielle kontoer på ett sted slik at du kan se hvor du kan optimalisere pengene dine. Før personlig kapital måtte jeg logge inn i åtte forskjellige systemer for å spore 25 + forskjellskontoer (megling, flere banker, 401K, osv.) For å administrere min økonomi på et Excel-regneark. Nå kan jeg bare logge inn på Personal Capital for å se hvordan alle mine kontoer gjør, inkludert min nettoverdi. Jeg kan også se hvor mye jeg bruker og sparer hver måned gjennom deres kontantstrømverktøy.

En flott funksjon er deres porteføljegebyranalysator, som kjører investeringsporteføljen din gjennom programvaren med et klikk på en knapp for å se hva du betaler. Jeg fant ut at jeg betalte $ 1700 i året i porteføljeavgifter. Jeg hadde ingen anelse om at jeg ble blødning! Det er ikke noe bedre finansielt verktøy på nettet som har hjulpet meg mer til å oppnå økonomisk frihet. Det tar bare et minutt å registrere seg.

Til slutt lanserte de nylig sin fantastiske pensjonsplanleggingskalkulator som trekker inn dine virkelige data og driver en Monte Carlo-simulering for å gi deg dyp innsikt i din økonomiske fremtid. Personlig kapital er gratis, og mindre enn ett minutt å registrere seg. Det er et av de mest verdifulle verktøyene jeg har funnet for å bidra til økonomisk frihet.

Oppdatert for 2018 og utover.

Kommentarer På Nettstedet:

Nyttig Informasjon May 31 2020