Det er en gammel spøk:

To fisk svømmer i en dam når en eldre fisk begynner å svømme den andre veien mot dem. Når den eldre fisken passerer dem, nikker han og sier, "God morgen! Hvordan er vannet? "De to fiskene svømmer en stund før en av dem ser til den andre og spør," Hva i helvete er vann? "

Usynlige skript.

Usynlige skript er sannheter så allestedsnærværende og dypt innebygd i samfunnet at vi ikke engang innser at de styrer våre holdninger og atferd. Som om det er vann til en fisk, omgir de oss selv om vi ikke vet det.

Dette er et emne som ikke blir diskutert ofte. For det meste fordi usynlige skript er avslørende. Og de tingene de avslører, kan være noen tøffe piller for å svelge.

Men skjøn, dette er IWT. Vi skal snakke om dem.

Usynlige skript og hvordan du finner dem

Kan du tenke på en tro du har, som er forhåndskrevet av samfunnsverdiene dine?

For eksempel, i indisk kultur, vil foreldre ofre nesten alt for at deres barn skal lykkes. Jeg husker å se på en Bollywood-film med min mor (fordi jeg er en fin sønn) og ser på en scene der de fattige foreldrene gir sin eneste klimaanlegg til sønnen sin mens han studerer.

I filmen legger unge indiske menn til side sine "lidenskaper" for en stabil jobb, som de kan bruke til å støtte sine familier. De har liten interaksjon med kvinner før ekteskapet. Alt ikke-ingeniør / medisinsk er sett ned på.

Vi alle nikker på dette ordtaket: "Åh ja, de lidenskapsløse indiske automatene." Det er før vi ser på oss selv i speilet.

Tenk på noen av de største som du kanskje har hørt:

 • Du trenger å gå på høyskole å være suksessfull.
 • Etter høyskolen, du må gifte deg, Kjøp et hus, og oppdra en kjernefysisk familie med 2,5 barn og en hund.
 • Du må finne en 9 til 5 jobb og slip deg bort på et kontor til det er på tide å gå på pensjon.

Ser du hva jeg mener? De kalles "usynlige skript" av en grunn - og hvis du ikke er klar over at de er der eller ignorerer dem, blir de feller som forener deg til noe du ikke nødvendigvis selv vil gjøre bare fordi du trodde du måtte.

De er vanligvis så subtile at de vil passere gjennom ditt sinn helt uoppdaget - hele tiden påvirker hva du synes, sier og gjør. Det er det som gjør dem så farlige.

Og usynlige skript trenger heller ikke å være "negative" eller "falske" heller. Faktisk er det noen som du kanskje virkelig tror på selv etter å ha innsett at de er usynlige skript.

Det er greit så lenge du innser et usynlig skript du adopterer, har makten til å forme livet ditt enormt - spesielt når det gjelder penger. Over tid blir enkelte negative skript feller, og deres makt til å holde deg tilbake øker betydelig.

Etter mange års forskning og tusenvis av datapunkter fra å snakke med lesere som deg, har jeg oppdaget fire spesifikke usynlige skript som oftest holder oss tilbake fra et rikt liv. Jeg vil vise deg dem nå og gi deg strategier for å ødelegge dem en for én.

Invisible script # 1: "Jeg har ingen penger, så jeg kan ikke gå på college."

En stund tilbake, begynte jeg å se på showet "Friday Night Lights." Som noen som hater sport, vet ikke engang hvilken motorsesong det er, og forstår fortsatt ikke hvordan fotball blir scoret, jeg er imponert over meg selv for å se på dette showet.

Allikevel skildrer det en liten Texas by og dens kjærlighet til fotball. Sann til å forme, ignorerer jeg fotballdelene og fokuserer på å analysere meta-meldingene. Jeg vet, jeg er veldig morsom på fester.

"Friday Night Lights" forklart mange ting som har forvirret meg om amerikansk kultur. For eksempel, i en episode tilbringer pappa datterens høyskolepenger, og spør henne om å si: "Nå kan jeg ikke gå på college!"

Jeg var forvirret. Hu h? Du har ikke penger lagret, så du har ikke råd til høyskolen? Hva?

Dessverre er dette det de fleste amerikanere tror på: Hvis du ikke har penger, kan du ikke gå på college. Denne troen reflekteres i vår kultur (TV-programmer), vårt utdanningssystem (videregående opplæring), og til og med våre virksomheter (banker som fremmer 529-tallet med frykt taktikk).

Selvfølgelig er det ganske enkelt ikke sant. Hvis du ikke har penger, du kan Fortsett å gå på college hvis du vet hvor du skal se.

LØSNING: Søk om stipend, lån og tilskudd.

Familien min hadde ikke mye penger da jeg vokste opp, og jeg dro til en av de beste universitetene i landet via stipend (hvordan jeg vant $ 100.000 + av stipend). Men selv om jeg ikke hadde gjort det, var det fortsatt mange alternativer:

 • Studentlån (nei, de er ikke jevnt onde, til tross for hva alle sier)
 • Grants
 • Arbeidsstudium / deltidsjobb, etc.

Faktisk er kulturskriptet "No money = no college" enda mer absurd når du faktisk vet hvordan høyskoleopptak og økonomisk hjelp fungerer. Hvis du er dårlig - men du er dyktig nok til å få opptak - vil de fleste toppuniversiteter betale for hele utdanningen din. Det er derfor Du bør søke på de beste universitetene du kan, uavhengig av penger.

Likevel "Friday Night Lights" gjenspeiler våre kulturelle verdier, som er så dyptgående at vi ikke engang blinker. Ingen penger = ingen høyskole. Selvfølgelig!

Men det er bare en antagelse - som så mange av de usynlige skriptene som styrer våre liv.

Invisible script # 2: "Jeg må" finne ut ting "før jeg bestemmer meg for å tjene mer penger."

Vi tror mer informasjon alene vil forandre alt.

Det er menneskets natur. Tenk på menneskene i livet ditt (det kan være deg!) Som obsessivt undersøker et produkt før du kjøper det, eller les tusenvis av artikler om en hobby før du plukker opp ... men aldri få det fordi de er så overveldet av informasjon.

Dette kalles også "lammelse ved analyse." Og vi hører til og med dette usynlige skriptet fra professorer og såkalte eksperter. "Gi folk informasjon slik at de kan ta den riktige avgjørelsen."

Vi internaliserer ideen om at informasjon alene vil hjelpe oss med å gjøre en endring. Så vi begynner å si ting som "Jeg må gjøre litt forskning" eller "Jeg må finne ut noen ting før jeg begynner ..."

Sannheten er at hvis vi venter på informasjon alene tar vi aldri handling for å nå våre mål. Vi allerede vet hva vi trenger å gjøre. Tror du at en overvektig person ikke gjør det vet de trenger å spise mindre og trene mer? Tror du at noen i gjeld ikke gjør det vet de trenger å stoppe overspenning?

Når du bruker mer informasjon ikke, skifter vi vår oppmerksomhet til ny lærings taktikk. Men det er en ting vi glemmer: Ved å fokusere på taktikk, gjør vi fortsatt de samme tingene vi har gjort hele tiden.

Hva mangler vi?

LØSNING: Gå ut av "forskningsmodus" og ta tiltak.

Troen på at vi trenger mer informasjon hindrer oss i å ta handling og læring fra virkelige og smertefulle feil.

Når vi blir eldre, slutter vi å utsette oss selv for områder som dette, hvor vi kan mislykkes. I stedet leser vi blogg etter blogg om emnet til Gi oss følelsen av at vi gjør noe.

Så hvordan går du endelig ut av sidelinjen og tar handling?

Jeg liker å bruke en teknikk Jeff Bezos, administrerende direktør i Amazon, bruker: Regret-Minimization Framework.

Når du kommer på en oppgave eller et mål du vil oppnå, spør deg selv: "Skal jeg angre på å ikke prøve dette når jeg er 80 år gammel?"

Top Performers vet at suksess handler ikke bare om taktikk eller mer informasjon. De lene seg ikke på de samme "mentale krykkene" de fleste bruker. Og det skal du heller ikke.

Invisible script # 3: "Jeg har ikke en forretningsidé."

En av de beste måtene å øke din inntjeningsmakt er å starte en sidestrøm. I mitt kurs, Earn1K, Jeg har lært tusenvis av studenter hvordan man vellykket kan opprette en sideinntektsstrøm som gir minst $ 1000 per måned (og ofte mye mer).

Likevel, et av de vanligste usynlige skriptene folk faller inn i er "Jeg har ikke en forretningsidé."

Vanligvis kommer denne psykologiske barrieren i en av flere varianter:

 • "Jeg aner ikke hvilke ferdigheter jeg har som folk ville betale for."
 • "Jeg har mange gode ideer, men jeg er ikke sikker på hvordan du selv begynner å gjøre dem til penger."
 • "Hver ide som jeg tenker på, har allerede blitt gjort et annet sted. Jeg trenger noe "original". "
 • "Jeg starter ideen etter ide, men jeg følger aldri gjennom. Hva skal jeg gjøre for å holde fast i en ide? "

Hvis du noen gang har prøvd å starte en sidevirksomhet, kjørte du inn i en av disse fellene, er du ikke alene. Men hvordan overvinne du dem?

LØSNING: Still deg selv de tre spørsmålene.

Det er tre spørsmål du kan spørre deg selv som vil gi deg gode ideer til sidehustringene når du svarer dem.

De er:

 1. Hvilken kunnskap har jeg kjøpt? Major på spansk? Flott på trebearbeiding? Er du en dyktig gitarist? Folk vil betale deg penger for deg å lære dem også disse ferdighetene.
 2. Hva gjør jeg på en lørdag morgen? Flott spørsmål for å se hva du er lidenskapelig om. Vi har alle ting vi elsker å gjøre på lørdag morgen før alle andre er våken. Er du på trenings treningen? Les dating rådgivning blogger? Jobber du med bilen din Dette er alle levedyktige sidevaner!
 3. Hvilke utfordringer har jeg overvinne? Du kan faktisk slå dine mest sårbare og smertefulle øyeblikk inn i en stor freelancing-konsert. Kjempet du for å gå ned i vekt i mange år før du fant ut hvordan du skulle komme i form? Er du en introvert som har lært å overvinne glede for å være mer sosialt? Finn et svar på dette spørsmålet, og du vil finne en lønnsom ide.

Prøv å svare på disse spørsmålene og kom opp med 15-20 svar. Når du har gjort det, har du 15-20 sidebaserte ideer du kan starte i dag.

Hvis du fremdeles sliter, er de beste ressursene mine på siden hustles nedenfor:

 • Hvordan finne de beste sidestyrtideidéene
 • Hvordan tjene ekstra penger på siden
 • Hvordan tjene penger på nettet

Invisible script # 4: "Jeg får aldri en heve / finne en jobb i denne økonomien!"

Helt siden boligkrisen i 2008, ser det ut til at media alltid forteller oss at vi burde føle seg heldige å ha noen jobb i det hele tatt. Og hvis du ikke har en, vel er du S.O.L.

De fleste av oss aksepterer dette. Vi tror at selskapene ikke har penger til å gi oss en jobb eller en økning.Vi tror at selv å be om noe sånn vil du ha latter av en lederkontor.

Og mange faller til dette for to grunner:

 • Det er lettere. Hvis vi aksepterer at det er en styrke ut av vår kontroll (dvs. økonomien) dikterer om vi får en heve eller en jobb, føler vi mye mindre press for å sette inn anstrengelse å tjene mer penger. Vi cocoon oss selvi det, håper vi på en eller annen måte vil dukke opp på den andre siden som en slags pengeskapende sommerfugl - når det ikke er tilfelle.
 • Det appellerer til laveste fellesnevneren. Massemediene gir frykt for den laveste fellesnevneren. Jeg gir ikke en pokker om dem. Jeg skriver ikke dette for folk som er greit med deres 3% levetidskostnad og shuffle tilbake til sine hytter, takknemlig at de har en jobb i det hele tatt.

Sannheten er at det er mange selskaper som ikke vil at du skal vite.

LØSNING: Sett deg i selskapets sko.

Jeg har vært på begge sider av forhandlingsbordet mange ganger. Jeg har forhandlet min kompensasjon som en ansatt og konsulent, og jeg har fått staben min å forhandle mot meg.

La meg dele det største innsiktet fra å ha disse to svært forskjellige perspektiver: $ 5000 betyr mindre for et selskap enn det betyr for deg.

La oss anta at din nåværende lønn er $ 60 000. Det betyr at firmaet ditt betaler rundt $ 100.000 "fullt lastet", når de inkluderer skatter, helseforsikring, fordeler, møbler og alt annet. Og det er bare for yngre mennesker!

Hvis bedriften sysselsetter 10 + personer, vil de sannsynligvis gjøre minst syv tall i omsetning - ofte mange, mange ganger det. $ 5000 er ingenting for et stort, middels eller til og med lite selskap! De vil ikke miste deg over noen få tusen dollar. Det er lommeskifte til dem.

Bedrifter bruker et gjennomsnitt på ca $ 6000 rekruttering av nye studenter. Når du blir mer og mer eldre, øker dette nummeret. Faktor i trening og ombordstigning, og din bedrift har allerede brukt godt over $ 10 000 bare ved å ansette deg.

Å holde virksomheten i gang er langt viktigere enn å telle pennies til dem - og for de fleste bedrifter, er det akkurat hva $ 5K eller $ 10K tilsvarer.

Nysgjerrig om de eksakte ordene som skal brukes når du ber om en heve? Se denne videoen der jeg avslører det eksakte ord for ord-skriptet.

Usynlige skript hindrer oss i å tjene mer

Ser du de usynlige skriptene som styrer våre liv?

Her er noen andre:

 • "Jeg burde følge mine lidenskaper"
 • "Jeg burde koble opp med mange mennesker før jeg legger meg ned"
 • "Jeg jobber hardt, så jeg fortjener denne fine leiligheten"
 • "Mine barn skal ta vare på seg selv etter at de har uteksaminert fra college"

Hver av disse skriptene er så dypt innebygd i vår kultur at vi ikke skjønner at de er der. De hindrer oss i å gjøre de tingene vi elsker og lever vårt rike liv.

Jeg kommer ikke til å la det skje med deg. For å hjelpe, har teamet mitt og jeg jobbet med noe for deg:

Den ultimate guiden til å tjene penger

I den har jeg tatt med mine beste strategier for å:

 • Opprett flere inntektsstrømmer slik at du alltid har en konsistent inntektskilde.
 • Start din egen virksomhet og unnslippe 9-til-5 for godt.
 • Øk inntektene dine med tusenvis av dollar om året gjennom sidehustler som freelancing.

Last ned en gratis kopi av Ultimate Guide i dag ved å skrive inn navn og e-post nedenfor - og begynn å tjene mer i dag.

Kommentarer På Nettstedet: