Denne skal brenne deg opp på en eller annen måte. Jeg har vært i mange en oppvarmet debatt om dette emnet før. Så la oss ha det gøy med det. Jeg kommer til å komme ut og si det - jeg hater GRADUATE GRADER. Mitt hat mot dem kan kokes ned i tre hovedårsaker:

1. Jeg hater hvor mye de koster.

2. Jeg hater det implisitte trykket som kommer fra bedrifts Amerika for at folk skal slave bort for å tjene det stykket papir hvis de ønsker å bli forfremmet og ha en fremtidig karriere i ledelsen (selv om de med videre hender på erfaring vanligvis utmerker seg i sammenligning) .

3. Jeg hater at jeg har sett de i ledende stillinger med en MBA utfører på nivåer langt under deres mye mindre tallrike del MBA-stipendiater. Tilsynelatende gjorde den ekstra utdanningen absolutt ingenting for deres virkelige verdensferdigheter - og sannsynligvis tilføyet faktisk en liten bit av selvtilfredshet og rettighet i mange tilfeller.

OK, det er mye hat. Jeg er virkelig en fin fyr, jeg sverger!

Nå kommer dette fra noen som hadde en strålende undergrad erfaring, utmerket akademisk til en 3,96 / 4,0 GPA fra et stort universitet, og setter pris på dørene som min bachelorgrad åpnet for meg (utover hva et videregående diplom noensinne kunne ha).

Med min arbeidserfaring og utdanningsbakgrunn er jeg ganske sikker på at jeg kunne komme inn i et topp 10 MBA-program. Men jeg har ingenting lyst til på grunn av de ovennevnte grunnene.

Før du griller inn i rotterløpstrykk, vil du ønske å knuse noen tall selv og gjøre litt bakgrunnsforskning. Jeg har bestemt meg for å knase noen tall her som en retningslinje for deg. Jeg innrømmer fullt ut at disse tallene ikke er gjeldende for alle, men jeg har ikke gått meg for å skjære dem for å favorisere mitt argument. Du er velkommen til å kjøre din egen og dele dem i kommentarene.

Crunching tallene på en MBA - vil det lønne seg?

La oss se på noen få fakta og gjøre noen forutsetninger:

Ifølge Bureau of Labor Statistics er medianlønnen til en heltidsarbeider med bachelorgradsutdanning $ 57.616. De med en mastergrad hadde en median på $ 69.108.

Hvis jeg skulle gå til handelshøyskole, ville jeg personlig se etter å få en MBA på en topp 10 handelsskole. I følge US News & World Reporti 2013 var gjennomsnittlig kostnad for de 10 beste handelshøyskolene i USA $ 111,418 for undervisning i et toårig MBA-program.

Så er det mulighet kostnaden av en MBA. Med andre ord - den tapte inntektene i de to pluss årene skal du gå på skolen heltid. La oss bare ta den gjennomsnittlige årlige bachelorgradslønnen og doble det, noe som vil utgjøre til $ 115 232. For meg er det mer enn det, men jeg vil være konservativ her.

Å, men la oss ikke glemme bøker, rom og brett og andre perifere kostnader. De kan legge opp til en annen $ 50K ganske raskt.

Den endelige matte ville se slik ut:

Undervisning ($ 111K) + Mulighetskostnad for tapt lønn ($ 115K) + Rom / pensjon / undervisning / annet ($ 50K) = $ 276K

$ 276K? Det er sinnsykt! Ja, men det er enda sprø når du faktor i studiekostnadene, hvis du skulle bruke dem. Her er det det rotet kan se ut.

 • Lånesaldo: $ 111,000
 • Lånrente: 6,21%
 • Lånegebyrer: 0,00%
 • Lånetid: 25 år
 • Minimumsbetaling: $ 50,00
 • Månedlig lånebetaling: $ 729.49
 • Antall betalinger: 300

Kumulative betalinger: $ 218.847,27 Total rente betalt: $ 107,847.27

Samlede kumulative innbetalinger pluss tapte lønn og rom / pensjon / undervisning / andre ville være $ 386K!

Hvor lenge vil det ta å få pengene tilbake på en Graduate Degree?

Vel, hvis vi går etter medianinntektene for hver grad, ser vi på en gjennomsnittlig årlig lønnsvekst på $ 11.492 med grad grad. På disse tallene vil det ta deg nesten 25 år å få pengene tilbake på din opprinnelige investering. Og det er HVIS Du finner en jobb med en gang ved eksamen OG de er villige til å betale deg en premie for det stykket papir.

Hvis du faktor i studielån, vil tilbakebetalingen være nesten 35 år.

Hvilken alder vil det sette deg på? Vel, vurderer den gjennomsnittlige gradstudenten begynner klokken 28 og tar to år å fullføre, i gjennomsnitt ville ikke elevene gjøre tilbake investeringen før 55 år (igjen, factoring i null i lånekostnad). Factoring i kostnaden av lånene? Vel ... ja, du vil kunne søke om trygd i pensjon.

Jeg vet ikke om deg, men jeg håper å bli pensjonert lenge før da på min magebachelorgradslønn.

Grad School Diskusjon:

 • Har du gått? Kan du snakke med tallene jeg kjørte i denne artikkelen?
 • Kjørte du dine egne tall? Hva har du kommet med?
 • Fortsatt spent på gradskolen etter å ha lest dette? Fortell meg hvorfor jeg er en idiot.
 • Ta avstemningen!

Kommentarer På Nettstedet: