Kan du kjøpe ditt drømmehus uten 20 prosent nedbetaling? Lær hvordan PMI kan bidra til å få det til å skje.

Skraping sammen at all viktig 20 prosent nedbetaling for å kjøpe et nytt hus kan virke som en uoverstigelig utfordring. Men for de som ikke har fullt 20 prosent spart opp, men fortsatt klar til å begynne å søke etter sitt første hjem, er det en løsning: privat kredittforsikring, eller PMI. Men hva er PMI?

Hva er PMI?

Privat boliglån forsikring, også kjent som PMI, er en forsikring på balansen av boliglånet ditt, og boligkjøpere som legger ned mindre enn 20 prosent på et boligkjøp, er vanligvis pålagt å bære det. PMI forsikrer långiveren om at boliglånet fortsatt vil bli betalt selv om homebuyer har misligholdt sitt boliglån, og det gjør det mulig for homebuyers å få et hjem raskere uten å spare opp en betydelig nedbetaling.

Her er hva du trenger å vite om PMI

 1. 1. Kostnaden for PMI.

  PMI kan koste alt fra 0,2 prosent til 1,5 prosent av lånebeløpet på årsbasis, avhengig av hvor mye penger du legger ned og kredittpoengsummen din. Det kan legge opp, men PMI er bare kostnaden for å omgå den tradisjonelle 20 prosent nedbetalingen. For mange homebuyers er det verdt det.

  Her er matematikken: På et $ 200 000 lån uten nedbetaling kan du finne deg selv å betale alt fra $ 33 til $ 250 per måned for PMI. Noen homebuyers kan se det som en unødvendig ekstra kostnad. For andre er det en liten pris å betale for å komme inn i et hus.

 2. 2. Hvordan betale PMI.

  Ditt PMI forsvinner automatisk når du har betalt 22 prosent av hjemmet ditt - men du kan velge bort etter å ha betalt bare 20 prosent. Du vil unngå å betale PMI så mye du kan, så det er viktig å overvåke for å sikre at du ikke betaler mer enn du trenger.

  Når du har nedbetalt boliglånet til 78 prosent av det opprinnelige beløpet, er utlåner juridisk pålagt å avbryte din PMI-policy. På det tidspunktet har du krysset terskelen til en tradisjonell forskuddsbetaling, og er ikke lenger ansett som en høyrisikoutlåner.

  Men her er de enda bedre nyhetene: Hvis du betaler oppmerksomhet på boliglånsbetalinger og hvor mye egenkapital du har samlet, kan du si farvel til PMI enda før. Så snart du har krysset den magiske 20 prosent egenkapitallinjen, har du en juridisk rett til å be om kansellering av PMI-politikken din, så lenge du har en god boliglånspost. Bunnlinjen? Hold oversikt over hvor mye du har betalt ned. Hvis du bare venter på den automatiske avbestillingen å sparke inn, sparer du penger.

 3. 3. Nylige endringer i PMI.

  Nylige regjeringer har gjort PMI billigere for de med gode kredittpoeng og dyrere for de med dårlig kreditt.

  Hvorfor? Vel, PMI har eksistert siden 1957. Volumet av PMI solgte historiske høyder i begynnelsen og midten av 2000-tallet og falt i løpet av boligkrisen i 2008. Det er sakte gjenopprettet siden 2012, selv om det fortsatt ikke er kommet tilbake til før krisen nivåer.

  Som et resultat av krisen har statsstøttede enheter som Freddie Mac og Fannie Mae innført nye regler for å beskytte seg selv og sine investorer mot utlånsstandarder. Disse reglene gjør ting litt lettere for låntakere som har god kreditt og høyere nedbetalinger. I de senere årene har PMI-prisene gått betydelig ned for låntakere som har en kredittpoeng på over 739 og en nedbetaling over 10 prosent.

  Det er en flip side til den trenden for de som ikke er så økonomisk stabile. Låntakere med kredittpoeng under 700 og nedbetalinger på mindre enn 10 prosent har sett noen kraftige økninger i PMI-kostnader de siste årene. Når det er sagt, er PMI fortsatt et alternativ for långivere som har lavere kredittpoeng eller færre besparelser for en forskuddsbetaling; det kommer bare til å koste så mye som 50 prosent mer.

Skal du kjøpe boliglån? Se hvordan du kan bli forhåndsgodkjent med Trulia.

Kommentarer På Nettstedet: