Dette innlegget er en påminnelse til meg selv og til dere alle som vi kan og vil miste penger hvis vi investerer i risikotillskudd i lang nok tid. Den eneste måten å aldri tape penger igjen er hvis vi aldri foretar noen investeringer.

Jeg har personlig nådd et nivå av å investere ubehag som føles litt skummelt. Etter utplassering av et par dollar i 2017 investerte jeg en stor del av endringen i aksjemarkedet i løpet av den første uken i 2018. Tross alt skrev jeg i mitt 2018-utsikter at 2018 ville være det siste året med gode tider. Ikke følge gjennom med min tro ville være sløsing med tid.

Problemet akkurat nå er at det føles som om jeg lider av å investere FOMO, og så er mange av dere. Når du opplever FOMO, har du en tendens til å gjøre noen utrolig irrasjonelle ting. Jeg hater måten penger kan gjøre oss grådige. Forhåpentligvis vil dette innlegget hjelpe de av dere som føler det samme ta en pause og tenk på å risikere mer.

Hvordan å miste alle pengene dine enkelt

Nå som jeg er tilbake i pensjonsmodus, har jeg gjort mer forbrukende og mindre produserende. Og en av de tingene jeg har observert med stor fascinasjon er alle de få rike raskene som har dukket opp takket være oppgangen til kryptokurver.

Det er denne fyren som skryt av å lage minimumslønn for et år siden og er nå en cryptocurrency millionær. Han viser sin elektroniske lommebok på sosiale medier for alle å se for å skape FOMO i sine tilhenger. Han lykkes.

Han begynte aggressivt å fremme Bitconnect i 2H2017, en bitcoinbasert utlånsplattform hvor de tar penger eller Bitcoin, og gir deg en garantert rente på mellom 0,25% - 1% en DAY med Bitconnect-valuta. De sa at de har en "proprietær bitcoin trading bot" som gir slike avkastninger.

Med andre ord, hvis du investerte $ 1000, etter 3 år med 1% daglig sammensatt interesse, ville du ha noe som $ 53,000,000! Kom igjen! Sjekk ut dette diagrammet fra Bitconnect og fremheve deres lovede avkastning og kapital tilbake tidtabellen.

Bitconnects falske løfter

Da Bitconnect-plattformen oppdaget at de løp ut av penger for å betale sine nye brukere, bestemte de seg for å stenge utvekslingen, og forlot alle de som ga dem penger eller Bitcoin strandet. Deres Bitconnect-valuta fortsatte å pummet 90% over natten og skjebnen gjenstår å bli sett. Hvor har alle pengene og Bitcoin de samlet seg gå? Hvem vet!

Bitconnect-investorer mistet 90% av pengene sine på en dag

Når jeg så prisen stup og lærte om promotørene og hvordan Bitconnect jobbet, tenkte jeg til meg selv, det var ingen måte noen kunne ha vært så lykkelige og faller for denne svindelen. Her er en kommentar etter stupet som parodiserer en Eminem-sang.

OK, folk må være sjokkert. Ingen kunne ha gitt Bitconnect penger riktig? Da så jeg mer alvorlige kommentarer fra folk som hevder å ha mistet mye penger i Bitconnect. Her er en fra en fyr som tilsynelatende investerte $ 500.000 i Bitconnect og ønsker å ta ut et $ 5.000.000 lån for å investere mer i kryptokurrency!

Fortsatt uoverbevist om alvorlighetsgraden av disse kommentarene, fortsatte jeg med å lese tilbakemeldingen og snublet over denne Youtube-videoen av en fyr som mistet $ 30.000 i lån i Bitconnect. Etter å ha sett denne videoen, er jeg nå overbevist om at det faktisk var folk som falt for Bitconnects ville løfter. Det ser ikke ut som han handler.

Å se hele blodbadet, kunne ikke hjelpe meg, men føler at det er min plikt som personlig finansblogger å sørge for at flere mennesker ikke mister mye penger på å investere i svindel. Jeg har blitt scammed før og så har noen av mine kjære og jeg hater det! Her er en liste over mulige crypto ponzi-ordninger for å passe på for å skape på Reddit.

La meg dele noen øvelser jeg går gjennom før jeg foretar noen investering. Forhåpentligvis vil disse øvelsene bidra til å holde deg jordet når du prøver å bygge din formue.

Fremgangsmåte for å ta før du foretar investeringsbeslutninger

1) Beregn hvor mange timer, dager, uker eller måneder du må jobbe for å gjøre opp for tap. La oss si at du foretar en investering på $ 10 000 i alt som har risiko. Du tjener $ 20 / time. Hvis du mister alle pengene dine, må du jobbe minst 500 timer for å få alle pengene tilbake. Siden du må betale skatt, må du jobbe mer som 650 timer. Gitt at du bare gjør $ 20 per time, er jobben sannsynligvis ikke noe du elsker å gjøre. Å vite "smerte av gjenopprettingstid"Vil bidra til å holde FOMO i kontroll og hjelpe deg med å gjøre mer risikobeslutende investeringsbeslutninger.

2) Se etter søkeord som "kan ikke miste," "garantere" og "bli rik raskt" i markedsføringsmaterialet. Hvis du finner noen av disse søkeordene, kjører du den andre veien. Det er ingen garanti for noen investering unntatt en FDIC forsikret sparekonto opp til $ 250.000 per person eller å holde en amerikansk statsobligasjon til forfall. Selv da kunne den amerikanske økonomien sprenge seg.

3) Spør deg selv om du virkelig forstår forretningsmodellen. Hvis du ikke enkelt kan forklare forretningsmodellen med et rett ansikt til en kjære, forstår du ikke hva du investerer i. Hvis du ikke forstår hva du investerer i, bør du ikke investere i produktet. For eksempel, jeg hadde en fyr spør meg hvorfor han ikke hadde mottatt noen avkastning tre måneder etter å ha gjort en $ 25.000egenkapital Investering i en treårig eiendomsmeglingskasse. Han hadde forvirret en egenkapitalinvestering med en gjeldsinvestering og hadde åpenbart ikke forstått litteraturen om avtalen som diskuterte strategien om å selge eiendommen om tre år for et målresultat.

4) Beregn din nettoverdelsammensetning for å forstå risiko. Du må forstå din nettoverdisammensetning for å forstå hvor mye risikoeksponering du har eller er komfortabel i stand til å ta. Å miste $ 30 000 i Bitconnect er overlevende hvis du er verdt minst $ 300 000 og har en jevn jobb som gjør minst $ 60 000. Men det høres ikke ut som at fyren i videoen har mye mer enn $ 30.000 i navnet hans siden han sa at han "mistet livet sitt besparelser." Det er grunnen til at profesjonelle pengeforvaltere diversifiserer klientbeholdningen.

Relatert: Anbefalt nettotildeling etter alder

5) Begrens alle alternative investeringer til ikke mer enn 10% av nettoverdien din. Jeg definerer alternative investeringer som enhver annen investering enn børsnoterte aksjer, obligasjoner, CDer og fysisk eiendom. Investering i aksjer, obligasjoner og fysisk eiendom er god nok til å bygge nok rikdom for økonomisk uavhengighet. Det er ikke nødvendig å investere i noe annet. Alternative investeringer har muligheten til å generere høyere avkastning eller diversifisert avkastning enn ikke-alternative investeringer, men de er ofte illikvide, vanskeligere å forstå, bære høyere avgifter og kan ha mye høyere risiko. Du er ikke ~ $ 27B Yale-begavelse med ~ 55% av fondet i alternative investeringer fordi du ikke har samme tilgang, kraft og team av investorer som sporer fondet på heltid. BTW, de returnerte 11,3% mellom juni 2016 - juni 2017 med risikokapital (17% allokering) som leder veien + 106%.

6) For godhets skyld, ikke ta et lån for å investere i alternative investeringer.Folket som kommer inn i reelle problemer under en korreksjon er de som ikke bare investerer for mye av sin nettoverdi i investeringen, men også tar ut et lån. Ja, margin investerer i aksjemarkedet er på heltidskurs, noe som er skummelt fordi aksjemarkedet også er til enhver tid høyder. Ja, ta ut et boliglån du ikke har råd til når eiendomsprisene er på heltid, er også en forferdelig ide som vi så i 2008-2010 finanskrisen. Hvis du mister 100% av 10% av din nettoverdi, blir du pisset av, men overlever. Hvis du mister 100% av 100% av din nettoverdi, blir du ødelagt og perpetuelt deprimert, men vil trolig overleve hvis du har en jobb. Men hvis du mister 100% av din nettoverdi på grunn av gjeld, vil du bli ødelagt og sannsynligvis bli dårlig for alltid.

Relatert: Bare A Petulant Fool Låner Fra deres 401k

7) Vennligst forstå bakgrunnen og historien til personen som prøver å selge deg noe. Hvis personen er en brutt fella som var pakkebokser for minimumslønn for et år siden, og nå forteller deg hvordan du blir rik, vær forsiktig. Hvis personen er en videregående student som lærer deg om grunnlaget for å investere, vær forsiktig. Hvis personen bare fremhever sine gevinster og aldri hans tap, vær forsiktig. Personen bør ha en flerårig track record før du hører på deres råd. Og likevel, vær forsiktig. Det er grunnen til at institusjonene venter til et fond har minst en treårig investeringspost før du investerer penger. Det er grunnen til at fond som har en 10-årig eller lengre track record, har en tendens til å ha mest mulig kapital under ledelse.

«Hei, hei, heyyyyy!» Long live Carlos Matta og hans Bitconnect-reklamevideo! Det er ikke lenger tilgjengelig, men var en slik klassiker.

8) Få tilbakemelding fra minst tre personer før du foretar en investering.Det er lett for oss å bli begeistret for en investering som kan gjøre oss rik. Vi begynner å fantasere om hva vi ville kjøpe med vår fortjeneste, hvor vi skulle reise, eller hvordan vi ville avslutte jobbene våre. Ja, penger gjør at vi blir galne. Derfor må du dele investeringsprosessen med minst tre personer: en forelder, en søsken eller beste venn, og den smarteste personen du kjenner. Lytt til all sin kritikk. Jeg får noen å fortelle meg at jeg er en idiot hver uke for investeringsbeslutninger, og jeg setter pris på det fordi det ikke er noen garanti! Det er når alle er enige om hva jeg gjør når jeg begynner å bli bekymret. Hvis du virkelig har lyttet og fortsatt tror på investeringsprosessen din, så fortsett og ta en risiko med ikke mer enn 10% av din nettoverdi.

Investere Ansvarlig Vennligst

En av grunnene til at jeg er så mye lykkeligere enn å være en personlig økonomi blogger enn å jobbe i investment banking er fordi jeg ikke ringer eller sender noen til å kjøpe noe. Hvis folk vil lese min skriving ved å bokmerke dette nettstedet, abonnere på min e-postmating eller privat nyhetsbrev, eller høre på min iTunes-kanal, er det folk velkommen til å gjøre det gratis. Du kommer ikke til å få ansiktet ditt dratt av ved å lære om en manns perspektiv på penger.

Vennligst invester ansvarlig folk. Gi aldri pengene dine til noen du ikke kjenner eller investerer i noe du ikke forstår grundig. Vær forsiktig med folk som sier at du bare ikke kan miste. Vennligst prøv og tam ditt ønske om å bli rik raskt. Hvis du kan unngå å gå på økonomiske landminer, vil du kunne nå økonomisk uavhengighet lettere.

Når det gjelder meg, er jeg tilbake til å bygge opp en stor pengeskuff. Jeg vil fortsatt investere i risikobevis når jeg ser noen muligheter. Det er bare at beløpet jeg skal investere vil være mye lavere enn vanlig. Bitconnect-implosjonen har virkelig gjort meg oppmerksom på risiko.Jeg har allerede gått bortom min komfortsone og planlegger å komme tilbake til mitt trygge sted.

Hvis du tenker på det, er alle investeringer med unntak av vanskelige eiendeler som fast eiendom eller 1952 Mickey Mantle rookie-kortet, bare digitale tall på skjermen. Skjermen din kan vise en formue en dag og et stort fett NULL det neste. Det er grunnen til at jeg er så mye mer komfortabel å investere i fysisk eiendomsmegling enn noen annen investering.

Til slutt forlater jeg deg med denne endelige investerende tanke. Du kan aldri tape hvis du låses i en gevinst. Ja, du kan selge noe for tidlig og sparke deg selv for ikke å holde på for flere gevinster. Men å selge tidlig er mye bedre enn å selge for sent. Gulvet faller ut fra deg når alle begynner å bli panikk. Jeg opplevde dette førstehånds når jeg prøvde å selge huset mitt i 2012.

Anbefaling å bygge rikdom

Administrer pengene dine på ett sted: Når du har foretatt en investering, er pengene dine i fare. Derfor er det viktig at du holder deg på rikdommen din. Registrer deg for Personal Capital, webens # 1 gratis rikdom styringsverktøy for å få et bedre håndtak på din økonomi. I tillegg til bedre pengeovervåkning kan du kjøre dine investeringer gjennom deres prisbelønte Investment Checkup-verktøy for å se nøyaktig hvor mye du betaler i avgifter. Jeg betalte $ 1700 i året i avgifter jeg hadde ingen anelse om at jeg betalte.

Etter at du har koblet alle kontoene dine, bruker du kalkulatoren for pensjonsplanlegging som trekker dine virkelige data for å gi deg så rent en beregning av din økonomiske fremtid som mulig ved hjelp av Monte Carlo-simuleringsalgoritmer. Kjør absolutt tallene dine for å se hvordan du gjør det. Jeg har brukt Personal Capital siden 2012 og har sett min nettoverdi skyrocket i løpet av denne tiden takket være bedre pengehåndtering.

Kommentarer På Nettstedet: