En enkel leietaker forsikring kan spare deg for mye penger og hodepine når ting går galt.

Det første folk tenker på når de leier et nytt sted, er å få leietakereforsikring for å beskytte sine eiendeler, ikke sant? Nei egentlig ikke. Nesten alle huseiere har huseiere forsikring-95 prosent av dem, ifølge Insurance Information Institute. Boliglån långivere krever det, tross alt. Men bare ca 40 prosent av leietakere kjøpe leietakere forsikring. Hvis du er leietaker, kan du kanskje lure på: Hva er leietakereforsikring? Og hvor mye koster det? De fleste politikk koster rundt $ 15 i måneden. Men scenariene som leietakere forsikring dekker er bredere enn du kanskje tror. Her er noen ting å vite når du bestemmer deg for å kjøpe en policy.

Hva er leietakereforsikring?

Leietakereforsikring er en type forsikring som dekker din personlige eiendom. Hvis noen bryter inn i utleie og stjeler dine eiendeler, er utleier typisk ikke ansvarlig ... med mindre du kan bevise at utleier var uaktsom ved å si ikke å låse for dører eller vinduer. Ellers må du betale for å erstatte det som ble tatt eller skadet. Men leietakere forsikring vil dekke kostnadene ved å erstatte elementene. Det dekker også ofte skade på dine eiendeler fra brann, hærverk og andre katastrofer.

Leietakereforsikring dekker dine ting selv når det ikke er hjemme.

Eventuelle verdisaker du holder i bilen din eller som du tar med deg, for eksempel på ferie, er dekket av de fleste leietakere forsikringer. Leietakere forsikring vil refundere deg samme beløp om sykkelen din blir stjålet fra innsiden av leiligheten din eller mens du parkeres utenfor din favoritt kaffebar, men om din forsikring betaler hva din eiendom er verdi (faktisk kontantverdi) eller kostnaden til Erstatt det (erstatningskostnadst dekning) avhenger av detaljene i retningslinjene dine.

Det dekker skade på andres ting også.

Din leietakere forsikring stikker med deg når du (eller barna dine) går ut i verden, for eksempel til en venns hus eller shopping. "Hvis barna bestemmer seg for å leke seg rundt i Kina-avdelingen i en butikk, har du råd til å betale for skader på varene?" Spør Eric Narcisco, administrerende direktør for effektiv dekning. "Det er eiendomsskadeansvar, og leietakereforsikring betaler for det."

Du kan bli på et hotell i nødstilfeller.

Hvis leien din er ubrukt for en stund på grunn av skader fra en brann eller en storm, vil kostnaden for et midlertidig hotellopphold trolig bli dekket av leietakereforsikring. Politikken din bør sparke inn selv om naboen din har brann, og ledelsen må slå av verktøy til bygningen i noen dager for å få reparasjoner. "Loss-of-use dekning på retningslinjene dine kan ta vare på det for deg," sier Narcisco.

Du er dekket hvis noen blir skadet på klokken din.

Hva om en av vennene dine er skadet i leiligheten din? Hvis en venn ruller en ankel fordi de traff på hundens taule leketøy i stuen din, er du ansvarlig for de medisinske kostnadene. Du vil også være ansvarlig for juridiske kostnader dersom din gjest innleverer en søksmål. Men hvis du har leietakere forsikring, vil ansvaret del av politikken dekke det. Det dekker også skade på leiligheten som du årsak, for eksempel vannskade fra å la et badekar overgå. Utleier vil trolig saksøke deg for å betale for skader som ikke er dekket av ditt depositum, og det er da forsikringen din ville sparke inn.

Tredjeparts eiendomsskade? Dekket.

La oss se nærmere på det overfylte badekar-scenariet. Hva om, i tillegg til å skade din leilighet, forårsaket det overfylte badekaret også skade på nede naboens enhet? Eller hva om du kjørte bilen inn i naboens gjerd? Leietakereforsikring vil typisk dekke kostnadene ved reparasjoner i begge tilfeller.

Et viktig notat om skade på eiendom: Leietakereforsikring dekker vanligvis ikke skade som er utført på leieforholdet ditt av en annen person. Hvis noen for eksempel skulle bryte vinduet ditt, og at personen ikke har leietakereforsikring, ville du være alene for å utarbeide kostnadene.

Men ikke alt er dekket, så les den fine utskriften.

Vær oppmerksom på at leietakereforsikring kommer med dekninggrenser, så det er viktig å vite hva som er og er ikke dekket i politikken du velger. Det er opp til deg å bestemme hvor mye ansvar og personlig eiendom dekning skal kjøpe. For eksempel kan du bestemme deg for å få $ 300 000 i ansvarsdekning og $ 50 000 i personlig eiendomsdekning.

Og det er statlige unntak for katastrofedekning: California leietakere, for eksempel, er ikke dekket for skade fra et jordskjelv, og Florida leietakere er ikke dekket for skader fra en naturlig flom. De krever vanligvis en egen policy. Din policy vil stave ut i detalj hvilke scenarier og katastrofer dekkes.

Artikler som kan være nyttige:

  • 7 overraskende ting dekket av leietakere forsikring
  • Skal Leietakere Bytte Låser? Viktige Innflyttings Spørsmål å spørre.
  • 6 hemmeligheter du bør ikke holde fra utleier
  • Hvor mye leie kan jeg takle?

Å forstå hva leietakere forsikring dekker vil hjelpe deg med å avgjøre om det er riktig valg for deg i din neste utleie.

Kommentarer På Nettstedet: