Da vi forlot sist, var min kone bilulykkehistorie, hvor hun endte en annen bil, hun hadde en rekke spørsmål. Den største av dem var, "Vil forsikring dekke reparasjoner siden jeg var på feil?"

Stort, skummelt spørsmål. Og det er en som du burde vite svaret på før du kommer i en ulykke, ikke etter (beklager, hun).

I hennes tilfelle heldigvis var svaret "ja". I ditt tilfelle? Det er litt mer komplisert.

Dette innlegget skulle opprinnelig svare på det spørsmålet. Jeg trodde svaret ville være universelt (eller i det minste standard i USA), men jo mer jeg gravde inn, fant jeg ut at hver stat håndterer bilforsikringsregler og forskrifter litt annerledes. Det er noen generelle standarder, men en rekke små uoverensstemmelser. Så jeg vil dekke det grunnleggende, men du vil definitivt sjekke med statens DMV for å være sikker på detaljer.

Først må du vite at det finnes flere typer dekning som du kan legge til i din forsikringspolicy - og du bør vite hva hver type forsikring betyr. Noen er påkrevd (varierer på state-by-state nivå). Andre er det ikke.

Eiendomsskader ansvar:

Eiendomsskader ansvar er noen ganger referert til som beskyttelse av eiendom beskyttelse forsikring. Dette kreves som en del av statens minimumsdekning. Det vil betale for skade som du forårsaker til eiendom eid av noen andre, inkludert et parkert kjøretøy, boliger, gjerder, postkasser, landskapsarbeid, etc.

I Michigan er eiendomsbeskyttelse forsikringsdekning ingen feil (det betyr at det lønner seg selv om du har feil for skade). I din stat kan det variere.

Eiendomsbeskyttelse dekker ikke deg ved en bilulykke, uavhengig av feil. Hvis du ønsker å utvide din ansvarsforsikring videre, kan du gjøre det med en paraplyforsikring.

Kroppsskade ansvar:

Kroppsskadeansvar beskytter deg mot å bli saksøkt av andre, unntatt under spesielle forhold, uansett feil. Det betaler for medisinske utgifter, tapt lønn, og smerte og lidelse for de du har skadet med kjøretøyet ditt.

Kroppsskadeansvar er påkrevd i de fleste stater.

Personskadebeskyttelse:

Denne bilforsikringen betaler de rimelige og nødvendige medisinske utgiftene (inkludert rehabilitering) for dekket personer til behandling på grunn av en bilulykke.

Tapt lønn blir ofte dekket også, hvis den skadde ikke kan jobbe.

Omfattende forsikring:

Omfattende forsikring dekker skade på et forsikret kjøretøy i alle tilfeller som ikke involverer en ulykke med et kjøretøy, objekt eller en overgang. Dette kan inkludere en hærverk, tyveri, et slagdyr eller naturlige hendelser som hagl, et fallet tre, brann eller flom.

En fradragsberettiget er vanligvis påkrevd på omfattende forsikring, og det er ofte valgfritt.

Kollisjonsforsikring:

Kollisjonsforsikring er den største når det gjelder bilulykker, og den dekker ulykker, kjøretøy og ulykker som involverer et objekt (dvs. treffer et tre).

Hvis du vil at forsikringen din skal dekke reparasjoner i en av disse scenariene, må du ha kollisjonsforsikring. Kollisjonsforsikring betaler for kjøretøyet til den forsikrede. Hvis personen du kolliderte med har kollisjonsforsikring, ville det ikke dekke reparasjonene dine, selv om de var feil. Og vice versa.

Så vidt jeg kunne finne, er kollisjonsforsikring valgfri i alle land, og i de fleste tilfeller krever det at fradragsberettiget betales i tilfelle det brukes.

Det er vanligvis den dyreste av alle typer bilforsikring.

Her er det det blir litt komplisert.

I Michigan er det flere typer kollisjonsforsikring, og hva forsikringen din betaler / ikke betaler konsekvenser som betaler, og hvis det er fradragsberettiget:

  • begrenset kollisjon: Hvis du har en feil på 50% eller mer, betaler din forsikring ingenting. Hvis mindre enn 50% ved feil, betaler forsikringen minus fradragsberettiget.
  • standard kollisjon: Din forsikring betaler, minus egenandel, uavhengig av feil.
  • bred kollisjon: Hvis du har en feil på 50% eller mer, betaler du forsikringen minus fradragsberettiget. Hvis mindre enn 50% på feil, betaler forsikringen alt, inkludert fradragsberettiget.

For å svare på min kones opprinnelige "vil forsikringsdekning reparere siden jeg var på feil?" Spørsmålet - svaret var "Ja, fordi du hadde bred kollisjonssikring". Vi måtte betale en $ 500 kollisjons fradragsberettiget, siden hun var i feil. Vårt bilforsikringsselskap, Liberty Mutual, plukket opp de andre $ 3.850 (som visste en plast støtfanger og forlykt koster så mye?). De økte ikke prisene, fordi de tilbyr ulykkesforgivelse ved første ulykke.

Derimot, Dette er ikke standarden for hver stat, så gjør din forskning på forhånd. Som nevnt tidligere, bør du vite svaret på dette spørsmålet før en ulykke skjer, ikke etter.

Det er også fordelaktig å vite hva du skal gjøre når du er i en ulykke, før du forlater scenen for å få det beste resultatet med forsikringsselskaper.

Dessverre, uansett om du er i feil eller ikke i en ulykke, vil eventuelle fordringsforsikringer bli lagt til din CLUE-rapport.

Bilforsikring Type Diskusjon:

  • Hvilke typer bilforsikring har du i din policy?
  • Hva er ditt statsbehov for forsikringsdekning?

Kommentarer På Nettstedet: