Det beste tilbudet er ikke alltid den høyeste.

Når du har et hjem for salg, kan du motta flere tilbud fra potensielle kjøpere. Så det smarte trekket er å velge den høyeste, ikke sant? Ikke alltid. Pris er bare en av mange hensyn når du bestemmer hvilket tilbud som er best for deg og ditt hjem. Her er noen av de andre faktorene som er viktige når du selger hjemmet ditt, og hvordan hver enkelt kan påvirke ditt valg.

Ting å vurdere i et hjem tilbud

 • Betingede

  De fleste kjøpere inkluderer noen uforutsetninger med tilbudet. Forutsetninger er ting som må skje i et bestemt tidsrom for at avtalen skal gå gjennom. For deg, jo færre uforutsetninger og jo kortere tidsperioden, jo bedre.

  De vanligste betingelsene er inspeksjon, finansiering og vurdering. Med en inspeksjonsforutsetning kan kjøperen gå tilbake hvis en inspektør finner et stort problem eller for mange problemer med hjemmet. En finansiell beredskap gir kjøperen ut om de ikke kan sikre et boliglån, og en vurderingsforutsetning trer i kraft dersom huset vurderer for mindre enn tilbudsbeløpet.

 • All-Cash Kjøper

  Du vil vanligvis ikke få det høyeste tilbudet når kjøperen tilbyr alle kontanter. Men dette er ofte det sikreste tilbudet.

  "Et kontant tilbud er vanligvis mer tiltalende enn et finanstilbud fordi selgeren ikke trenger å bekymre seg for om banken vil godkjenne lånet ditt," sier Sam Heskel, president for Nadlan Valuation, et vurderingsselskap i Brooklyn, New York.

 • Kjøper forhåndsgodkjenning

  Ikke mange kan betale for boliger i kontanter. Så et forhåndsgodkjenningsbrev er det nest beste. Dette brevet kommer fra en utlåner og forsikrer hjem selgere om at kjøperen kan få lånet de trenger. "En forhåndsgodkjenning gjør tilbudet sterkere enn det som er sendt uten forhåndsgodkjenning," sier Lucas Machado, president for House Heroes, et Florida eiendomsfirma.

  Ikke få dette forvirret med førkvalifisering, men. "Det er en betydelig forskjell mellom å være forhåndskvalifisert og forhåndsgodkjent," sier Machado. "Å være forhåndskvalifisert betyr ikke at du vil bli godkjent, ettersom det ikke er gjort en liten vurdering av låntakeren i prekvalifiseringsprosessen."

 • Låntype

  Det er mange typer boliglån, og noen er lettere å håndtere enn andre. Et konvensjonelt lån er ofte den minst kompliserte typen, noe som gjør det til et attraktivt valg for selgere. Et FHA-lån eller andre typer statsstøttede lån kan forårsake forsinkelser fordi de krever visse reparasjoner og godkjenninger.

 • Lukk tidslinje

  Du må kanskje lukke så fort som mulig for å flytte til ditt neste eventyr. En kjøper, kanskje en all-cash-kjøper som kan lukke umiddelbart, vil være mest attraktiv for deg.

  Eller det kan hende du trenger en utvidet lukkertidslinje. Hvis du for eksempel har et hus bygget og ikke vet nøyaktig når det er klart, vil en kjøper som ikke vil lukke i en måned eller to, spare deg for å flytte to ganger.

 • Lukkekostnader

  Noen ganger er tilbudet høyt, men kjøperen ber deg om å betale hele eller en prosentandel av sluttkostnadene. Lukkekostnader er vanligvis mellom 2 og 5 prosent av kjøpesummen. I enkelte tilfeller vil det høyeste tilbudet ikke få deg mest penger til slutt når du betaler sluttkostnader.

 • Kjøperbrev

  Hvis du elsker ditt hjem og er bekymret for sin fremtid, kan et "kjærlighetsbrev" fra en kjøper forsikre deg om at du selger til noen som vil ta vare på hjemmet så mye som du gjorde. Et kjærlighetsbrev lar deg vite at ditt hjem ikke vil gå til en utvikler eller annen uønsket kjøper.

 • Reparasjonsforespørsler

  Hvis hjemmet trenger noen reparasjoner, men du har ikke tid eller penger til å gjøre dem, kan en kjøper som gjør dem for deg, være det du trenger. Forvente kjøpere å få en inspeksjonsrapport. Det er standard. Noen kjøpere vil be deg om å fikse noen ting - eller til og med alt - i rapporten, og noen vil ikke.

 • Hvitevarer og inventar

  Planlegger du å ta med apparater og inventar med deg, for eksempel kjøleskap, vaskemaskin / tørketrommel, favorittbelysning og stue møbler? Deretter kan en kjøper som ikke spør eller insisterer på at de er en del av avtalen, sette budet på toppen.

 • Tjeneste penger

  Tjeneste penger er et innskudd kjøpere lagt ned for å vise at de er seriøse om å kjøpe huset. Vanligvis er alvorlige penger mellom 1 og 3 prosent av kjøpesummen, jo høyere er jo bedre for deg. Din eiendomsmegler kan fortelle deg hva normen for ditt område er.

  Du kan beholde alvorlige penger hvis kjøperen tenker på å kjøpe i noen tilfeller, for eksempel når det ikke er noe galt med eiendommen, men de fikk kalde føtter. Jo større det alvorlige innskuddet er, desto mer selvsikker kan du være at avtalen vil gå gjennom.

 • Tilbudsprisen

  Selvfølgelig er prisen også viktig. Det kan oppveie de andre variablene som er nevnt ovenfor, eller det kan ikke. Det høyeste tilbudet kan vise seg å være din beste, men finn ut alle detaljene før du godtar det. Hvis det høye tilbudet virker risikabelt - eller vil koste deg mye i lukkekostnader, reparasjoner eller andre faktorer - så vil det nok ikke være ditt beste tilbud.

Leter du etter et hjem mens du selger din? Lær hvordan du kan kjøpe og selge samtidig, her på Trulia.

Kommentarer På Nettstedet: