Matthew fra Overland Park, KS, spør: "Jeg har en bil som jeg har betalt for i over et år, og jeg vil få noe annet. Er det en god ide å handle det når du kjøper et nytt kjøp? "

Matteus: Du er hva som er galt med Amerika!

Noen poeng å vurdere:

  • Jeg er ikke en av de økonomiske "ekspertene" som sier at du ikke kan kjøpe nye biler ... hvis det er det du virkelig liker og planlegger tilsvarende. Faktisk kjøpte jeg en ny bil, sjokkerende online frugalistas overalt.
  • Men om bilen din er ny eller brukt, er en av de største besparelsene du kan låse inn, å kjøpe en flott bil, så hold den så lenge som mulig. Matematikken er overbevisende når du har foretatt betalinger. Likevel handler amerikanere i sine biler helt for ofte for sin økonomiske situasjon, sletter eventuelle amortiseringer og knytter dem til en ny bilbetaling.
  • Det er IKKE en god ide å handle det med å kjøpe en dyrere bil hvis du har kredittkortgjeld eller ikke har bygget en bevisst utgiftsplan. Dette høres innlysende ut, men du ville bli sjokkert over hvor mange personer i CC-gjelden bestemmer det ville være en god ide å handle med bilen sin.
  • Før du handler din bil inn (eller kjøp en ny), bør du vurdere:
    • Har du maksimert 401 (k), IRA, automatisert økonomi, etc.?
    • Vurder TCO "Total eierkostnad": Hva med phantom kostnader som registrering, gass, forsikring, billetter, etc?

Det sjokkerende tallet som nesten alle savner: Phantom Costs

Phantom Costs representerer en stor, usynlig del av dyre kjøp som en bil. For eksempel, da jeg pleide å ha en månedlig bilbetaling på $ 350, var min totale utgifter (gass, forsikring, registrering, garasje osv.) $1,000.

Fra $ 350 ... til $ 1000 / måned. Tenk deg hvordan det påvirker din bevisste utgiftsplan.

Nesten ingen beregner TCO, så å kjøpe en bil eller et hus ender opp med å bli dramatisk dyrere enn klistremerkeprisen.

Likevel er det måter å spare på en ny bilkjøp.

Kommentarer På Nettstedet: