Selg for tidlig. Kjøp for tidlig. Høres kjent ut? Velkommen til klubben. Jeg er kongen av å gjøre suboptimal handel på grunn av frykt og grådighet. Når jeg skal gjøre en handel, begynner jeg å ha vrangforestillinger tenker jeg er smartere enn markedet. Tross alt må jeg ha overbevisning om jeg skal sette ti eller hundretusenvis av dollar til jobb.

Når budet mitt blir løftet eller tilbudet mitt blir rammet, har jeg allerede gjort en feil. Hvorfor? Fordi det er to sider for hver handel og i den korte transaksjonelle tiden, blir den andre siden vanligvis alltid den bedre avtalen. For eksempel, la oss si at du vil selge en aksje med en grense på $ 10 per aksje. Så snart du selger, vil aksjene trolig flytte høyere med momentum. Du begynner å forbanne deg selv for ikke å holde ut litt lenger.

Hvis du ser på å kjøpe en aksje som er blitt slått, er sjansen stor, hvis kjøpsordren din blir fylt, vil aksjene fortsette å bevege seg lavere på grunn av ubalanse i salgsordrer. Du sparker deg selv for ikke å være litt mer tålmodig til å kjøpe en gunstigere pris. Du kan legge inn en ordre langt under eksisterende aksjekurs, men ingen vil være villig til å selge.

Hvis du fokuserer på å få best mulig pris når du bygger en posisjon, er det veldig enkelt å bli frustrert over markedets volatilitet. Hvis aksjen fungerer bra etter kjøpet i det lange løp, har det ikke noe å gjøre med kjøp av dagen. Imidlertid er jeg fokusert på kort sikt og på lang sikt. Mye penger blir gjort eller tapt på den opprinnelige inngangsprisen.

Til tross for aksjemarkedet, som gjør at jeg kan kjøpe min første eiendom med 26, skal jeg fremheve hvorfor jeg egentlig ikke liker å investere i aksjemarkedet, selv om jeg tjener penger. Mange av dere vil svare med å si "det er derfor jeg bare kjøper og holder" som er greit. Men de av dere som ønsker å gå utover vanlig indeks, investerer og er hekta på formuejakt som meg, dette innlegget er for deg.

LANDEMARKED INVESTORS / HANDELERE BEWARE

* Også i tråd med markedene. Jeg nyter å våkne en time før aksjemarkedet åpner klokka 5:30 for å fordøye hvert eneste økonomisk, politisk og selskapsspesifisert nyheter der ute. Hjernen min kommer umiddelbart opp med en topp ned forventning om markedet vil gå opp eller ned og med hvor mye. Deretter tegner jeg forventninger til hvor min spesifikke aksje vil handle. Alt dette engasjementet til kunnskap blir svært beseirende hvis markedene beveger seg mot mine forventninger på grunn av en skandale, en inntjeningsfeil, en flashkrasj, en improvisert Federal Reserve QE-kunngjøring, et terrorangrep og så videre. De eksogene variablene er uendelige og ofte gut-wrenching. Hvis du er typen person som bruker de siste 20 minuttene av klassen for å dobbeltsjekke arbeidet ditt flere ganger, vil du sannsynligvis ikke elske aksjemarkedet. Det er ofte bedre å bare være avviklet.

* Markedene er irrasjonelle med dype lommer. Det er et godt ordtak at aksjemarkedet kan forbli irrasjonelt lenger enn du kan forbli løsemiddel. Med andre ord, Apple-aksjen kan til slutt gå til $ 1000 per aksje, men i mellomtiden kan aksjen også falle med 40% ned til $ 385 per aksje fra $ 705 og tørke ut, spesielt hvis du er på margin. Det samme gjelder for aksjemarkedet implosion i 2008-2009. Så mange folks pensjonsbesparelser som tok tiår å bygge ble utelatt i løpet av måneder. Noen var tåpelig nok til å selge da Dow var under 7000 og S & P 500 var under 700, ellers hadde vi aldri fått slike depressive nivåer i utgangspunktet.

* Markedene er ikke likeverdige. Hvis du er stor og kraftig, får du bedre tilgang og bedre innsikt. Det er en grunn til at handelsmenn gjør det så godt i store investeringsbanker og mislykkes når de går, starter eget fond. Når du er en Wall Street trader, ser du begge sider av handelen. Hvis du vet at det er en massiv salgsordre verdt $ 5 milliarder dollar av Google-aksjen fra Fidelity på $ 900 per aksje, vil du sannsynligvis ikke kjøpe Google-lager som aggressivt for stikkdisplayet eller din klient. Faktisk vil du sannsynligvis se etter å selge først før Fidelitys bestilling virkelig presser ut aksjen. Asymmetrisk informasjon er uheldig på aksjemarkedene. Retail investorer får den korte enden av staven. Samtidig undergraver aktive pengeforvaltere konsekvent deres respektive indekser.

* Du har ingen kontroll når du er i posisjon. Minoritetsinvestorer har ikke noe i noe. Å føle hjelpeløs er veldig frustrerende, da det ofte synes så åpenbart hva ledelsen trenger å gjøre for å få ting tilbake på sporet. For eksempel, Apple nekter å underholde en større iPhone skjermstørrelse er galning og dum. Det er som om de har hodene i sanden. Det er godt å være så stor som Carl Icahn, David Tepper og Warren Buffet fordi de kan løpe foran posisjoner, kunngjøre sine stillinger til publikum, og få en ekstra heis når andre begynner å følge ledelsen. I hvert fall med din dagjobb, eiendomsinvestering eller entreprenøraktiviteter kan du jobbe hardere for å tjene mer penger. På aksjemarkedet, kan du fortsatt lett underprestere eller miste penger hvis du forsker hårdere.

* Apekatter kan gjøre det bedre enn deg. Tilbake i januar 2010 begynte jeg et fiktivt fondskall Samuraifondet for å bevise at noen kan overgå markeder. De aksjene som ble inkludert i Samurai-fondet, var basert på folks navn.For eksempel var lagerbeholdningen min SAM, eller The Boston Brewing Company som produserer Samuel Adams-øl. Min oppføringskurs var $ 46,60 per aksje. Tre og et halvt år senere handler aksjen nå på $ 154 per aksje, eller opp 350%! Samuraifondet med 17 navn knuser S & P 500-indeksen. Så nå at du vet at apekatter kan gjøre det bedre enn deg, hvordan skal du føle deg hvis du gjør all denne undersøkelsen og faktisk underpresterer? Du burde føle deg som ape poop.

* En konstant påminnelse om hvor dum du er. La oss si at du kjøpte Apple-aksjen på $ 15 en aksje år tilbake og solgte den for en 6X-avkastning på rundt $ 100 per aksje. Med aksjen på over $ 400, hver gang du hører omtale av Apple, enten det er fra en CNBC-kommentator, noen som bruker iPhone når du kjører, eller ser en snazzy annonse på TV, kommer du til å føle deg som en idiot. Jeg visste at boligmarkedet ville ha et bannerår, så hvorfor i helvete la jeg ikke båten på Home Depot som nå er opp nesten 30%? Fordi jeg er dum. "Til denne dagen, husker jeg fortsatt min Yahoo! aksje får opp til $ 110 per aksjepostkurs ($ 440 pre split) i 2000 og ikke salg. Jeg kunne vært rik på 23 år gammel.

* Du kan faktisk tape penger. Jeg vet at det er vanskelig å tro på dette rasende tyremarkedet at man noen gang kan tape penger, men det kan du og mye av det! Alle er et geni i et oksemarked, selv en dumbass som meg. For de som sitter på Cloud 9 akkurat nå på grunn av rallyet, minner du om at alle aksjemarkedsmessige gevinster betyr at du ikke kan låse fortjenesten. Aksjer har dekomponert til noe mer enn tall på skjermen som ikke gir noe verktøy. Utbytte er fine, men hvis du pløyer fortjenesten tilbake til markedene, hva får du egentlig? Større tall, men noen ganger mindre tall.

* Humørsvingninger. Jeg er ikke en moody fella på noen måte. Jeg elsker å være optimistisk om alt, for eksempel forankre en ankel, tusen takk, jeg brøt ikke en ankel. Men når mine stillinger går på feil måte, kan jeg oppleve en tynnhet av tålmodighet. Hvis jeg var en munk som handlet i en hule et sted, ville jeg ha det bra med en nedbrytning i mitt humør. Men jeg samhandler med mange folk og relasjoner lider i margin. En av de største fordelene med å ikke å jobbe en dagjobb lenger er at jeg aldri tar med hjem frustrasjonene mine fra jobben. En dårlig dag i markedene går tilbake til de dårlige dagene. Når du har så mye følelser i mye av det du gjør, kan aksjemarkedene virkelig gjøre et nummer på din psyke.

* En daglig dose tomhet. Når jeg tjener penger ved å skape noe, føler jeg meg stolt. Tenk på hvor fantastisk det er å tjene penger fra kunstverk for eksempel. Når jeg tjener penger fra penger, føler jeg en tomhet som er vanskelig å beskrive. Jeg produserte ikke noe meningsfylt for samfunnet. Alt jeg gjorde var vellykket dra nytte av den midlertidige dislokasjonen i markedene. Faktisk har noen sikkert mistet eller gjort mindre på bekostning av meg. Når aksjemarkedspenger bare er sifre på en dataskjerm, er det ingenting som er tydelig å føle seg godt om. Selvfølgelig føles det bra å tjene penger på å investere. Følelsen varer bare ikke lenge lenge.

* De fleste sier at det er enkelt å investere når tider er gode. Hvis du ikke har tjent penger på aksjemarkedet siden 2009, er du sannsynligvis en idiot. Jeg har aldri møtt noen online som har mistet penger på aksjemarkedene nokså nysgjerrig. Det som er viktig er hvordan du gjorde i 1997, 2001, 2008-2009 og andre perioder med smerte. Hvis du kan fortelle meg at du har tjent penger i denne perioden eller mistet en betydelig mengde mindre, så er du mannen eller kvinnen. Inntil da, prøv å balansere det dårlige med det gode.

* Avgifter virkelig ta en bit av avkastningen din. Grunnen til at pengene ledere gjør millioner og milliarder av dollar er fordi de har fantastiske forretningsmodeller. Det tar samme mengde hjernekraft til å administrere en $ 1 milliard dollarportefølje, da den gjør en portefølje på $ 50 milliarder dollar. Stillingsstørrelsene er bare større. Etter å ha oppdaget jeg betalte over $ 1700 i porteføljeavgifter på en $ 400.000 401 (k) portefølje, bestemte jeg meg da og der for å overføre min 401 (k) til en IRA, så jeg kan bare kjøpe aksjer direkte meg selv. Å betale $ 1,748,34 for å være eksakt, tilsvarer $ 44 000 i avgifter i løpet av de neste 25 årene hvis porteføljen min ikke vokser. Jeg oppfordrer deg til å lese hvordan du kan redusere 401 (k) porteføljeavgiftene dine nå hvis du aldri har kjørt porteføljen din gjennom en avgiftsanalysator.

INVESTERING ER EN NØDVENDIG HANDLING

Hvis du er risikofull og har jobbet i minst 10 år, er du sannsynligvis lunken til ideen om å sette størstedelen av din nettoverdi på aksjemarkedet. Det eneste jeg vet som absolutt elsker å investere er de i 20-årene, som aldri har opplevd en betydelig nedgang, eller som rett og slett ikke har meningsfulle beløp investert i markedene.

Hvis du mister 30% av porteføljen på $ 50.000, kommer det til skade, men det kan bli innhentet gjennom besparelser på kort tid. Men la oss si at du mister 30% av dine pensjonsoppsparing på $ 500 000 ett år. Å gjenopprette $ 150 000 i tap er ingen enkel prestasjon med din eksisterende lønn og kapital. Jeg oppfordrer virkelig alle til å diversifisere deres nettoverdi og lese innlegget mitt på den anbefalte nettoverdien allokering etter alder og arbeidserfaring. Ta deg tid til å også lese riktig tildeling av aksjer og obligasjoner i investeringsporteføljen din. Begge artiklene har noe veldig kjøttfullt innhold med diagrammer og grafer som jeg tror du vil sette pris på.

Å ha en del av nettoverdien på aksjemarkedet er nødvendig for å knuse inflasjonen og bidra til å bygge rikdom over tid.Nøkkelen er å gjøre din due diligence, være disiplinert i investeringsprosessen, og fortsett å bidra til investeringene dine gjennom tykk og tynn.

REKOMMENDASJONER FOR Å BUILD WEALTH

Invester pengene dine effektivt: Wealthfront, den ledende digitale rikdomskonsulenten, er et utmerket valg for de som vil ha de laveste prisene, og kan ikke plage seg aktivt med å styre pengene sine selv når de har gått gjennom oppdagelsesprosessen. Alt du er ansvarlig for, er med tiden å bidra til investeringskonto over tid for å bygge rikdom.

I det lange løp er det svært vanskelig å overgå noen indekser, derfor er nøkkelen å betale de laveste kostnadene som er mulige mens de investeres i markedet. Wealthfront belaster $ 0 i avgifter for de første $ 15.000 hvis du registrerer deg via linken min og bare 0,25% for noen penger over $ 10,000. Du ikke må selv finansiere kontoen din for å se de ulike ETF-porteføljene de vil bygge for deg, basert på risikotoleransen din. Invester dine tomgangspenger billig, i stedet for å la det miste kjøpekraft på grunn av inflasjon.

Klikk for å se se hvilken type portefølje Wealthfront vil skape for deg basert på et enkelt seks spørreskjema

Om forfatteren: Sam begynte å investere sine egne penger helt siden han åpnet en online meglerkonto online i 1995. Sam elsket å investere så mye at han bestemte seg for å gjøre en karriere ute av å investere ved å tilbringe de neste 13 årene etter at han jobbet i Goldman Sachs og Credit Suisse Group. I løpet av denne tiden mottok Sam sin MBA fra UC Berkeley med fokus på økonomi og fast eiendom. Han ble også serie 7 og serie 63 registrert. I 2012 kunne Sam pensjonere i en alder av 34 i stor grad på grunn av hans investeringer som nå genererer rundt $ 175 000 i året i passiv inntekt. Han spenderer tid på å spille tennis, henge med familien, rådføre seg med ledende fintech-selskaper, og skrive på nettet for å hjelpe andre å oppnå økonomisk frihet.

Oppdatert for 2016 og utover.

Kommentarer På Nettstedet: