"Hei. Jeg har nettopp fått en bilulykke. Denne fyren pisket bare ut av parkeringsplassen og slo meg. Hva burde jeg gjøre?"

Det var en skarp vinter lørdag morgen, som min frustrerte kone fortalt hendelsen som nettopp hadde slått hennes enkle æren, løp inn i en skummel dag.

"Var det for det meste hans skyld?"

"Ja, det er som han ikke engang ser når du trekker ut raskt. Sannsynligvis på telefonen eller noe. Denne unge chatchen (19 år gammel). Det er ikke engang en skrape på bilen hans, men det er en stor sprekk på høyre side av frontfenderen. "

(chatch, hehe) "OK, vent på et øyeblikk."

Heldigvis var jeg der for å svare på hennes henvendelse til hjelp, gjør det snart med å gjøre litt grov amatørforskning på nettet, og gi deg litt råd. I fremtiden kan du ikke ha samme tid eller ressurser tilgjengelig for deg (eller en advokat på kortnummer) - så forhåpentligvis stikker dette rådet for når du trenger det. Når du forlater ulykken, reduseres din evne til å forbedre saken din dramatisk.

Forsikringsregler varierer per stat, men som regel er det vanligvis gunstig å kunne bevise at du ikke hadde feil i ulykken, da det kan forhindre renteøkninger. I Michigan, hvis du har bred kollisjonst dekning og kan bevise at du er 50% eller mindre feil i en bilulykke, vil ikke din forsikring betale reparasjonene, men de vil også dekke fradragsberettiget.

“OK. Få hans navn, nummer, kildeskilt, forsikringskunde ID #, ta noen bilder, og ring politiet for å komme ut og gjøre en rapport om ulykken. "

En uke senere, etter å ha produsert alt dette beviset og funnet ut at ansvaret i en parkeringsplassulykke vanligvis er med føreren trekke seg ut av et sted for å sikre at det er en klar vei å gå ut, ble vår bilforsikringsselskap enige om å fravike vår 500 dollar fradragsberettiget på en anslått $ 650 i reparasjoner (som senere ble ballong til $ 1200 en gang reparasjonsarbeidet begynte).

Bilen vår er 3 år gammel, så vi har fortsatt kollisjonst dekning på den. Hvorvidt kollisjonstäckingen er verdt pengene eller ikke, er opp til debatt (og gitt at bilen nå er over 3 år, tenker jeg på å kaste sammen kollisjon). Men på denne dagen, og med hennes tidligere ulykke, har den gitt en positiv avkastning for oss de siste årene.

Nå, husk at jeg ikke er kvalifisert til å gi juridisk rådgivning og det er uendelige mulige ulykkescenarier, men uten å få fradragsberettiget frafall eller betalt av den ansvarlige parten ved feil, tror jeg at jeg gjør følgende (spesielt hvis du eller den andre parten er klar over en umiddelbar skade):

  1. Pass på at alle er OK - ring for hjelp, hvis ikke.
  2. Ikke innrøm feil eller unnskyld
  3. Få førers navn, nummer, e-post, kodenummer og forsikrings-ID.
  4. Ta noen bilder av ulykkesstedet og skaden på begge kjøretøyene.
  5. Ring politiet for å komme ut og dokumentere ulykken i en rapport og spør dem hvor du kan få en kopi (merk: vi måtte senere kjøpe rapporten online for $ 11).
  6. Kunne re-telle ulykken effektivt. Ta notater før du kjører hjem eller så snart du kommer hjem.

... vil ikke bare hjelpe deg med å gjøre saken til forsikringsselskapet ditt, men vil også gi deg noe beskyttelsesnivå eller bidra til å gjøre saken din i tilfelle skade i en domstol. Og det er relevant, enten du har kollisjonst dekning eller ikke.

Når du forlater ulykkesstedet, hvis du ikke har gjort disse tingene, er det for sent å gå tilbake og gjenopprette scenen for et forsikringsselskap og / eller dommer og jury. Jeg vet at det er fristende å ønske å få helvete derfra ASAP fordi det er en stressende situasjon, men en rolig, beregnet og tålmodig tilnærming kan være til nytte for deg i det lange løp.

Deretter rapporterer kravet så raskt som mulig til forsikringsselskapet, og vær så nyttig som mulig med all annen sjåførinformasjon du har samlet, samt politiets rapport og bilder. Jeg synes det er viktig å merke seg at du var den som tok bilder og ringte til politiet (viser mangel på feil og tro på feil i den andre parten).

Selvfølgelig, hvis du er utvilsomt 100% ansvarlig for ulykken, først, skam deg! Og etter at du har sjekket at den andre sjåføren / passasjerene er OK, ikke innrømme at du var i feil, bytt informasjon og gå (igjen, jeg er ikke advokat, men jeg pleide å se mye av Matlock da jeg var et barn på 80-tallet) 😉

Legg dette til tidligere læringer fra når hun var i feil ved en ulykke, for eksempel hvilken type forsikring dekker deg hvis du har feil i en ulykke, hvordan du slipper poeng og får forsikringsrabatter ved å ta en defensiv førerklasse og ulykke tilgivelse, og vi skal bli mer utdannede på bilulykker enn vi sannsynligvis vil.

Eventuelle bil ulykke råd av din egen? La det stå i kommentarene.

Kommentarer På Nettstedet: