Sammenlign to personer som prøver å få en kant i livet.

John, 28, tjener $ 62 000 / år som prosjektleder. Han pleide å ha $ 8.200 i kredittkortgjeld fra overforbruk, men han har sakte betalt det ned de siste to årene, og nå er det på $ 6.400. Hvordan? Han prøvde alle de typiske personfinansieringsrådene: Han satte opp et budsjett, han prøvde å kutte på sin daglige lattes, og han sørget for å lage en liste over mål han ønsket å oppnå. Men i forrige uke tok han en ærlig titt på sitt liv og skjønte at han fortsatt treading vann. Til tross for å betale en del av sin gjeld, har han fortsatt mange år i forkant av å være i gjeld - pluss ingen reelle besparelser, ingen investering, og noe kommer alltid opp, noe som får ham til å gå frem og tilbake på sine mål.

Chris, 32, tjener omtrent $ 120.000. For fire år siden var Chris ca $ 60 000 / år, men han var knapt kommet forbi - han hadde $ 50 000 av lånefinansiert gjeld, og de fleste dagene ville spise de gratis snackbarene på sitt kontor i stedet for å kjøpe lunsj. Men innen 4 år betalte Chris $ 50 000 av gjeld, samlet en sparekonto på titusenvis av dollar, og mer enn doblet hans lønn. For å gjøre dette satte han opp automatiserte systemer for å betale sin gjeld. Han vendte sine ferdigheter til en sideinntekt for å tjene over $ 1000 / måned på siden. Han visste at han var litt sosialt vanskelig, så han tilbrakte tid med å delta på kurs for å forbedre sine sosiale ferdigheter og endte med å forhandle flere lønnsøkninger - inkludert over $ 50.000 for to måneder siden.

Forskjellen mellom de to menneskene?

John fokuserte på liten, meningsløs taktikk som eksperter fortalte ham at han skulle "gjøre". Chris, den vellykkede studenten med de dramatiske resultatene, fokuserte på å gjøre noen viktige ting, og mestre dem. Han fokuserte på store gevinster.

Chris er faktisk en ekte person - den eneste studenten som har sluttet seg til hver enkelt av mine kurs.

En nasjonal reporter skrev også om Chris i en nylig 6-siders Fortune-profil av mine læresetninger.

Det er en grunn til at mange av mine IWT-studenter har resultater som Chris, og dette, og dette - resultatene som inkluderer å tjene tusenvis av dollar mer hvert år, betale $ 50 000 i gjeld og leapfrogging sine jevnaldrende til å lande deres Dream Job i deres 20-årene - mens så mange andre sitter fast, kutter seg tilbake på $ 3 lattes uten uttalt resultat og en side av sjelkrossende skyld.

IWT-studenter fokuserer på Big Wins i stedet for minutiae.

IWT-studenter bekymrer seg ikke for å spare $ 2 eller $ 3 på lattes, og vite at i den store ordningen av ting, er pengene stort sett meningsløse - pluss, som kognitive misgjerninger, har vi begrenset kognisjon og oppmerksomhet, så hver ekstra ting vi prøver å fokusere på betyr en samlet redusert mengde viljestyrke og oppmerksomhet.

Hvis du måtte bruke din begrensede viljestyrke til å kutte på $ 2 per dag av noe du elsker, i motsetning til hvordan du forhandler om en lønnsøkning på $ 10 000, hva vil du helst gjøre?

Minutiae-fokuserte mennesker prøver å fokusere på alt, som sjelden prioriterer. De besetter over sine månedlige utgifter så mye som å slå ovnen av, aldri forståelse for å unngå å prøve å lure menneskets natur. De bruker setninger som "Jeg trenger bare å ..." og "Ja, jeg burde egentlig ..." og "Hvis jeg bare prøver vanskeligere denne måneden, burde jeg kunne ..."

Sann mestere i menneskelig atferd forstår våre mangler, og bruker systemer, automatisering og en fornuftig bruk av vår begrensede viljestyrke for å takle de tingene som virkelig betyr noe - mens du ignorerer resten.

Når du har vedtatt denne rammen, ser du den overalt. Du får se at folk pliktig prøver å kutte på små daglige utgifter, så blir frustrert når det legger opp til svært lite ... og de gir deg tilbake til deres tidligere oppførsel. Du vil se dem sporadisk hoppe fra ekspert til ekspert, som andre hopper fra kosthold til kosthold, søker etter den ene "magiske kulen" som vil løse alle sine problemer - hele tiden, forstår aldri mekanikken til det som egentlig virker.

Ironisk nok, hvis du foreslår at de fokuserer på å gjøre noen få store gevinster (for eksempel å lære å forhandle lønn eller tjene penger på siden), vil de samme personene kreve at de er "for opptatt" for å gjøre det. Faktisk.

Dette er en fascinerende rynke i menneskelig oppførsel. Folk vil fortsette å gjøre noe - selv om det ikke fungerer - i stedet for potensielt å prøve noe som faktisk kan fungere, men er roman (og derfor skummelt) til dem.

 • Selv om deres nærmeste venn har brukt disse strategiene og teknikkene til å betale av titusenvis dollar av gjeld
 • Selv om de ser eksempler på mennesker akkurat som de som har forandret livet deres
 • Selv om de stoler på at teknikkene fungerer for andre mennesker, vil mange av oss bruke barrierer som "Vel, det kan for HIM ... men jeg har [INSERT SEEMING UNIQUE SITUATION THAT IS NOT REALLY UNIQUE AT ALL]

Jeg finner denne menneskelige tendensen helt forbløffende. Det er derfor du ser folk som har jobbet i 3 år, men har ikke mistet mye vekt i det hele tatt.Men når du foreslår at de prøver å få en personlig trener - selv i en uke - sier de, "Jeg kunne aldri gjøre det! Det er for dyrt. "Samme med dietter. Og penger. Og relasjoner.

I dag, en kort primer på forskjellen mellom "Jeg vil lære deg å være rik" tilnærming og mange andre tilnærminger.

STOR VIN: EN HOVEDSKILLING MELLOM IWT OG ANDRE "EXPERT" ADVICE

Det er noen store gevinster i livet der - hvis du bare får dem riktig - trenger du nesten aldri å bekymre deg om de små tingene. Hvis du kan fokusere på 5-10 Big Wins, i stedet for 50 små ting, kan du få en uoverstigelig kant i livet.

Jeg vil lære deg å være rik Filosofi har alltid vært å fokusere på det langsiktige, og å fokusere på store seier som betyr noe. Hvis du begynner å investere tidlig, velger du en fornuftig kapitalfordeling med lavprisfond, lagre for store arrangementer de neste 10 årene (bryllup, nedbetaling på hus, barn, ferier ...), fokus på å ha god kreditt og kutte kostnader nådeløst på de tingene du ikke bryr deg om. Gjør disse tingene og du vil være foran 99% av andre mennesker.

Her er flere eksempler på typiske råd du vil lese i blader, aviser og blogger ... i motsetning til mine læresetninger som jeg har testet med over 1 million studenter.

DE SIER: "Hold et budsjett! Hvordan kan du kutte utgiftene dine hvis du ikke vet hvor pengene dine går? "

JEG SIER: Nice i teorien, men det fungerer nesten aldri. Ingen ønsker å holde budsjett (det får folk til å føle seg dårlig om seg selv), og hvis du studerer folk som henter personlige bøker, bare for å finne det første kapitlet som sier «La oss lage et budsjett», ser du forutsigbart disse menneskene Steng boken og legg den rett tilbake på hyllen. Ironisk nok, "eksperter" som anbefaler at andre holder et budsjett sjelden holde seg selv. Hadde de testet dette verdiløse råd med til og med 10 personer, ville de se at 10/10 ville unngå å opprettholde et budsjett over 2 måneder, et latterlig forferdelig resultat. Deres naturlige oppmuntring, bør de noen gang bestemme seg for å teste deres forferdelige livslangt råd? "Disse menneskene burde prøve vanskeligere." Sukk.

***

DE SIER: "Nei, du kan ikke kjøpe de jeans. Nei, du har ikke råd til de skoene. Nei, du kan ikke ta den turen. Nei nei nei."

JEG SIER: Hvem vil bli fortalt hva du IKKE kan gjøre med pengene dine? For lenge har pengereksperter fortalt oss alle tingene vi ikke har lov til å gjøre, i stedet for å fortelle oss hva vi kan gjøre. Gjett hva? Jeg vil leve et rikt liv. Jeg vil kjøpe fine ting. Jeg vil reise til Vegas, eller San Francisco, eller LA, for å besøke vennene mine og gå ut. Jeg vil kjøpe en runde med drinker til vennene mine eller sende en fin gave til familien min. Så hvis du vil kjøpe $ 300 jeans, eller en $ 1000 helg i Vegas, flott! I stedet for å dømme deg og få deg til å føle deg skyldig, vil jeg vise hvordan du gjør det - hvordan du skal leve et rikt liv ved å bruke ekstraordinært på de tingene du elsker, så lenge du kutte koster nådeløst på ting du ikke gjør - bare som min venn som tilbringer $ 21.000 / år å gå ut.

***

DE SIER: "Stopp å bruke på X, Y og Z. Åh, du vil vite om å tjene mer? [Crickets]”

JEG SIER: Det er en grunn til at de fleste personalfinanseksperter skriver om å kutte tilbake og konstant frugality, men de skriver ikke om å tjene mer:

De vet ikke hvordan.

Nå, kutte ubøyelig på de tingene du ikke elsker, er en viktig del av å leve et rikt liv. Men å tjene mer er minst like viktig.

Det er derfor jeg har hevet timeprisen min fra $ 20 / time til $ 3000 / time om noen år. Det er derfor jeg har lært tusenvis av studenter hvordan du tjener tusenvis av dollar / måned på siden via et av mine flaggskip kurs, Earn1K.

Det er en grense for hvor mye du kan spare - men ikke hvor mye du kan tjene. Du kan ikke utfordre deg til å være rik.

***

DE SIER: "Du bør søke etter de riktige kontoene. Du bør ringe til banker og prøve å forhandle. Og vær sikker på å forhandle din lønn litt tid! "

JEG SIER: Du vet allerede hva du "burde" gjøre - men få av oss gjør det. I stedet gir jeg eksakte ord for ord-skript, telefonnumre og eksakte kontoer jeg bruker, slik at du ikke trenger å tenke. Du kan rett og slett åpne de riktige kontoene, forhandle lønnen din, automatisere pengene dine og fortsette med livet ditt.

Eksakte skript for:

 • Nettverksskript
 • Forhandle bankgebyrer skript
 • Optimalisering av mobilplanskriptene dine
 • Forhandle bil forsikring skript

***

DE SIER: "Gjør dette. Gjør det. Ikke det!!"

JEG SIER: Les praktisk talt noen penger eller karriere råd, og du vil se et vaskeri liste over taktikk. De morsomste eksemplene er (1) hvor bøker / kolonner prøver å lære deg om forskjellen mellom bedrifts- og kommunalobligasjoner. Hvem bryr seg?? Hvilken person våknet opp om morgenen og sa, "YEAH! Jeg trenger virkelig å lære forskjellen mellom stokker og faste inntektsstrategier! "Og (2) røde lister over ideer om såkalte" virksomheter "du kan starte på siden: Plumber, freelance skribent, freelance sykepleier, freelance barnepike, frilans kardiotorisk kirurg.

Ser du på å grille meg? Som om folk bare trenger en liste over ideer? Ja, det er det som holder meg tilbake! Ahh! For en god idé!! Nå som jeg ser dette 2-ords IDEA, vet jeg nøyaktig hvordan jeg skal gjøre det til sideinntekt, inkludert markedsføring, posisjonering, målretting, henvisningsstrategier, prissetting og generering av ledere og kvalifikasjoner!

Dette er alle taktikker som antar at folk trenger å være "utdannet" - en tro som er så dypt holdt, er det blitt et usynlig skript. "Åh, hvis vi bare utdanner disse fattige menneskene og viser dem et sammensatt interesse-diagram, vil de våkne opp fra deres utgifter og forstå den kritiske betydningen av økonomisk styring!"

Feil, feil, feil.

Som Clotaire Rapaille skrev i sin fantastiske bok, The Culture Code,

"For mange år siden inviterte Tufts University meg til forelesning under et symposium om fedme ...

Foreleser etter foreleser tilbudt løsninger for Amerikas fedmeproblem, som alle dreide seg om utdanning. Amerikanerne ville være tynnere hvis bare de visste om god ernæring og fordelene med trening, fortalte de oss. Slanking over hele landet var mulig gjennom en aggressiv offentlig bevissthetskampanje ...

Da det var min tur til å snakke, kunne jeg ikke hjelpe med å begynne med en observasjon.

"Jeg synes det er fascinerende at de andre talerne i dag har antydet at utdanning er svaret på vårt lands fedmeproblem," sa jeg. Jeg beveget meg langsomt rundt i rommet.

"Hvis utdanningen er svaret, hvorfor har det ikke hjulpet flere av dere?"

Det var hørbare gisp i auditoriet da jeg sa dette, ganske mange snickers, og fem ganger så mange sneers. Ikke overraskende, Tufts inviterte meg aldri til å foredrag igjen. '"

(Se flotte / morsomme kommentarer til denne historien.)

Vi har allerede "vet" vi trenger å trene mer, spise sunnere, kontrollere våre utgifter og opprettholde våre relasjoner bedre. Så hvorfor ikke vi?

Det nexus-forskjellen mellom hva vi klager og hva vi egentlig gjør - er hvor jeg har brukt 10+ år på å studere psykologisk og overbevisende.

Kort svar: Når det gjelder å forandre menneskelig atferd, er utdanning alene ikke nok.

7 STORE VINDER

Hvis du bare får disse Big Wins rett, trenger du nesten aldri å bekymre deg om minutiae som "Kan jeg ha råd til denne forretten?" Eller "Skal jeg bruke $ 2,50 på denne mokka?"

Den vakre delen om Big Wins er at du gjør jobben foran - og de betaler belønninger for resten av livet ditt. For eksempel kan en $ 5 000 lønnsforhandling i 20-årene være verdt over $ 1m over hele livet ditt. Hvor mange lattes er det verdt?

 1. Automatiser din økonomi
 2. Begynn å investere tidlig
 3. Forbedre kredittpoengene dine
 4. Land din drømjobb
 5. Forhandle en høyning
 6. Tjen penger på siden

Neste gang du hører det samme gamle slitne rådet om å holde et budsjett, eller kutte på $ 2 lattes, spør deg selv: Har det virkelig fungert for de millioner av mennesker som har prøvd det? Er de egentlig ikke "prøver hardt nok"? Eller er det kanskje et systematisk problem som oppfordrer folk til å kaste bort deres begrensede kognisjon på nær meningsløse oppgaver med liten belønning ... og bør vi i stedet fokusere på høye nivåer som vil gi massive utbetalinger?

Sett på en annen måte - hvordan kan vi fokusere på å bruke Big Wins, slik at vi kan få en kant i livet ... og fortsette å gjøre de tingene vi virkelig elsker?

Det er min filosofi ved IWT, en jeg har delt med millioner av lesere. Jeg dekker de eksakte handlingstrinnene i min New York Times bestselgende bok (automatiserende økonomi), Earn1K-kurset mitt (tjen penger på siden), min Finn din drømjobben - pluss alt dette nettstedet de siste 8 + årene. Jeg håper det hjelper deg også.

Kommentarer På Nettstedet: